Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kırgöz'den 2 yıl raporu; Neler yapıldı? Kalem kalem açıkladı

Başkan Kırgöz'den 2 yıl raporu; Neler yapıldı? Kalem kalem açıkladı

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 57.7’lik oyla Dikili Belediye Başkanı seçilen Adil Kırgöz, 2 yıllık belediye başkanlığı görevini değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2021 - 09:41

Dikili Belediye Başkan Adil Kırgöz, başkanlık görevinde 2 yılını değerlendirdi. “Birlikte Dikili” ruhuyla çehresi değişen, alt yapısından kent estetiğine ve yeni yüzüne kavuşan, doğası temiz modern bir Dikili hedeflerine kalıcı işlerle devam ettiklerini söyleyen Kırgöz, yeni kimliğine kavuşan Dikili’ye ilçe tarihinde ilklere sahne olacak birçok yatırımı da görev süresinde kazandıracağının altını çizdi.

“Paylaşımcı bir yerel yönetim”

2 yıldır Dikili'de büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlatan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, " 'Birlikte Dikili' diyerek çıktığımız hizmet yolculuğunda iki yılı geride bıraktık. Katılımcı, paylaşımcı bir yerel yönetim anlayışıyla kararlı adımlarla ilerliyoruz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını zorunlu olarak aramıza sosyal mesafe koysa da proje ve hizmet odaklı yolumuza yılmadan devam ediyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordinasyonumuzu her gün geliştirerek dayanışma  içinde çalışıyoruz. Başta Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere tüm büyükşehir belediyesi bürokratlarına ve çalışanlarına sizler adına da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

“Asfalt ve yol yapımları”

Yol yapım çalışmalarına da değinen Başkan Kırgöz, "Dikili’mizi sağlıklı yollarla buluşturmaya devam ediyoruz. İlçemizin yıllardır kanayan yarası olan hastane yolu olarak da bilinen Salimbey Mahallesi Reyhan Sokak’ta yol genişletme çalışmaları yapıldı. 390 Sokak, Hasan Tahsin Caddesi, Türkeli Sokak, Uğur Mumcu Caddesi ve Bahriye Üçok Caddesi sıcak asfaltla kaplandı.

Merkez ve tüm mahallelerimizde kilit parke ve granit taş kaplama çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Sanayi Sitesi’ndeki yol yapım çalışmaları ile esnafımızın yanında olduk. Yeni üretim yolları açıp mevcut yolların sathi kaplamalarını yaparak üretici hemşehrilerimizin yanlarında oluyoruz. Temizlik çalışmalarını kırsal mahallelerimizde de sürdürüyoruz" dedi.

“Yeni sosyal yaşam alanları kazandırıyoruz”

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Dikili bırakmak için  yeni yaşam alanları kazandırdıklarını kaydeden Başkan Kırgöz, " Eski parklarımızı revize ediyor, yenilerini de ilçemize kazandırıyoruz. Bu kapsamda 15 yeni parkı ilçemize kazandırırken, 18 mevcut  parkın düzenlemesini gerçekleştirdik, 22 adet oyun grubunu da çocuklarımızla buluşturduk. Yeşil alanlarımıza da yenilerini ekliyoruz. İlçemizin simgesi haline gelen yıllara yenik düşmüş ve yıkılma tehlikesi olan Olof Palme Parkı’nı yenileyerek modern bir görünüme kavuşturduk. İsmetpaşa Mahallesi Taş Dede Mevkiinde atıl durumda bulunan alana çocuklarımız için futbol sahası ve oyun alanı kazandırdık" ifadelerini kullandı.

“Modern Sevgi Yolu ve Bisiklet Yolu”

İlkleri de ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, " İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile ortak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Sevgi Yolu’nu yeniden düzenleyerek hemşehrilerimizin rahat nefes alabilecekleri modern bir yer haline getirdik. İlçe tarihinde bir ilk olarak 5.900 metrelik bisiklet yolunu hizmete sunduk" dedi.

“Öz kaynakla Belediye İş Merkezi”

7 yıldır atıl duran ve tehlike arz eden eski belediye binasının yıkımı hakkında da bilgi veren Başkan Kırgöz, " Eski binamızın yerine kendi öz kaynaklarımızla 27 ofis, 1 işyeri ve 1 restorandan oluşacak olan iş merkezinin inşa çalışmalarına başladık. Buradan gelecek olan kira gelirleri ile yine kazanan Dikili’miz olacak" dedi.

