Dolar 32,5648
%0.06
Euro 34,8657
%0
Altın 2.435,900
%0.24
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal’dan depremzedeler için destek çağrısı

Başkan Sandal’dan depremzedeler için destek çağrısı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremde hayatını kaybedenler anısına düzenlenen anma etkinliğinde depremzedelerin sorunlarının çözümü için yetkililere destek çağrısında bulundu. Büyük acının ikinci yılında hayatını kaybeden 117 kişiyi özlem ve rahmetle andıklarını belirten Başkan Sandal,"Depremzedelerden emlak vergisi alınmamalı, ihtiyaçları kadar kredi verilmeli, rezerv alandaki konutlar sadece depremzedelerimize ait olmalı, birçok afet bölgesinde olduğu gibi afetten etkilenen tüm yurttaşlarımıza iş, vergi, kredi gibi destekler verilmeli” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2022 - 22:32

Başkan Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesinin depremde hayatını kaybedenler anısına düzenlediği etkinlikte hükümete, depremzedelere destek çağrısında bulundu. Sandal, “Depremden zarar görmüş yurttaşlarımızın emlak vergileri silinsin. Diğer bölgelerdeki afetzedelere olduğu gibi iş, kredi ve vergi desteğinde bulunulsun. Yurttaşlarımıza ihtiyaçları oranında da faizsiz kredi verilmeli” dedi. Rezerv alanda yapılan konutların sadece depremzedelere tahsis edilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan Sandal, “Biz her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İKİ YIL ÖDEMESİZ, 18 YIL SIFIR FAİZLİ KREDİ TALEBİNİ YİNELEDİ

Başkan Sandal, “Zorlu bir süreci hep birlikte atlattık. Acılarımızı tekrarlamanın anlamı yok ama hala beklentilerimiz devam ediyor. Eğer depremzedelerin derdine derman olacaksak, bir binanın risk durumunun elde çekiçle değil, bilimsel olarak belirlenmesi gerekir. Bu tespitin sonucunda DASK konusunda vatandaşların ne kadar mağdur olduğunu da görüyoruz. Depremzede yurttaşlarımızın geçmiş döneme ait emlak vergileriyle ilgili biz vatandaşlara tebliğ etmiyoruz ama yasal olarak almak zorunda kalacağız. Yetkililerden, depremde zarar görmüş yurttaşlarımızın geçmiş döneme ait vergi borçlarının alınmamasını talep ediyoruz. Biz üzerimize düşen yükü sırtlanmaya hazırız. Ayrıca rezerv alanda yapılan konutlar, kesinlikle ve kesinlikle depremzede yurttaşlarımıza verilmelidir. Bu konuda da Çevre Şehircilik veya AFAD’ın açıklama yaparak bilgi kirliliğini ortadan kaldırmasını istiyoruz. Yaşadığımız acıları dindirmenin yolu sosyal sorumlulukların yerine getirilmesiyle olur. Biz Karadeniz'deki afet bölgesinde, maden kazasında atılan adımları sonuna kadar destekliyoruz… Ama aynı desteklerin Bayraklılı yurttaşlarımıza da tanınmasını talep ediyoruz. Vergi muafiyetinden, ihtiyaç olan krediye, iş imkanından yeni konut desteğine kadar tüm yurttaşlarımıza destek olunmasını istiyoruz. Depremzedelerimize iki yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faizle ihtiyaç olan krediyi verin ve bu yaranın sarılmasına hep birlikte destek olalım. Biz bugün olduğu gibi yarın da her koşulda İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte sizinle olacağız, yanınızda durmaya devam edeceğiz” dedi.

Bayraklı Belediyesi ayrıca deprem sırasında yıkılan 7 apartman ve site ile Doğançay Mezarlığı’nın önünde gün boyunca pilav ve lokma hayrı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.