Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kayalar'dan '19 Mayıs Stadı' iddialarına yanıt: Bize başvurmayıp, kaçak bina diktiler

Başkan Kayalar'dan '19 Mayıs Stadı' iddialarına yanıt: Bize başvurmayıp, kaçak bina diktiler

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Büyük İzmir TV'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Menderes 19 Mayıs Stadyumu'nun yenileme çalışmalarının belediye tarafından engellendiği yönündeki iddiaları yalanladı. Başkan Kayalar "Bakanlık burada yenileme çalışması yapacağını söyledi. Zemin düzeltildi ama spor alanının girişine 2 katlı kaçak bina yapıldı. Belediyeye hiç müracaat yapılmadı. Bize kimse ruhsat başvurusunda bulunmadı, biz de reddetmedik. Gençlik ve Spor Bakanlığı bize başvuruda bulunsun. Bu sorunun çözümü için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2022 - 16:09

EGEPOSTASI – Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Büyük İzmir TV’de yayınlanan ’10. Köy’ programının konuğu oldu.

Programda Birol Soylu’nun Türkiye ve İzmir gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Kayalar, ilçede tamamlanan ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgi verirken, CHP’nin 3 günlük Van kampı ile İzmir’de belediye başkanlarıyla yapılan toplantıyı değerlendirdi. 

Başkan Kayalar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

‘VAN KAMPI’ DEĞERLENDİRMESİ

“Van’da Esnafları gezdik, vatandaşların sorunlarını dinledik. Gördüğümüz ilgi bizi memnun etti. Esnaf ve vatandaşlar faturalardan, zamlardan şikayetçi. Bizden bir umutla bahsediyorlar. Daha çok CHP’li başkan ve milletvekilinin Günetdoğu’ya gitmesini istiyorlar. Haksız da değiller. Saha çalışmamız çok olumlu geçti. gördüümüz ilgi bizi memnun eti. esnaf ve vatandaş faturalardan, zamlardan şikayetçi. tencerede yangın var. bizden bir umutla bahsediyorlar. daha çok chpli başkanların milletvkeillerni vana , günetdoğyuda ,karadenzie gitmesini sitiyolar. hkaksız da değiller. saha çalışmamız çok olumlu geçti.

Çalıştayın ikinci gününde de belediye başkanlarıyla örgüt arasındaki uyum, seçim stratejileri gibi konular konuşuldu. Çok verimli geçti. Bu toplantılar 6 ayda bir oluyordu, 3 aya indirdiler. 3 ay sonra Karadeniz’de bir toplantımız olacak. 

SOYER’DEN MENDERES’E MÜJDE

Bugünkü toplantıda 3 yılda Menderes ve Büyükşehir Belediyelerinin ilçeye kazandırdığı yatırımlar konuşuldu. Teleplerimiz dinlendi. Verimli bir toplantı oldu. Genellikle ilçemdeki sıkıntıları anlattım. Gereken yatırımlardan Tunç Başkan’a bahsettim. Başkanımız gerekenin yapılacağının müjdesini verdi. Bu yıl da yeni yıla kadar birçok projeye imza atacağız. Başkanımız her zaman yanımızda olmaya devam edecek. 

Menderes’te ana caddeler asfaltlanacak. Özdere Gençlik Kamp Merkezi 1-2 ay içinde biter. Tunç Başkan Meydan Projesi, Görece Rekreasyon Alanı ve Tekeli Soğuk Hava Deposu projelerinin yeni yıla kadar temellerinin atılacağının müjdesini verdi. Menderes 4 büyük projeye kavuşacak. 

“MENDERES’İN CADDELERİ PIRIL PIRIL OLACAK”

3 yılda birçok sorunla karşılaştık. Geçen sene aldığımız kilit parkenin fiyatı 30 lira + KDV iken, bu sene 90 lira + KDV’ye yükseldi. Beton fiyatı 1000 liraya çıktı. Elektrik faturaları 3’e katlandı. Bunlara rağmen çalışmalarımızı hiç bırakmadık. Büyükşehir’le ilçemizde birçok yerde sıcak asfalt, kilit parke gibi birçok çalışma yaptık. Tunç Başkanımız müjdeyi verdi. Menderes’in ana arterleri bu sene asfaltlanacak. Sıcak asfalt yapılacak. Atatürk, Hükümet, İbrahim Turan, İnönü gibi merkez caddelerin asfaltlanacağı müjdelerini aldık. Menderes’in bütün caddeleri pırıl pırıl olacak. Önümüzdeki 2 ay içinde yeni bir kreşin temelini atacağız. Değirmendere’ye taziye evi kazandırdık. ‘Menderes Kart’ uygulamasıyla dar gelirli vatandaşlarımıza kıyafet, ayakkabı, bebek bezi, battaniye gibi yardımlarda bulunuyoruz. Kadın dayaınşma merkezi açtık. Özdere ve Gümüldür’e 5 tane sosyal tesis kazandırdık. Bu tesislerde iki yıldır hiç zam yapmamıştık. Bu sene maliyetler çok arttığı için ufak bir zam yaptık. Menderes’te seçimi kazandığımızda ilk sözümüz 50 park kazandırmaktı. 3 yılda 30 park ve 15 yeşil alan kazandırdık. Önümüzdeki süreçte de 20 park kazandırma hedefimiz var. 

