Dolar 32,4880
%0.12
Euro 34,7558
%0.1
Altın 2.491,620
%1.19
Bist-100 9.516,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu’ndan TOKİ’ye ‘hukuka uyma’ çağrısı

Başkan Selvitopu’ndan TOKİ’ye ‘hukuka uyma’ çağrısı

Yargıya taşınan Karabağlar’daki İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkarılmasının yankıları hala devam ediyor. Alanla ilgili yargı sürecinin hala devam ettiğini söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yargıdan çıkacak her türlü karara saygı duyacaklarını söyledi ve kurum ismi vermeden TOKİ yetkililerine seslenerek “Bugüne kadar belediye olarak hukuk dışı hiç hareket etmedik. Ama ben bütün kurumların da hukuka uygun hareket etmelerini istiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.05.2021 - 08:52

EGEPOSTASI- İzmir Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkarılması, geçtiğimiz aylarda İzmir gündemine oturmuştu.

İhaleye çıkılmasının ardından belediye ve İzmir siyasetinin muhalefeti AK Parti arasında üniversite-TOKİ gerilimi yaşanırken CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan konuyu TBMM’ye taşımıştı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, TOKİ’nin yargı kararlarına karşın ve imar planı olmadan, Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için ihaleye çıkmasına tepki göstermiş ve TOKİ’yi mahkeme kararına saygı duymaya davet etmişti.

Başkan Selvitopu’na yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selvitopu’nun sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ifade etmiş ve konuyla ilgili TOKİ ile belediye arasındaki yazışmaların belgeleri olduğunu söylemişti.

Kaya’nın iddialarını yalanlayan Başkan Selvitopu ise yazışmaların iddia edildiği gibi ihale ile ilgili olmadığını belirtmiş ve alana ilişkin TOKİ’nin belediyeden istediği görüşler olduğu söylemişti.

“BU YARGI TANIMAMAZLIKTIR”

TV35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programında Mehmet Ali Deniz’in sorularını yanıtladı.

Konuya ilişkin soru hakkında konuşan Başkan Selvitopu, alanın tamamının üniversite olarak kullanılması çağrısını yinelerken tüm kurumların hukuka uygun hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi ve “Üniversiteyle ilgili yeni plan geldi ve hukuki süreç de devam ediyor. Umuyoruz ki yakın zamanda hukuki süreçle ilgili bir sonuç alırız.  Bizim oradaki görüşümüz belli. Biz alanın tamamının üniversite alnı olmasını istiyoruz. Zaten 38 hektarı üniversite alanı olarak kesinleşti. Hukuktan çıkacak sonuca sonuna kadar saygılıyız. Bugüne kadar belediye olarak hukuk dışı hiç hareket etmedik. Ama ben bütün kurumların da hukuka uygun hareket etmelerini istiyoruz. Bu da bizim en doğal hakkımız. Orada planlarla ilgili bir yargı kararı varken yapım ihalesine geçilmesini doğru bulmadığımızı söyledik. Hukuka aykırı bir işlemdi. Ama yapıldı. Şu anda bu konuda yargıda. O konuda da bir karar verilecek ve çıkacak sonuca saygılı olmalıyız. Sonuç istediğimiz gibi çıkmadı diye itiraz etmek gibi bir tavrımız olmaz.  Bu doğru değil. Hukuk, saygı gösterildiği sürece yücelir ve insanların hukuka olan inancı artar. Maalesef ortam şimdi öyle değil. Bir yargı kararı varken bir işlem yapılıyorsa bu yargı tanımamazlıktır. O nedenle biz, karar ne olursa olsun saygı göstereceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.