Dolar 32,5946
%0.37
Euro 34,7901
%0.17
Altın 2.495,120
%0.43
Bist-100 9.444,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kayalar'dan 'operasyon' açıklaması: Sürecin takipçisiyiz

Başkan Kayalar'dan 'operasyon' açıklaması: Sürecin takipçisiyiz

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, belediyeye yönelik ‘ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla yapılan operasyon ve gözaltıların ardından yazılı bir açıklama yayınlandı. Kayalar, açıklamasında operasyonun 2018 yılında Bülent Soylu’nun belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirilen ihalelere yönelik olduğunu belirtirken, adli işlem uygulanan kişilerden bir kısmının belediye çalışanı, bir kısmının da eski belediye çalışanı olduğunun altını çizdi. Kayalar, yasal sürecin takipçisi olduklarını da vurguladı.

  • Ege Postası
  • 04.07.2022 - 11:14

EGEPOSTASI - Menderes Belediyesi’ne çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlandı.

Kayalar’ın açıklaması şu şekilde:

“Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan Menderes Belediyesi ile ilgili haberlere ilişkin kamuoyunun bilgisine:

04.07.2022 tarihinde Belediyemize yapılan operasyon sonucunda geçmiş döneme (2018) ait gerçekleştirilen ihalelere yönelik yapılan denetlemelere ilişkin bazı personellerimiz hakkında adli işlem uygulanmıştır. Adli işlem uygulanan personellerin çoğu uzun yıllardır belediyemizde çalışan ,bir kısmı da sadece geçmiş dönemde görev yapmış personeller olup şuan da görevde olmayan arkadaşlarımızdır. Bu münasebet ile konuyla ilgili sürecin yasal takipçisi olduğumuzu kamuoyunun takdirine sunarız.”

YÜCEL: BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Öte yandan operasyonla ilgili CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medyadan açıklama yaptı.

Süreci yakından takip ettiklerini belirten İl Başkanı Yücel, "Belediyelerimiz kamu kurumudur ve denetlenmesinden,gelen müfettişlerden veya soruşturmalardan rahatsız olacak değiliz.Yeter ki bu soruşturmalar siyasi olmasın ve hukuk çerçevesinde yürütülsün.Menderes belediye başkanımız Mustafa Kayalar‘ın yanındayız, süreci yakından takip ediyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.