“MENDERES’İN TANITIMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gümüldür ve Özdere daha önce belde belediyelerdi. Daha sonra Menderes ilçesine bağlanınca mahalle oldu. Merkeze yakın, havalimanın olduğu ilçeler olarak tanınıyordu. Şimdi yurtdışına fuarlara gidyioruz. Birçok şenlik ve festival yapıyoruz. Uçurtma Şenliği’ni yaptık. 4-5 Haziran’da Tekeli’de Off-Road Şenliğimiz var. 17 Haziran’da Özdere Sahil’de Kültür ve Müzik Festivalimiz var. Menderes’teki oteller İzmir’in en iyi otelleridir. Çeşme, Dikili, Foça, Seferihisar ve Urla’dakilerden daha iyi otellerimiz var. Ama tanıtma ihtiyacı var. Menderes algısı havalimanıyla özdeşleşmiş. Ama biz bunu çalışmalarımızla kırmaya çalışıyoruz. Menderes ilçesinin Almanya’nın Köln şehrinde bir meydanda yazılı olması bizim için büyük onur ve gurur. 

“BAKANLIK 2 KATLI KAÇAK BİNA DİKTİ”

19 Mayıs Stadı, 2009 ve 2019 yılları arasında 10 yıllığına belediyeye tahsisliydi. Biz göreve geldikten sonra tekrar tahsis talebinde bulunduk ama bize verilmedi. Şu anda Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından işletiliyor. Bakanlık burada yenileme çalışması yapacağını söyledi. Zemin düzeltildi ama spor alanının girişine 2 katlı bina yapıldı. Belediyeye hiç müracaat yapılmadı. İmarda yoktu, yapı kullanma izni ve proje onayı da yoktu. Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 katlı kaçak binayı dikti. Elektrik de bağlayamıyorlar. Bize kimse ruhsat başvurusunda bulunmadı, biz de reddetmedik. Kimse bizden görüş almadı ve bizim kapımızı çalmadı. Gerçekten komedi… Gençlik ve Spor Bakanlığı bize başvuruda bulunsun. Bu sorunun çözümü için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Orası farklı bir yer. Sadece futbol sahası değil, vatandaşlarımız yürüyüş yapıyor, çocuklar oynuyor. Ama 5-6 aydır kapalı.

“HOBİ BAHÇESİ ALMAYIN”

Şu anda bizim ilçemizde 5-6 tane hobi bahçesi var. Hobi bahçelerine ilk önce Tarım İlçe Müdürlüğü , tellere ayırıp verimli arazileri böldükleri için ceza kesiyor. İçine konteyner, ufak bina, yüzme havuzu yapanlar oluyor. Bizim görevimiz içine yapılan kaçak yapılara ceza kesip yıkmak. Devletin bize verdiği görev budur. Bakanlık ve valiliğin yeni bir çalışması var. Kesinlikle hobi bahçeleri yaptırılmaması yönünde karar aldılar. Bu çok iyi oldu. Bütün vatandaşlarımızı uyarıyorum. Hobi bahçeleri almasınlar. Çünkü burada çok büyük bir rant var. 1 liralık yer, 5 liralık oluyor ve aradaki komisyoncular kazanıyor. Verimli arazilerimiz yok oluyor. Mahkemesi biten bahçeleri yıkıyoruz. 

“HEDEFİMİZ ANAP’IN REKORUNU KIRMAK”

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler’le uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Daha önceki dönem Menderes Belediyesi’nde meclis üyesiyken beraber muhalefet yaptık. Menderes tarihinin en fazla oyunu 1989 yılında yüzde 58’le ANAP almış. Biz 2019 Yerel Seçimleri’nde yüzde 55,6 oy aldık. Amacımız bu yüzde 58’I geçmek. Bir dahaki seçimde rekor kırmak ve Menderes’in en çok oy alan partisi olmak istiyoruz. 

MENDERES’TE 6’LI MASA

Menderes’te 6 partinin ilçe başkanı ve kadın kollarıyla iftar yemeği düzenledik. 6 partinin ilçe başkanları, kadın kolları örgütü ve ben ortak bir masada görüş alışverişinde bulunduk. İlçe başkanlarımızla WhatsApp grubu kurduk. Belki de Türkiye’de Genel Başkanımızdan sonra ilk defa bu uygulamayı biz yaptık. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.