Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal'dan grup başkanvekilliği seçiminde Soyer'e destek, Gümrükçü'ye veto

Başkan Sandal'dan grup başkanvekilliği seçiminde Soyer'e destek, Gümrükçü'ye veto

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konuk olduğu bir canlı yayında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılacak CHP Grup Başkanvekilliği seçimiyle ilgili konuştu. Sandal, “Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanındaysak, onu güçlendirmek ve bu kentte var etmek istiyorsak, başkanımıza kendi çalışacağı arkadaşı seçme hakkını vermeniz lazım. Utku Gümrükçü siyaseti ve partinin geleneklerini bilen bir arkadaşımız. Böyle bir sürece gireceğine ihtimal vermiyorum. Ama böyle bir durum olduğu takdirde bizim tavrımız, partinin teamülü neyse o teamülün gerçekleşmesidir” dedi. Sandal ayrıca Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ’ın mahkeme kararıyla partiye iade edilmesi için de “Bu gayet normal bir süreç. Dönmesinde de bizim nezdimizde bir sakınca yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2022 - 12:00

EGEPOSTASI – Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, katıldığı bir canlı yayında kentte tartışmalara konu olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekilliği Seçimi’yle ilgili açıklamalarda bulundu. 

“SOYER’E KENDİ ÇALIŞACAĞI İSMİ SEÇME HAKKINI VERMELİYİZ”

Büyükşehir’deki Grup Başkanvekili’yle, ilçe belediyelerdeki Grup Başkanvekili’nin yetki ve sorumluluğunun aynı olmadığına dikkat çeken Sandal, “Böyle bir durumda partinin teamülü şunu söylüyor: İl Başkanı’yla Büyükşehir Belediye Başkanı beraber görüşürler. Aslında işin özünde de İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı’na sorar. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı kendisine yakın çalışma arkadaşıyla çalışmak zorunda. Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanındaysak, onu güçlendirmek ve bu kentte var etmek istiyorsak, başkanımıza kendi çalışacağı arkadaşı seçme hakkını vermeniz lazım. İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı’na sorar. Büyükşehir Belediye Başkanımız da aklındaki ismi İl Başkanı’na söyler ve İl Başkanı grup toplantısında, grubun kararı olarak ilgili adayı söyler. Bu ne bir tartışma, ne bir oylama, ne de bir polemiğe neden olur. Parti teamülü dışında bir işe evet deme şansımız yok. Çünkü biz partiliyiz” dedi.

‘GÜMRÜKÇÜ’ YORUMU

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün Grup Başkanvekilliği’ne aday olacağını açıklamasını da değerlendiren Sandal, “Ben arkadaşımızın da bir sohbette böyle bir cümle kurduğunu, belki niyetinin olmadığını ama işin basın tarafından kaşındığını ve şişirildiğini düşünüyorum. Çünkü Utku Gümrükçü siyaseti ve partinin geleneklerini bilen bir arkadaşımız. Böyle bir sürece gireceğine ihtimal vermiyorum. Ama böyle bir durum olduğu takdirde bizim tavrımız, partinin teamülü neyse o teamülün gerçekleşmesidir” yorumunu yaptı.

“KARABAĞ’IN PARTİYE DÖNMESİNDE BİR SAKINCA YOK”

Öte yandan Başkan Sandal, CHP YDK tarafından partiden ihraç edilen Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ’ın mahkeme tarafından partiye iade edilmesiyle ilgili de konuştu. Sandal, “Bence bu süreci çok abartıp kişisel kinlere, nefretlere götürme işi doğru bir siyasal anlayış değil. Sonuç itibariyle eski belediye başkanımız, partimizin üst organı Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından ihraç edilmiş, daha sonra itiraz etmiş ve tekrar ihraç edilmiş. Daha sonra bu işi yargıya taşımış ve geri dönmüş. Bu gayet normal bir süreç. Dönmesinde de bizim nezdimizde bir sakınca yok. Birisi ‘Ben bu partiye hizmet etmek istiyorum. partimizde kalmak ve ısrarla hizmet etmek istiyorum’ diyorsa saygı durmak lazım. Sayın belediye başkanıyla ilgili bir düşmanlığımız, husumetimiz yok. Partide olmasının da sıkıntısı yok” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.