Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal ‘logo değil’ demişti ama… Bayraklı’nın yeni logosu görücüye çıktı!

Başkan Sandal ‘logo değil’ demişti ama… Bayraklı’nın yeni logosu görücüye çıktı!

Bayraklı Belediyesi’nin tartışmalara neden olan logosu bu yıl 91. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) görücüye çıktı. Belediye Başkanı Serdar Sandal, daha önceki açıklamalarında tanıtım görseli olarak nitelendirdiği ‘kalp üzerine yıldız’ şeklindeki yeni logonun sloganında da değişikliğe gidildiği görüldü. Öte yandan Bayraklı Belediyesi’nin kullandığı yeni logonun daha önce Kartal Belediyesi tarafından da kullanıldığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 05.09.2022 - 11:53

EGEPOSTASI- Bayraklı’nın logosu kurucu Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yarışma düzenleyerek 578 yarışmacı ve beş akademisyen ile CHP ve AK Parti Grup Başkan Vekillerinin de jüri üyesi olduğu yarışmayla belirlenmişti.

Yaklaşık 13 yıl kullanılan logoda Bayraklı’nın tarihi geçmişini yansıtan sütun figürü ve mavi, yeşil ile turuncu renklerle sembolize edilmişti. 

Karabağ’dan sonra başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Serdar Sandal ise seçilen logo yerine tartışmalara yol açan kalp üzerine yıldız şeklindeki logoyu kullanmaya başladı.
 
BAŞKAN SANDAL “LOGO DEĞİL” DEMİŞTİ AMA…

“Kalp üzerine yıldız” şeklindeki logo AK Parti Grubu ve Başkan Sandal arasında tartışmalara neden olmuştu. O gün eleştirilere Sandal “Söz konusu görsel grafik tasarımı, ‘logo’ diye tanıtmak doğru değil. Logo değil, logo çalışması da değil. Geçmiş dönemlerde anlatılamayan İzmir'in kalbi Smyrna (Bayraklı) reklam çalışması” diye yanıt vermişti.

ARTIK İZMİR'İN KALBİ BAYRAKLI!

Önceki gün 91. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) katılan Bayraklı Belediyesi, yıllardır Konak Belediyesi’nin kullandığı “İzmir’in kalbi Konak” sloganını kopyalayarak “İzmir’in kalbi yeniden Bayraklı” sloganını kullanmaya başladı. İEF’de yerini alan Bayraklı Belediyesi’nin slogandan ‘yeniden’ kısmını atarak  “İzmir’in kalbi Bayraklı” sloganını kullanması dikkatlerden kaçmadı.

KARTAL BELEDİYESİ DE KULLANMIŞ!

Öte yandan Bayraklı Belediyesi’nin kullandığı yeni logonun daha önce Kartal Belediyesi tarafından da kullanıldığı ortaya çıktı. 

Kartal Belediye’nin logoyu küçük farklarla hizmet araçlarının üzerinde kullandığı görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.