“Kiralık araç dönemine son verildi”

Belediyenin mali tablosunu düzeltecek kararlı adımlar attıklarını söyleyen Başkan Kırgöz " Araç kiralama dönemini bitirdik. Kendi öz kaynaklarımızla 12 adet çöp kamyonu, 2 adet kamyonet,  1 adet traktör, 1 adet çöp taksi, 1 adet su tankeri, 1 adet binek hizmet aracı, 1 adet yol süpürme makinası, 1 adet paletli ekskavatör, 1 adet kazıcı-yükleyici kepçe, 1 adet mini kazıcı-yükleyici kepçe, 1 adet mini damperli kamyon, 1 adet sepetli vinç ve 1 adet yüksek basınçlı yıkama aracını hizmet filomuza ekledik" dedi.

“Yeni Pazaryeri, Palmiye Kafe, Fabrika Kafe, can dostlara özel ilgi, kedi evleri”

Herkesin sesi olduklarını belirten Başkan Kırgöz, " Uzun yıllardır ilçemizde haftada bir kurulan pazarımıza Cumartesi pazarını da ekleyerek pazaryeri sayımızı ikiye çıkardık. Hem üreticilerimize gelir kapısı açtık hem de hemşehrilerimizin sağlıklı ürünlere ulaşmalarını sağladık. Hizmet kalitesini artırmak amacıyla 75. Yıl Parkı’nda Palmiye Kafe’mizi hayata geçirdik. Çandarlı'ya özel önem veriyoruz, personel yapımızı güçlendirerek yerinde hizmeti sağladık. Çandarlı'daki etnografya müzesini düzenleyerek Fabrika Kafe olarak hayata geçirdik. Can dostlarımızı asla ihmal etmiyoruz. Bu çerçevede Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizi ve ameliyathanemizi büyüttük. İlçe genelindeki parklara kedi evlerini yerleştirdik" dedi.

“Korona’ya karşı gönül köprüsü, 20 bin sebze fidesi”

Koronavirüs salgını ile mücadeleye devam ettiklerini kaydeden Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, " Büyük bir özveriyle salgınla mücadelemizi sürdürüyoruz. Evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere belediyemiz bünyesinde bir ekip oluşturduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte “Gönül Köprüsü” oluşturarak binlerce ailemize gıda paketi ulaştırdık. Zor günler geçiren esnaflarımıza ulaşarak ihtiyaçları doğrultusunda destek verdik. Sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanlarımıza da aralıksız olarak mama desteğimizi sürdürüyoruz.

İlçemizde bulunan tüm kamu kurumu binalarında, ortak kullanım alanlarında, okullarda ve ibadethanelerde dezenfekte çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hemşehrilerimizin sağlığını ön planda tutarak sıkı denetimleri ve tedbirleri elden bırakmıyoruz. Pandemi sürecinde kurslar ve pek çok kültürel etkinliklere ara vermek zorunda kalsak da hayata geçirdiğimiz iki projeyle belediye sosyal medya hesapları üzerinden büyüklerimiz evlerinde spor ile buluşurken küçük kardeşlerimiz masallar alemine yolculuk yaptı. Ülke ekonomisinde tarımın önemli olduğu bilinciyle 20 bin sebze fidesini vatandaşlarımıza dağıttık" ifadelerini kullandı.

“Kadınlarımızın yanlarındayız”

Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Başkan Kırgöz, " İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Roman Kültür Merkezi ve Kadın Dayanışma Ek Hizmet Binasını faaliyete geçirdik. Konularında deneyimli avukat, sosyolog ve psikolog eşliğinde haftanın iki günü kadınlarımıza sosyal destek hizmeti veriyoruz. 6 adet halı tezgahı alıp köklü bir geçmişe sahip Yağcıbedir halı dokumacılığı kurslarını başlatarak yöresel kültürümüze sahip çıkıyoruz. Yaklaşık bir yıldır devam eden pandemi sürecini atlattıktan sonra kurslarımızı yeniden başlatarak, festival ve kültürel faaliyetler düzenleyerek sizlerle tekrar bir arada olmayı umut ediyoruz" dedi.

