Dolar 32,5239
%-0.07
Euro 34,8144
%-0.15
Altın 2.423,210
%-0.28
Bist-100 9.738,00
%0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Koştu ‘Ramazan paketi’ iddialarına sert tepki verdi: Yaptığımız iş ve işlem çok doğrudur

Başkan Koştu ‘Ramazan paketi’ iddialarına sert tepki verdi: Yaptığımız iş ve işlem çok doğrudur

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, geçtiğimiz hafta gündeme gelen ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Ramazan yardım paketlerine ilişkin TV35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programında konuştu. Depremde İzmir’e gönderilen ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldıktan sonra ihtiyaç fazlası durumuna düşen yardımların valilik tarafından ilçe kaymakamlıklarına gönderildiğini hatırlatan Koştu, paketlerin vatandaşların ihtiyaçları için kullanıldığının altını çizdi ve “Burada yaptığımız iş ve işlem çok doğrudur. Herhangi bir eksiklik ya da yanlış yoktur. Bunu yapmazsak biz sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmemiş oluruz. Amacımız vatandaşa ulaşmak” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2021 - 14:42

EGEPOSTASI- Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, TV35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programında Mehmet Ali Deniz’in sorularını yanıtladı.

Görevde geçirdiği iki yılı değerlendiren Başkan Koştu, ramazan yardım paketleri ve satışa çıkarılan tarım arazilerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Görevde geçirdiği iki yılda pandemi burgusu yapan Başkan Koştu, Bergama’nın turizm açısından değerlenmesi vurgusu yaptı ve iki yıl boyunca ilk adımlarını attıkları projeler hakkında şunları söyledi; “İki yıl hızlı geçti. Özellikle pandeminin gölgesinde zorla geçti ama tabii ki de bunlar olacak. İzmir özellikle sadece pandemiyi değil deprem, sel ve hortum gibi felaketler de atlattı. Bölgemiz bu konularda en güvenli bölgelerden biri. Biz de bu süreçte hizmetlerimizi kısıtlı imkânlarla hız kesmeden yerine getirmeye çalıştık. Belediyeyi teslim aldığımızda mali ve idari sorunlar vardı ama bu sorunları aştık. Özellikle Bakanlık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birlikleriyle planlar yaptık ve bu planları hayata geçirmeye başladık. İlk iki yıl çok önemli. Çünkü bize verilen süre beş yıldır. Bu iki yılda projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi için çok önemlidir. Bu işleri yaparken de sır çok önemli. Çünkü kamu kaynaklarının heba edilmemesi gerekiyor. Biz bu konuya çok önem veriyoruz. Yaptığımız iş kalıcı olsun, Bergama gibi tarihi ve doğal güzellikleri olan bir şehrin daha güzel olması için çalışıyoruz ce çalışmaya devam edeceğiz.

“BERGAMA KUZEYİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK”

Bergama’nın tarımdan tutun turizme kadar birçok özelliği var. Bundan sonra konuşacağımız sanayisi ve ticareti olacak. Bergama farklı bir şehir olma yolunda ilerliyor. Kuzey-Ege otoyolu açıldı ve İzmir İstanbul yolu açıldı. Bergama bu yolların arasında. Biz artık ‘Her yol Bergama’ya çıkar’ diyoruz. Yol demek medeniyet demek. Bu yolların açılmasıyla Bergama’nın kaderi değişti. Bergama kuzeyin parlayan yıldızı olacak.

“BERGAMA’NIN NEREDEYSE TAMAMINI DOĞALGAZLA BULUŞTURACAĞIZ”

Bergama’nın kronikleşmiş bazı sorunları vardı. Onları çözmek için kollarımızı sıvadık. Yollar mesela… Yollarda yapılması gereken bazı altyapı çalışmaları vardı. Biz gerekli kurumlarla görüştük. Fiber optik kablolardan İZSU hatlarına kadar... Bir de doğalgaz. Biz bu konuya çok önem veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda 80 kilometrelik bir hatla birlikte Bergama’nın neredeyse tamamını doğalgazla buluşturacağız.

