Dolar 32,5638
%0.27
Euro 34,7543
%0.06
Altın 2.490,660
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karakayalı o tesis için iktidara seslendi: Ne olur Kemalpaşa’nın önünü açın!

Başkan Karakayalı o tesis için iktidara seslendi: Ne olur Kemalpaşa’nın önünü açın!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ilçede Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında büyük tartışmalara neden olan sebze-meyve işleme tesisi için iktidara seslendi. Projenin yaklaşık 2 yıldır Ankara’dan onay beklediğini ifade eden Başkan Karakayalı, “Mücadele etmekten canım çıktı. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ne olur Kemalpaşa’nın önünü açın” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2021 - 09:40

EGEPOSTASI - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, TR35 ekranlarından yayınlanan Fuar Özel programında Mehmet Ali Deniz’in sorularını yanıtladı. İlçedeki yatırımlara ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Karakayalı, göreve geldikleri günden bugüne hayata geçirmek için çalıştıkları sebze-meyve işleme tesisi için de iktidara seslendi.

“MÜTHİŞ BİR YARAR GETİRECEK”

Geçtiğimiz aftalarda müjdelenen ve İzmir’in raylı sistem ulaşımının geliştirilmesi açısından önemli bir adım olan Kemalpaşa metrosuna ilişkin bilgi veren Başkan Karakayalı, metro hattının birçok yönden fayda sağlayacağının altını çizdi ve “9 Ağustos’ta proje ihalesine çıkıldı. 19 duraktan oluşacak. Garaj bağlantılı. Müthiş bir proje. 2032’lerde olabilirdi ancak ama biz bunu 10 yıl öne çektik. İzmir’de kuzeye, güneye ve batıya var metro. Ama doğuya yok Bize metro gerekiyor. 2 sanayi bölgemiz var. Pandemi nedeniyle Kemalpaşa’ya rağbet arttı. En azından 14-15 bin kişi geldi. Manisa’nın 4 ilçesi İzmir bağlantılı. Ticari ve eğim ilişkileri İzmir ile bağlantılı. Karbon salınımı ve trafik sıkışıklığını önlemek için böyle bir karar alınması çok iyi oldu. Ayrıca metro, insanımızın şehirle bağlantısını kuracak. Ayrıca ulaşım da ucuzlayacak. Müthiş bir yarar getirecek. İnşallah bunun sonu hayırlı olur. Büyükşehir Belediye başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Çok büyük bir yatırım, Neredeyse 30 kilometrelik bir yatırım. Ha deyince olacak bir şey değil. 2-3 sen yapımı olacak Belkahve kısmında tinel olacak. Ben Kemalpaşa’yı üniversite kent yapmak istiyorum Demokrasi Üniversitesi ile anlaşmamamızı yaptık zaten Bir binamızı onların hizmetine sunacağız. Aşağı yukarı 800 öğrencimiz eğitime başlayacaklar. önümüzdeki ay. Ayrıca ilerleyen zamanlarda spor bölümü de açılacak. Raylı sistem ile öğrencilerin gidiş gelişleri ve kent merkezi ile bağlantı kurmaları benim için çok önemli. Kemalpaşa İzmir’e çok yakın ayrıca doğası ve tarihle de çok güzle Bunu kente ulaştırmalıyız. Metro demek medeniyet demek. O nedenle çok mutluyum” dedi.

“GÜCÜMÜZ YETTİĞİ KADAR YAĞACAĞIZ”

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte belediyelerin sorumluluk alanlarında olmayan birtakım hizmetleri yapması konusunda da değinen Başkan Karakayalı, önemli olanın vatandaşa hizmet etmek olduğunu belirtti ve “Biz okullarda gerekli düzenleme ve bakımları yaptık. Pazartesi günü için okullarımız eğitim ve öğretime hazırız. Benim halkımın çocukları o okullarda okuyor. Ben onlara farklı gözle bakamıyorum. Arkadaşlara söylüyoruz okulların eksikliklerinin giderilmesi konusunda ayarımdı oluyoruz. Ben eğitim terbiyesinden geliyorum. ‘Banane kardeşim Millî Eğitim Bakanlığı yapsın’ diyemiyorum. Sadece okullar değil camiler de öyle. Mecburen yapıyoruz. Yapmak zorunda değiliz ama yapmak istiyoruz. Gücümüz yettiği kadar yağacağız da. Başka çaremiz yok. Benim vatandaşımın çocuğu, bizim okulumuz benim ilçe sonuçta” diye konuştu.

