Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal’dan yol eleştirilerine yanıt: Burası Muz Cumhuriyeti mi?

Başkan Sandal’dan yol eleştirilerine yanıt: Burası Muz Cumhuriyeti mi?

Bayraklı Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis toplantısında İZBETON’un Bayraklı’nın gecekondu mahallelerinde çıktığı yol yapım ihalesinde ihaleyi alan firmanın işten çekilmesi ve yollara getirilen eleştiriler oldu. Konuya açıklık getiren Başkan Sandal, “İZBETON bölgede yolları yapılmasıyla ilgili ihaleye çıkmış, adamlar gelmiş gitmiş. Burası Muz Cumhuriyeti mi? Adamı dövecek miyiz? Böyle bir şey yok. İhaleye çıkılır adam işten çekilirse mevzuat ne gerekirse onu yaparsınız” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2021 - 18:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis toplantısı ilk oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, salgını sebebiyle getirilen tedbirler kapsamında çeşitli işyerlerinin faaliyetleri durdurulmuş veya faaliyetlerine belirli süre ara verilmiş olan işletmelerden, katı atık bedelleri ile ayrıca  başvuruda bulunmaları  halinde, kapalı bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergilerinin alınmamasına ilişkin önerge meclis üyelerine sunuldu ve öneri, incelenmesi amacıyla Meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu, Esnaf Komisyonu, Çevre Komisyonu, Hukuk Komisyonu'na gönderildi.

İlgili önerge kapsamında ayrıca, pazar yerlerin de giyim/oyuncak,  züccaciye, süs eşyası, çanta vb.tezgahı bulunanlar ile hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeni ile tezgahlarını açamayan pazarcı esnafının tezgahını açmadığı sürelerde  pazaryeri  tahsis ücretlerinin alınmaması ve devlet okulları, özel okullar, anasınıfı ve anaokulları, öğrenci yurtları  ile bu yerlerde faaliyet gösteren  kantin işletmelerinin kapalı olduğu  sürelerde işyerlerinin  katı atık bedelleri ile ayrıca  başvuruda bulunmaları  halinde, kapalı bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergilerinin alınmaması konuları da görüşülecek.

Oturumda ayrıca Bayraklı'da faaliyetlerini durduran veya ara veren kıraathane, çay ocağı, internet kafe, oyun salonu ve yiyecek-içecek satışı yapan işletme sahiplerine gıda paketi, 500 lira da nakdi destekte bulunulacak. Mecliste gündeme gelen konu ikinci oturumda oylanmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

 

BÜYÜKŞEHİR'İN PLAN NOTLARI BELEDİYE GÜNDEMİNDE

 

Oturumda ayrıca, dün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Meclis Toplantısında tek madde olarak görüşülen ve depremde zarar görüp kentsel dönüşüme giren yapıların mevcut alanlarının korunarak yeniden imar edilmesine yönelik önerge de meclis gündemine alındı.

İlgili önergenin acil kaydıyla içi İmar ve Hukuk Komisyonlarının ikinci oturuma kadar toplanması koşuluyla ilgili komisyonlara gönderildi.

İlgili önergeye ilişkin konuşan Başkan Sandal, “Pazartesi günü olağanüstü meclisimizde kabul edilen önergeyle, aslında beklediğimiz ve ihtiyaçlarımıza cevap veren bir uygulamanın önü açıldı. Bu anlamda uzun zamandır bu çalışmaları yürüten başta Büyükşehir Belediyemize, bürokratlarına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, aradaki koordinasyonu yapan Sayın Hamza Dağ’a ve tüm partilerin mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

“YOLLAR DELİK TEŞİK”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Seyfettin Atbaş, Bayraklı’nın gecekondu mahallelerinde yaşanan yol sıkıntısına dikkat çekerek, “Dolu dolu 2 yıl oldu. Yanlış anlaşılmasın da Büyükşehir Belediye Başkanımız var mı? Ben bir gecekondu çocuğu olarak orada Büyükşehir Belediye Başkanımızı oralarda göremiyorum. Buradan başkana ve büyükşehir meclis üyelerine sesleniyorum. Lütfen ama lütfen bir çıkalım, bu sözlerimizi büyükşehirde de dile getirelim. Her taraf yollar delik deşik. Asfalt geliyor, asfalt geldiği gibi aynı anda bitiyor. Sonra bir şey yok. Aynı köy yollarında tezek dökülmüş gibi oraya buraya dökülüyor. Sonra çukurlar aynı çukur, yollar aynı yol. Bunlar milli servettir. Otobüslerimiz cayır cayır çalışıyor. Otobüslerin alt takımları kalmadı. Evet sosyete taraflarına yapılıyor. Ama lütfen bir taş ocaklarının oraları gezsinler. Gecekondularda oturanlar biliyorlar ama apartmanlarda oturanlar bilmiyor“ dedi.