İKİNCİ TOKİ KONUTLARI YOLDA

Bergama biz geldikten sonra TOKİ ile tanıştı. Bu konutların ihalesi pandemiye rağmen başladı ve bu yıl daireler hak sahiplerine teslim edildi. Bargama’da ev sahibi olmayan kimse kalmasın istiyoruz. Arsa ve ev fiyatlarını düşününce insanlar ev hasreti yaşıyor İlerleyen yıllarda ikinci TOKİ konutlarını da hayata geçireceğiz.

“BU BÖLGEYİ TURİZMDE ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

Bergama bir turizm şehri ve turizmi ayağa kaldırmak için çok çalışmalıyız. Antik Selinos Kanalı tarihin kapılarını aralayacak önemli bir proje. Bu proje gerçekleştiğinde Selinos’tan öncesi ve sonrası olarak bahsedilecek. Meşakkatli bir proje. Birçok kurumun bir araya gelme gerekiyor. Biz o koordinasyonu sağladık. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Herkesin hayaliydi bunu yapabilmek. Bize nasip oldu. İkinci etabı 2023’te tamamlayıp daha sonra üzerinde farklı işlemler de yapmak istiyoruz. Üzerinde tarih köprü var. Onun restorasyonu da ikinci etapta devreye girecek. Burada ayrıca tüm semavi dinlerin ibadethaneleri de var. Osmanlı döneminden değerli eserlerin bulunduğu bir bölge. Çalışmalarımız bitirdiğimizde İzmir için bir cazibe merkezi olacak. Bu bölgeyi turizmde şaha kaldıracağız.

“BERGAMA BİR ÖĞRENCİ KENTİ OLACAK”

Bizim Bergama’da Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin meslek yüksekokulları var. Biz bu alanların da düzeltilmesini istiyoruz Bergama’da öğrencilerin barınma sorunu var. Biz yaptığımız projelerle bu sorunları da aşıyoruz. 500 kişilik öğrenci yurdunun ihalesini 2020’de yaptık ve 2021 yılı Eylül ayında bu proje tamamlanmış olacak. Bu sayede Bergama bir öğrenci kenti olacak. Ayrıca üniversitelerimizin de büyümesini sağlayacak. Bergama, öğrenci kenti olma konusunda ilerliyor.

BERGAMA’YA MİLLET BAHÇESİ GELİYOR

Seçim öncesi söz verdiğimiz başka bir hayati proje de var. Millet Bahçesi… Bu, daha önceki belediye başkanlarının da hayaliydi. Biz bun hayata geçiriyoruz. Şehir merkezindeki stadyumu taşıyoruz ve bu yeşil ala ı millet bahçesi haline getireceğiz. Proje aşaması geçtiğimiz hafta tamamlandı. Yakın zamanlarda da ihaleye çıkacağız. Yer altında 10 bin metrekarelik otopark olacak. Üstünde satış yerlerinin ve çocuk parklarının olduğu çok geniş bir alan. Yanındaki çamlık parkla birlikte 57 bin metrekarelik bir alanı Bergama’ya kazandırıyoruz.

“İZMİR’İN BELKİ DE TÜRKİYE’NİN EN GÖZDE BÖLGELERİNDEN OLACAK”

Dev yatırımları bölgemize getirmeye çalışıyoruz. Tarım bölgesinde de yeni projeler gerekiyor. Sayın Bakanımızın bu konuda bir projesi var. Amaç, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin yaygınlaştırılması. Bergama bu konuda çok uygun bir yer. Burada süt üretiminin yapıldığı tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımı için çalışmalar yapılıyor. Yer tahsisi yapıldı, ÇED sürecine girildi. Yaklaşık 2 bin 850 dönümlük alanda gerçekleştirilecek bir proje. Bu proje aynı zamanda tarımsal ve hayvansal üretimi destekleyecek. İstihdamı da artıracak. 2 bin 500- 3 bin 500 arası bir istihdam planlıyoruz. Birçok entegre tesisin bulunduğu bir alan olacak. İzmir’in belki de Türkiye’nin en gözde bölgelerinden olacak.

