Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu'na nevruz ziyareti

Başkan Selvitopu'na nevruz ziyareti

Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyon Başkanı İsa Ambarcı ve yönetim kurulu üyeleri, 21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 19.03.2021 - 13:39

Renkli görüntülerin oluştuğu ziyarette,  Bahar Bayramı’nın Türk Dünyası’ndaki yeri ve önemine dikkat çekilirken barış ve kardeşliğin hakim olduğu günler dileğinde bulunuldu. Ziyarette ayrıca dernek yönetimi,  Nevruz tepsisi olarak adlandırılan “Semeni”yi Başkan Selvitopu’na takdim etti. Dernek Başkanı İsa Ambarcı, içinde 12 çeşit üründen oluşan tepsinin Azerbaycan geleneklerinde önemli bir yeri olduğunu ve bir sonraki yılın bereketli olması dileğiyle hediye edildiğini söyledi.

YUMURTA TOKUŞTURDULAR

Ziyarette Ambarcı Başkan Selvitopu’na, sivil toplum örgütlerine yaptığı destekler nedeniyle “teşekkür belgesi” de verdi. Daha sonra Başkan Selvitopu, Semeni tepsisi içinde yer alan yumurtaları dernek üyeleri ile tokuşturdu. Bu geleneğin, “gönüller kırılmasın, yumurtalar kırılsın” anlayışıyla yıllardır devam ettiği ifade edildi.

NEVRUZ BAYRAMI’NI KUTLADI

Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyonu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Nevruz Bayramı’nın çatışma değil; barış, kardeşlik, sevgi, saygı, kısaca yaşam olduğuna dikkat çekerek dernek üyelerinin Nevruz Bayramı’nı kutladı. Başkan Selvitopu, “Birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe sağlıkla yaşanabilecek bir dünya umuduyla, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı kutlarım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.