“140 MİLYONLUK YATIRIMLA NE YAPTIK”

AK Partili meclis üyesi Emre Demir, büyükşehir'in Bayraklı’da yaptığı 140 milyonluk yatırımı sordu ve “Bir önceki mecliste büyükşehir meclisinde grup başkanvekilimizin dillendirdiği bir konu geldi aklıma. ‘Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’ya yaptığı 140 milyonluk yatırımla övünüyorsunuz’ dedi kendisi size. Siz de ‘Evet, belediyemizin yatırımı neden övünmeyelim’ dediniz. Şimdi 140 milyon liralık yatırım çok ciddi bir rakam. 140 milyonluk yatırımla ne yaptık? Yakın zamanda bir sel yaşadık. Acana biz o hizmetleri görmedik de selle birlikte kayıp mı oldu? Yoksa 140 milyon lirayla bahsedilen yollar yapılır, sizin övündüğünüz asfalt yenilemesinin 10 katı yapılır. Bu 140 milyon lira nereye gitti? Çok merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ÜZERİNDEN SİYASET YÜRÜTÜLMEZ”

Eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, Bayraklı Belediyesi’nin birçok belediyeye örnek teşkil eden bir belediye olduğunun altını çizdi ve “Ben daha önceki meclislerde böyle eleştiriler gelince bir şey söylemiştim, arkadaşlar da alınganlık göstermişlerdi. Turist gibi gezersek bu işler olmuyor. Kentin tamamını gezmek lazım. Hizmet binamız su içindeydi. Belediyemizin önü de öyleydi. İZBETON geldi bölgeye girdi. Altyapısından çevresindeki parke çalışmalarına kadar yapıldı. Siz Emek Mahallesi’nden Gümüşpala’ya gelinceye kadar o yolların durumunu görmüyor muydunuz? Adaletli olmak lazım. Adalet sadece üyesi olduğumuz siyasi partinin adaleti değil, vicdan en adaletli olmamız lazım. Tüm kamu kurumlarının bir çay parası bulamadığı ve tüm yatırımların askıya alındığı bir süreçte tüm kamu kurum ve kuruluşlarına örnek işler yapıyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında bu süreçte Bayraklı Belediyesi’nin nelere imza attığını vatandaşlarımız biliyor. Öğrencilerimiz için neler yapıyoruz biliyorlar. Biz iş insanlarımızdan gönüllülük esasıyla kendimiz için değil öğrencilerimiz için bir şeyler istiyoruz. Ama bunu ucuz bir siyasi polemik malzemesi yapmak doğru değil. 102 milyonluk krediden 69 milyonunu ödeyen ve 1 kuruş kredi çekmeyen, bugüne kadar esnafa olan borçlarını asla ötelemeyen bir belediyeyiz biz. Gerekirse mali işler nasıl olur diye bizden ders alsınlar. Şimdi bunları bir sabah kalkıp göreceğiz. ‘Günaydın’ O günaydını 2024 sabahında hepimiz göreceğiz. 2024 yılında o günaydını vatandaş kime diyecek göreceğiz. Vatandaş üzerinden siyaset yürütülmez. Biz algımızla, duruşumuzla ve siyasetimizle vatandaşın gönlünde taht kurmaya geldik. Ve göreceksiniz tüm söylediklerimizi yapacağız. Biz devleti kuran partiyiz. Biz devlet terbiyesini ve nizamını biliriz. Bir işi nasıl yapacağımızı biliriz. Her işin bir kuralı vardır. Sonuç itibariyle İZBETON bölgede yolları yapılmasıyla ilgili ihaleye çıkmış, adamlar gelmiş gitmiş. Burası Muz Cumhuriyeti mi? Adamı dövecek miyiz? Böyle bir şey yok. İhaleye çıkılır adam işten çekilirse mevzuat ne gerekirse onu yaparsınız. Bir de asfaltla ilgili de tüm Türkiye'ye model olacak bir çalışma üzerinde arkadaşlarımız çalıştılar. Onu da yakında hayata geçireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.