Dolar 32,5623
%0.07
Euro 34,8986
%0.2
Altın 2.423,490
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal’dan deprem mesajı: İmar planları en büyük güvencemiz

Başkan Sandal’dan deprem mesajı: İmar planları en büyük güvencemiz

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, dün gece yarısı meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem depremle ilgili açıklama yaptı. Bayraklı’nın yeni imar planlarının güvence olduğunu belirten Sandal, ‘’Tamamladığımız Adalet ve Manavkuyu ile Cengizhan-Alpaslan ve Fuat Edip Baksı planları başta olmak üzere, Yeni Kent Merkezi, Gümüşpala-Emek-Soğukkuyu, Onur-Yamanlar-Nafiz Gürman ve Postacılar imar planları, yarınlara modern bir Bayraklı bırakmak için en büyük güvencemiz olacaktır’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 15:10

İzmir'in Buca ilçesinde saat 3.29'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, iki yıl önce yaşanan ve 117 yurttaşın hayatını kaybettiği 30 Ekim depreminde en büyük hasarı alan Bayraklı ilçesinde de büyük korku yarattı. 

Depremle ilgili önlemlerin acilen alınması gerektiğini vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ‘’İki yıl önce Bayraklı’da büyük yıkıma neden olan depremin yaraları henüz sarılmamışken, dün akşam Buca Merkezli gerçekleşen sarsıntı bir kez daha gösterdi ki, deprem asla unutmamamız gereken bir gerçektir ve sonuçları felakete dönüşmeden önce önlem almak zaruri bir ihtiyaçtır’’ dedi. 

Yapı stoklarını yenilemek ve güçlü binalar inşa etmenin önemini ifade eden Sandal, "Bu bilinçle, ilçemizin dört bir köşesinde sürdürdüğümüz planlama ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ne kadar doğru adımlar olduğunu yeniden anladık. Yapı stoklarını yenilemek ve güçlü binalar inşa etmek ancak doğru planlama ve dönüşüm teknikleri ile mümkün olur. Tamamladığımız Adalet ve Manavkuyu ile Cengizhan-Alpaslan ve Fuat Edip Baksı planları başta olmak üzere,Yeni Kent Merkezi,Gümüşpala-Emek-Soğukkuyu, Onur-Yamanlar-Nafiz Gürman ve Postacılar imar planları,yarınlara modern bir Bayraklı bırakmak için en büyük güvencemiz olacaktır. Bu bağlamda; her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, dün meydana gelen depremde maddi- manevi zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.