“HERHANGİ BİR EKSİKLİK YA DA YANLIŞ YOKTUR”

Geçtiğimiz hafta, Bergama Belediyesi’nin İzmir depremi nedeniyle gelen yardımları 6 ay depoda tutulduktan sonra kolilenerek üzerine Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun adıyla vatandaşlara ramazan paketleri olarak dağıtıldığı iddiaları gündeme gelmişti. İddialar muhalefetten ve vatandaşlardan büyük tepki toplarken Başkan Koştu, amaçlarının vatandaşa hizmet etmek olduğunu ifade etti ve “Buradaki durum bazı siyasi sahiplerle hareket edilmesi. Biz hizmet siyasetini önemsiyoruz. Ama maalesef gündeme geldi. İzmir depreminde İzmir’e Türkiye’nin her yanında yardımlar geldi. Bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı ve kalanlar da valilik tarafından 30 ilçe kaymakamlığına gönderildi. Bizim de bir protokolümüz var. Bergama’ya da 3 bin 35 adet koli gönderildi. 2 bin 735’i ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kalan 300 koli de aş evinde kullanılmak üzere gönderildi. Biz bu protokol çalıştırıyoruz zaten. Biz ihtiyaç sahiplerine ulaşmak zorundayız. Burada yaptığımız iş ve işlem çok doğrudur. Herhangi bir eksiklik ya da yanlış yoktur. Bunu yapmazsak biz sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmemiş oluruz. Amacımız vatandaşa ulaşmak” dedi.

“SEÇİM BROŞÜRÜNÜ SAKLAYAN BAŞKANLARDAN OLMAYACAĞIZ”

Belediyenin borçları ve standart giderleri düşünüldüğünde belediyeye verilen bütçelerin ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak olduğunun altını çizen Başkan Koştu, yeni kaynaklar yaratmanın önemini vurguladı ve “Bergama Belediyesinin büyük imkanları yok. Ama bütçe oluşturmak belediye başkanı ve ekibine düşer. Hangi kurumla neyi yapacağınız İyi bilmeniz gerekiyor. Bizzat ben de bunların hepsinin başındayım. Biz Bergama’da büyük projeleri hayata geçirdik. Bu projelerin tamamı 298,5 milyon lira bu, Bergama için büyük bir rakam ve belediye bütçesinin çok üstünde. Zaten belediye bütçesiyle yapabilecekleriniz çok sınırlı. Bizim 2020 yılı için 130 küsür milyonluk bir bütçemiz var. Bizim borcumuz ve giderlerimiz var. Bizim İller Bankası'ndan gelen paylarımız düştü. Biz, kendi yağımızda kavrulmak durumdayız Sadece maaşı ödeyen bir belediye olmamalıyız. Yatırım yapan ve ihtiyaçlara cevap veren bir belediye olmalıyız. Yaptığımız projeler, söz verdiğimiz projelerdi. Biz seçim broşürünü saklayan başkanlardan olmayacağız. O broşür hep önümüzde. Son birkaç seçimde hep aynı şeyler tekrarlandı ve hiçbiri yapılamadı. 2024’te seçilecek belediye başkanına diyorum ki yeni projeler üretsin” diye konuştu.

“BİZ DÜN NE SÖYLEDİYSEK BUGÜN DE AYNINI SÖYLÜYORUZ”

Bergama Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda gündeme gelen ve köy tüzel kişiliğine ait tarım arazilerinin satışa çıkarılması hem kent gündeminde hem de ulusal gündemde tepkilere neden olmuştu. Yaklaşık 50 milyona satılması planlanan 832 dönüm büyüklüğündeki arazinin satışına ilişkin tartışmalar hakkında da konuşan Başkan Koştu, “Biz, kaynakları doğru kullanmak zorundayız Bergama Belediyesi yapacağı yatırımlarda kaynağını iyi seçmeli. Belli bir borç yükümüz var ve biz bu borçları yapılandırdık, ödüyoruz ama belli bir gayrimenkul zenginliğimiz var. Kamu adına bunu değerlendirmeliyiz. Bunu ilk yapan biz değiliz. Benden önceki başkan da yaptı. Biz dün ne söylediysek bugün de aynını söylüyoruz. O gün bunu söyleyenler bugün farklı şeyler söylüyor. Biz halka hizmeti konuşmalıyız. Bu sadece Bergama’da değil tüm ilçelerde yapılıyor. Biz bunu halkımız için yapıyoruz ce orada hiçbir mağduriyet yok. Eğer olsaydı bu uygulamanın Türkiye’den kaldırılması gerekiyor. Bu doğal bir yöntemdir. Biz bunu vatandaşa hizmet verebilmek için deneyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.