“KENDİ ÖZÜMÜZE VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZE DÖNMEMEMİZ GEREKİYOR”

Son günlerde ülke gündeminin en tartışmalı konularından olan mülteci konusunda da değinen Başkan Karakayalı, şunları söyledi; “Biz, muhtaç olan insanlar kucak açan bir ülkeyiz. Savaş vardı geldiler, savaş vardı geliyorlar. Ama savaş bittikten sonra burada kalmalarının anlamı yok. Kendi ülkelerine dönsünler istiyorum en. Burada kalmalarına gerek yok. Genle Başkanım ne dediyse altına imzamı atıyorum. Afganistan’dan geliyorlar. Terleme yok, yorulma yok. Sırt çantası yok. Gelenler de gencecik erkekler. Aile yok, kadın yok, çocuk yok. Ben bunu anlamadım. Ben bunu merak ediyorum. Bu inşalar buraya ne yapmaya geliyorlar? Neden Avrupa, Tacikistan ya da başka bir ülke değil? Sayın Cumhurbaşkanı ‘300 bin kişi geldi’ dedi. Nerede çalışacak bu insanlar? Artık gece özgürce ve rahat dolaşamıyoruz. Benim inşamın kendi ülkesinde özgürce dolanamıyorsa burada bir sorun vardır. Suriyelilere lütfen evinize dönün diyorum artık. Bayramda gidiyorlar, bira yaşıyorlar geri geliyorlar. Maden yaşanacak bir durum var neden geri dönüyorsun? Bizim artık kendi özümüze ve bütünlüğümüze dönmemiz gerekiyor.

“MÜCADELE ETMEKTEN CANIM ÇIKTI”

Kiraz’ın başkenti olarak bilinen Kemalpaşa’nın bu yılki kiraz hasadı hakkında da konuşan Başkan Karakayalı, küresel ısınmanın kiraz hasadını da olumsuz etkilediğini belirtti. Başkan Karakayalı, ilçede kurmayı planladıkları meyve-sebze işleme merkezi için de yetkililere seslendi ve “Kiraz bu sene çok kötü geçti. Küresel ısınma bir şey var İklimde çok büyük değişiklikler var. Kiraz yayla bitkisidir sıcağa gelemez. Küresel ısınma kirazı çok etkiledi. Daha önceki yıllarda 2010’dan evvelki dönemde mevsimler gayet iyiydi. Ama küresel ısınmayla birlikte kirazda müthiş bir farklılaşma oldu. Bu sene rekolte de yüzde 60’lık bir düşü var. Ani bir sıcak oldu, sonra soğudu sonra tekrar arttı sıcaklar. Kiraz olumsuz etkilendi .Bununla başa çıkılması gerekiyor. Küresel ısınmayla mücadelenin yolunu bulmalıyız. Bu böyle diye bırakacak halimiz yok. Büyükşehir Belediyemiz tarıma çok önem veriyor. Bu ülkede tarımın kurtulmasının en önemli etkenlerinden biri kooperatifleşmedir. Bizim kirazımız sınıf sınıf. Ama üçüncü sınıf dediğimiz dalında kalan sınıf yetiştiricisi de toplanıyor. İç piyasaya sürebiliyor ama ihracat yapamadığı için dalından bile toplamıyor. O da yaklaşık 15 tona tekabül ediyor. Biz o kirazı toplayıp işleyip ihracata hazır hale getirmek istiyoruz. Kimi pazara kimi ihracata. diğer meyveleri de kurutmak ve sanayi ürünü halinde ihraç etmek. Bu tesisi kurmak için tahsis edilmesini istediğimiz yerle ilgili hala imza bekliyoruz. Ankara’dan hala o imza gelmiyor ve biz de o projeyi hayata geçiremiyoruz. Ankara’dan onay gelmiyor. Hala da Ankara’da onayda. 1,5-2 yıldır sürünüyor. Mücadele etmekten canım çıktı. İnşallah yakın zamanda bu iş olacak. Bizde yılmak yok. Bu benim halkın ve çiftçimin yararına. Ben bunu kendi adıma değil halkım adına yapıyorum. Pastasını büyütmek, ürününü değerlendirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ne olur Kemalpaşa’nın önünü açın” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.