Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal’dan borç raporu!’ Biz geldiğimizde 250 milyon borçla…’

Başkan Sandal’dan borç raporu!’ Biz geldiğimizde 250 milyon borçla…’

Bayraklı Belediyesi şubat ayı meclisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan yaklaşık 80 milyon TL prim borcuna karşılık Belediye’ye ait 67 milyon 101 bin 295 TL değerindeki  taşınmazın devri konusunun plan, bütçe ve hukuk komisyonlarında görüşülmesi kararı alınırken Başkan Sandal “ Biz geldiğimizde 250 milyon borçla ayda 3 milyon faiz üreten bir belediye devraldı. 102 milyon da banka borcu vardı. Geldiğimiz süreçte 60 milyon ödemişiz. 2 yıl içerisinde mali yapısı güçlü sigortaya, vergi dairesine borçları kapatıp yatırıma geçmek istiyoruz.” dedi

  • Ege Postası
  • 01.02.2021 - 20:44

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi şubat ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın başkanlığında toplandı. Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda toplanan Mecliste gündem, Bayraklı Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan yaklaşık 80 milyon TL’lik borcu oldu. Meclis;  Manavkuyu Mahallesi, 3836 ada, 1 parselde kayıtlı 6 bin 484 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 6183 sayılı Kanuna göre belediyenin prim borçlarına karşılık olarak 67 milyon 101 bin 295 TL bedelle devrinin gerçekleşmesi için plan, bütçe ve hukuk komisyonlarına devredilmesi kararını aldı.

 

 

SANDAL: SGK’YE 80 MİLYONA YAKIN ANA PARA BORCUMUZ VAR

Menduha Ceylan'ın haberine göre; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal SGK’ye yapılması planlanan Manavkuyu Mahallesi’nde bulunan taşınmazın devirle ilgili, “Primlere ilişkin bir af çıktı. Belediyemizin bugün itibariyle 10 milyon 666 bin lira 2 milyon 400 bin lira da bunun faizi var. Yani 12 milyon lira. Bayraklı A.Ş’nin 65 milyon 434 bin lira, 13 milyon 200 bin lira da bunun faizi var. AYBEL’in 3 milyon 950 bin tl borcu, 2 milyon 76 da bunun faizi var. Yani bu söylediği 80 milyona yakın anapara borcumuz var şu an SGK’ya” dedi.

BELEDİYE’DEN  KREDİ TALEBİ

Birimlerden gelen önergelerin görüşüldüğü kısmında “Deprem nedeniyle zarar gören yol, kaldırım, park, bahçe vb. tesis ve yerlerin bakım onarım ve yenilenmesi, yatırımların ve belediye hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, COVID-19 pandemisine yönelik çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi, tabii afet ve mücbir sebeplerden kaynaklı olağan dışı giderlerin karşılanması, artan hizmet taleplerinin yerine getirilmesi bunlara yönelik nakit ihtiyaçlarının karşılanması için borçlanma yapılmasına ihtiyaç duyulan 26 milyon TL’lik kredi çekilmesi” konusu mecliste gerginliğe sebep oldu.

SANDAL: BAYRAKLI; BORNOVA VE KARŞIYAKA’NIN ÜVEY ÇOCUĞU

AK Partili Belediye meclis üyelerinden gelen çekilmesi planlanan kredi ve personel değişikliği ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, “Dere geçilirken at değişilmez çok eski de kalmış bir söylem. Bizim temizlik işlerimiz belirli bir boyutuyla ilerliyor bir ara baktım temizlikle ilgili bir sıkıntı olmuş. Şimdi ne oldu da birden temizlenen yerlerle ilgili böyle bir sorun old? Süpürgeci, ilgili müdür görevini tam yaparsa böyle bir sorun olur m? Ali geldi veli gittiye bakmayız. Bu kentin sorunları 50 yıllık sorun. Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka’nın üvey çocuğu. Entegrasyonu olmayan bir ilçe, derdi bitmek bilmiyor. Kapatacağız az kaldı. Hiçbir sorun yok. Rayiç bedellerle ilgili, biz aslında kurumlara farklı ücretler sunmuyoruz. Kredi çekmekle ilgili acınacak bir şeyimiz yok. Biz geldiğimizde 250 milyon borçla ayda 3 milyon faiz üreten bir belediye devraldı. 102 milyon da banka borcu vardı. Geldiğimiz süreçte 60 milyon ödemişiz. 2 yıl içerisinde mali yapısı güçlü sigortaya, vergi dairesine borçları kapatıp yatırıma geçmek istiyoruz. Sevgi Yolu projesi, Kent Meydanı Projeleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Biz Bayraklı’ya ne kadar fazla kamu kurum ve kuruluşu gelirse o kadar güzel olur. O ibareler kağıt üzerinde değil ete kemiğe bürünür. Osmangazi’de büyük bir engelli tesisi planlıyoruz, 2021 yılı içerisinde Özkanlar pazaryeri projesi tamamlanacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.