Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oran’dan Öğretmenlerle dev buluşma

Başkan Oran’dan Öğretmenlerle dev buluşma

İlçede görev yapan tüm öğretmenler ve eşleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Başkan Oran, “Bugün ekilen her tohumda, tüten her fabrika bacasında, atılan her adımda öğretmenlerimizin izleri, emekleri var. Büyük Çeşme Ailem İyi ki varsınız” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2022 - 11:49

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçedeki tüm öğretmenlerle Ilıca Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Oran’ın yanı sıra Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Özel, belediye meclis üyeleri ve ilçedeki tüm öğretmenler ve eşleri katıldı. 

Yaklaşık bin kişinin bulunduğu etkinlikte konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Sizlerin huzurunda, bizlere, bağımsızlığımız için mücadele etmeyi, eşitliği, çağdaşlığı, adaleti, üretmenin gücünü öğreten, bugün sahip olduğumuz tüm değerlerin mimarı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

O, bir eğitim ordusuna sahip olmadığımız takdirde savaş meydanlarında kazanılan hiçbir zaferin kalıcı olamayacağına inanıyor ve geleceğin güvencesinin sağlam temellere dayalı bir eğitim ile mümkün olacağını biliyordu. Bugün ekilen her tohumda, tüten her fabrika bacasında, atılan her adımda öğretmenlerimizin izleri, emekleri var” dedi.

“Cumhuriyetimiz sizin ellerinizde yetişecek”

Oran sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Cumhuriyetin ilk yıllarında at üstünde köy köy dolaşan öğretmenlerle eğitim ışığı tüm yurda yayıldı. Şehit Öğretmen Kubilay’dan bugüne yüzlerce öğretmenimiz Anadolu aydınlanması için göğsünü siper etti, bu uğurda canını feda etti. Bugün Türkiye’nin en batısında geçim derdiyle boğuşan, yirmi birinci yüzyılın geniş imkanlarına rağmen kırsalda, derme çatma binalarda, hala çoklu sınıflarda çocuklarımızın eğitimi için zorlu şartlara direnen binlerce kahramanımız öğretmen marşınızda olduğu gibi ‘cehle karşı açılan candan savaşta’ en önde mücadele veriyor. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. Teknolojik, ekonomik ya da sosyal alanda Mustafa Kemal’in düşünü kurduğu çağdaş Türkiye’yi bilginin gücü siz değerli öğretmenlerimizin sonsuz sevgisiyle yeniden inşa edeceğiz.. Cumhuriyetimiz; sizlerin ellerinde yetişecek, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerle aydınlık yarınlara güçlü, mutlu ve umutlu şekilde yürüyecek. İyi ki varsınız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.