“Hoş geldin bebek ve eğitime öncelik”

Sosyal projeler ile vatandaşların yanında olduklarını belirten Başkan Kırgöz, " Hoş geldin bebek projesiyle anne ve babaların mutluluklarına ortak oluyoruz. Proje kapsamında ilçemizde dünyaya gözlerini açan yavrularımız için “Her çocuk ağacıyla büyüyor” sloganıyla bir fidanı toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Ayrıca “Eğitim önceliğimizdir” ilkesiyle ilçemiz genelinde öğrencilerimize eğitim setleri hediye ediyoruz" dedi.

“Yol arkadaşlarımız muhtarlarımız”

Muhtarlar ile uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Kırgöz, " Yol arkadaşlarımız muhtarlarımız ile sürekli bir araya gelerek yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili kendilerini bilgilendiriyor, mahallelerimizin ihtiyaç ve taleplerini de onlardan dinleyerek yol haritamızı belirliyoruz.  Muhtarlarımızla yakın ve uyumlu çalışmalarımızı sürdürerek Dikili’mizi hak ettiği noktaya birlikte taşımaya devam edeceğiz" dedi.

“Çevreye duyarlı etkinlikler”

Doğası ve denizi temiz bir Dikili için farkındalık yaratacak etkinliklere imza attıklarını ifade eden Başkan Kırgöz," İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve eşi Sayın Neptün Soyer’in katılımları ile “Geleceğe temiz bir dünya bırak” sloganıyla “Mavi Yeşil Çevre Etkinliği” adı altında su altı ve kıyı temizliğini gerçekleştirdik. Balık popülasyonunu artırmak için 10 bin yavru çipurayı denizimizle buluşturduk" dedi.

“Yeni Belediye Hizmet Binası”

Hizmet kalitesini arttırmak adına yeni hizmet binasını ilçeye kazandıracaklarını kaydeden Başkan Kırgöz, " 8.176 metrekarelik mevcut otogar alanına inşa edilecek olan bodrum dahil 4 katlı Dikili Belediyesi Hizmet Binası’nın yapım ihalesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Yeni belediye hizmet binası içerisinde Dikili Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Birimi ve İZSU birimleri beraber yer alacak.  47 araçlık otopark ve meydan düzenlemesinin yer alacağı proje ilçemize hayırlı olsun" dedi.

“Balıkçı Barınağı Yanı Park Düzenlemesi”

Balıkçı Barınağı yanı park düzenlemesi projesinin ilçeye önemli bir değer katacağını belirten Başkan Kırgöz, " Salimbey Mahallesi Atatürk Caddesi Küçük Liman mevkii park projesi kapsamında 2800 metrekare alan üzerinde yapılacak olan Balıkçı Barınağı yanı park düzenlememiz çim alan, süs havuzu ve yaşayan heykellerle hayat bulacak. Dikili’mize yakışır modern balıkçı barınağımızı yakın zamanda hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

“Yahşibey Sulama Göleti”

Üreticinin sesi olduklarını belirten Başkan Kırgöz, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 milyon liralık yatırımıyla  hayata geçireceği proje kapsamında yaklaşık 7 bin dekarlık tarım arazisine kapalı sistem sulama alt yapısı kurulacak. Aralık 2022’de inşaatı tamamlanacak tesis sayesinde 65 bin metrelik damla sulama ağı ile Yahşibey ve Bademli mahallelerinde 420 çiftçi ailesinin tarımsal sulama ihtiyacı karşılanacak" dedi.

“Çandarlı Göleti İçme Suyu Arıtma Tesisi”

Çandarlı'ya büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Kırgöz, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün  15 milyon liralık yatırımıyla Çandarlı Mahallesi Çambaşı Mevkii’nde devam eden tesis inşası kapsamında  Çandarlı Göleti’nde biriken su arıtılarak evlere iletilecek. Haziran ayında tamamlanacak tesis sayesinde günde 4 bin, yıllık 1.5 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. Çandarlı’nın yaz aylarında artan su ihtiyacı karşılanmış olacak" dedi.

“ATA’nın rehberliğinde hedeflerimize ilerleyeceğiz”

Aşkla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, " Göreve başladığımız günden itibaren hedeflediğimiz projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve Devrimleri ile beraber bizlere emanet ettiği Cumhuriyet değerlerini rehber edinerek yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet seferberliğinde gücümüze güç katan meclis üyelerimize ve mesai arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.