Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal din görevlileriyle buluştu

Başkan Sandal din görevlileriyle buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Cami ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla Bayraklı'daki din görevlileriyle bir araya geldi. Konuşmasında "Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin sofrası aynı" diyen Başkan Sandal, "Hepimizin derdi, tasası, kederi, geleceği aynı... El ele ve gönül gönüle verdiğimiz sürece yine kendi ülkemizde ve kendi topraklarımızda huzur içinde, kimsenin kimseyi hor görmediği, kardeşçe ve dostça bir cennette yaşamaya devam edeceğiz. Biz Bayraklı Belediyesi olarak herhangi bir ihtiyacınızda sonuna kadar yanınızda olmaya kararlıyız. Camilerimizin temizliğinden bakım ve onarımına kadar üzerimize ne düşüyorsa eksiksiz yerine getireceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.10.2021 - 09:09

Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Bayraklı İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Sandal, "Zor günler geçiriyoruz. Ama öyle güçlü ve tarihi kökleri olan bir ülkeyiz ki, inancımız, maneviyatımız ve duruşumuzla o kadar güçlüyüz ki; bunların hepsini el birliğiyle bir gün bir tarafta bırakmış olacağız. Vazgeçmememiz gereken bazı temel değerlerimiz var. Maneviyatımız, ülkemizin toprak bütünlüğü ve devletimiz var. Bu kavramlara sonuna kadar bağlı kalırsak; kim, hangi topla, tüfekle, neyle gelirse gelsin, olduğumuz yerde yine el ele ve gönül gönüle kendi ülkemizde ve kendi topraklarımızda berat içinde ve huzur içinde, kimsenin kimseyi hor görmediği, kardeşçe ve dostça bir cennette yaşamaya devam edeceğiz. Bunun sorumluluğu toplumda 2 kesimde var. Ben bir öğretmenim, bir öğretmenlerde iki din görevlisi kardeşlerimde bu vazife... Çünkü öğretmenlerimiz ve din görevlilerimiz topluma rehberlik ediyor. Bu görevi üzerimize aldığımız zaman kardeşçe ve dostça aynı sofrada oturmayı, birlikte paylaşmayı toplumun tamamına yaydığımızda inanın her tarafta; bolluk, bereket olur" dedi.

BU HİKAYEDEN DERS ALMALIYIZ

İzlediği bir televizyon programında Suriyeli bir vatandaşın verdiği röportajı anlatan Başkan Sandal sözlerini şöyle sürdürdü: Suriye'den gelmiş bir vatandaşa mikrofon uzatıyorlar ve "Gaziantep'te çöplükte ne işiniz var" diye soruyorlar. Şöyle yanıt veriyor: Suriye'deyken Türk'tük, Kürt'tük, Arap'tık, Şii'ydik, Yezidi'ydik farklı farklı inançlarımız vardı ve biz birbirimizi hiç sevmezdik diyor. "Birbirimizden nefret ederdik. Onun ekmeği yenmez, suyu içilmez, onlar bu devlete, vatana düşman ve ahlaksızlık hat sahada derdik birbirimiz için… Bir gün bizi kışkırtanlar bize imkan sağladılar ve birbirimizi yedik" diyor. "Komşularımızı vurduk, çocuklarımızı parçaladık ve sonra hepimiz gelip, Antep'in çöplüğünde birleştik" diyor. "Şimdi buradan gelip geçenler bize Suriyeli diyor. Ve şimdi ne İran, ne İsrail, ne Amerika ne de Sovyetler Birliği yok arkamızda. Bu çöplükte baş başa kaldık" diyor Suriyeli vatandaş. Bu aslında hepimizin alması gereken bir ders.

KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN YOLUMUZA DEVAM ETMELİYİZ

Başkan Sandal" Biz Çanakkale'de bulunduk. Tekrar canlanmak ve tekrar izlenmekle ilgili üzerimizde ciddi bir görev var. Bu görevin en büyüğü önce sizde sonra biz öğretmenlerde ve kamu yönetiminde olan tüm arkadaşlarımızda… Kimseyi ötekileştirmeden, yok saymadan, insana insan gibi bakarak, hizmette kusur etmeden yolumuza devam etmeliyiz. Yüce dinimiz bize diyor ki; komşunuz açken siz yatağa tok girmeyin! Komşunuzun kimliğini sormuyor size, inancını sormuyor. Böyle yüce bir dinin mensuplarıyız. Üzerimize düşen sadece bunun gerekliliklerini yerine getirmek. Siyaset veya başka şeyler uğruna birbirimizi karalamanın, ötelemenin, birbirimizi bir tarafa itmenin hiçbirimize faydası yok. Çünkü bizim, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin sofrası aynı. Derdi aynı, tasası aynı, kederi aynı, geleceği aynı" diye konuştu.

HER İHTİYACINIZDA YANINIZDAYIM

Sandal, sözlerini şöyle tamamladı: Biz Bayraklı Belediyesi olarak herhangi bir ihtiyacınızda yanınızda sonuna kadar olmaya kararlıyız. Bir protokol kapsamında camilerimizin temizliğinden, şadırvanların yapılmasına, bakım, onarım işlerine kadar üzerimize ne düşüyorsa hepsini eksiksiz yerine getireceğiz. Herhangi bir ihtiyacınızda her zaman sizin yanınızda durmak, sizi savunmak, karşınızda olanların karşısında durmak bizim ahlaki ve vicdani boyutumuzdur bundan emin olmanızı isterim. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

BU ÜLKENİN ÇİMENTOSU OLUN

Din görevlisi olmanın önemine değinen İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, "Din insanı çok değerlidir. Mesleğinizi sevin. Böylesine zor bir görevi üstlendiğiniz için teşekkür ediyorum  ve başarılar diliyorum. Çok önemli ve değerli bir görev yapıyorsunuz. Kafanızdaki bütün duyguları atarak Allah'ın bize gönderdiği evrensel mesajı doğru anlayarak rahmet ve merhamet duygularıyla en güzel ahlak sahibi olun ve tüm yelpazelere kucaklarınızı açın. Bu ülkenin çimentosu olun. Bütün renkler bizim rengimiz, tüm insanlar bizim insanımızdır. Tüm insanlığa kucak açın. Biz insanlığı güneş gibi kucaklamalıyız. Bize düşen bütün canlıları sevmek ve onlara gönlümüzü açmak. Belki bizim elimizi uzattığımız bir çocuk yarın çok büyük bir insan olacak, uzatamadığımız bir çocuk da belki insanlık için çok tehlikeli biri olacak. O nedenle rahmet ve merhamet duygularıyla bütün güzel duygulara kapılarımızı açalım. Haftanızı tebrik ediyorum. Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İYİ İNSAN, İYİ MÜSLÜMAN OLMAK

Bayraklı İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu ise, "Bu sene gündem konumuz vefa. İyi bir insan olmak, iyi  Müslüman olmak bir vefadır, Yüce Allah'a verdiğimiz bir sözdür. Bunu en iyi bilen ve insanlara anlatan sizsiniz. Toplum içinde çok büyük bir görev yapıyorsunuz. Pandemi sürecinde de vefa gruplarında çalıştınız. Hastalık ilerleyince filyasyon ekiplerinde yer aldınız ve toplum sağlığı için görev yaptınız. Fedakarca çalıştınız, hepinize teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Haftanızı kutluyorum. Bugün bizi buluşturan Başkanımız Serdar Sandal'a teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. Başkan Sandal, ilçe müftüsü Türedioğlu ile birlikte masaları tek tek gezerek din görevlilerine teşekkürlerini iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.