Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oran isyan etti: Artık yeter!

Başkan Oran isyan etti: Artık yeter!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Altın Yunus ve Alaçatı Mahalleleri’nde elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarını yarım bırakan firmaya tepki gösterdi. Oran, "Belediye olarak bu kuruma 490 bin TL ceza kestik ama yetmiyor. Ben 'Artık yeter' diyorum ve Çeşme Belediye Başkanı olarak bizi bu hale getirenleri halkıma şikayet ediyorum. Biz kendilerini uyardık, bir an evvel kapatın. Kapatmazsanız biz altyapı tadilatını yaptıktan sonra kapatacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2022 - 11:45

EGEPOSTASI - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Altın Yunus ve Alaçatı Mahalleleri’nde elektrik hatlarını yer altına alma amacıyla yollarda kazı çalışması yapan kurumun, çalışmaları yarım bıraktığını söyleyerek tepki gösterdi.

Altın Yunus Mahallesi’ne giderek sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Başkan Oran, söz konusu firmaya 490 bin TL’lik ceza kestiklerini belirtti.

Oran’ın açıklamaları şu şekilde:

“CEZA KESTİK AMA YETMİYOR”

“Yeryüzündeki cennet Çeşme’mizin Altın Yunus Mahallesi’ndeyim. Ben bugün bir kurumu size şikayet edeceğim. Kasım ayında kazı izinlerini belediyemizden alan ve elektrik hatlarını yerin altına alma amacıyla bu kazıları yapan bu kurumun müteahhidi maalesef Kasım ayından beri kazdığı bu yolları, elektrik hattını da bazı yerlerde yerin altına almadan bırakmış durumda. Belediye olarak bu kuruma 490 bin TL ceza kestik ama yetmiyor. Aynı zamanda bu kurumun müteahhidi bu kazıları yaparken pis su borularını kırmış, su borularını koparmış. Çeşme’de 2022 yılında bize verdikleri görüntü budur." 

“HALKIMIZA ŞİKAYET EDİYORUM”

Biz kurumu ve müteahhidi defaten kendilerini uyardık, 'Bize bu zulmü yapmayın' dedik. Cezalarını da kestik ama ben bu sıkıntıları halkım ve Çeşme ailemle paylaşmak istiyorum. Yeteri kadar sabrettik. Elektrik ile ilgili kurumu halkımıza şikayet ediyorum. Çeşmelilere bu zulmü yapmaya hakkınız yok. Müteahhidiniz batmış olabilir, ekonomik sıkıntı olabilir ama insanları bu şekilde bırakamazsınız. 

“ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ”

Bazı yerlerde belediyemizin bu kazıları yaptığıyla ilgili yazılar okuyorum. Kazıları yapan da bu şekilde bırakan kurum da bellidir. Biz kendilerini uyardık, bir an evvel kapatın. Kapatmazsanız biz altyapı tadilatını yaptıktan sonra kapatacağız. Ama Altın Yunus ve Alaçatı Mahallelerimizde bu sıkıntıları maalesef çok ağır bedel ödeyerek Çeşme halkı aylardır çekiyor ve artık canımıza tak etti" 

“BURAYI KAPATACAĞIZ”

Cezayı yazdık, burayı kapatacağız. Elektrik hatlarını yer altına alma yetkimiz yok. Biz olduğu haliyle elektrik hatlarının yere alındığı kadarıyla örteceğiz ve mahallelerimizi sezona hazırlayacağız. Ben 'Artık yeter' diyorum ve Çeşme Belediye Başkanı olarak bizi bu hale getirenleri halkıma şikayet ediyorum" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.