Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İnce’den yatırımcılara net mesaj: Güzelbahçe’yi kirletecek işletmeleri istemiyoruz

Başkan İnce’den yatırımcılara net mesaj: Güzelbahçe’yi kirletecek işletmeleri istemiyoruz

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçeyi yepyeni bir çehreye kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. Yol ve hastane getirmek gibi temel hizmetlerin ötesine geçtiklerini ifade eden Başkan İnce, ilçeye gelecek yatırımlarda da seçici davranacakları mesajını verdi. Temiz bir Güzelbahçe hedeflediklerini belirten Başkan İnce, “Güzelbahçe artık değişti. Güzelbahçe temiz bir kent olacak ve bacasız sanayi olacak. Deniz yolunda araba galerileri gibi şeyler istemiyoruz. Güzelbahçe’nin vizyonuna yakışmayan faaliyetler Güzelbahçe’de olmayacak. Güzelbahçe artık sanayi değil, temiz ticaret istiyor. Güzelbahçe’yi kirletecek işletmeleri istemiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2021 - 14:50

EGEPOSTASI- Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, TV35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programında Mehmet Ali Deniz’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başkanlık görevinde geçirdiği iki yılını değerlendiren Başkan İnce, Güzelbahçe’nin temiz ve bacasız sanayisi olan bir kent olması için çalıştıklarını belirtti ve bundan sonra ilçeye yapılacak yatırımlarda seçici davranacaklarının altını çizdi.

Görevde geçirdiği iki yılı daha önceki görev sürelerinin de birikimiyle yorumlayan Başkan İnce, yıllar önce belediye başkan adaylığı döneminde yayımladıkları seçim bildirisinde yer alan projeleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade etti ve “2009’dan bugüne kadar değerlendirdiğimizde bütün siyasi partiler seçime girerken bir seçim bildirgesiyle giriyor. Biz o günden bugüne sunduğumuz seçim bildirgemizdekileri yapabilmek için çalıştık Stratejik planlarımızı uygulamak bizim için çok önemli. Bunlardan müdürlerimize veriyoruz ve ‘bunlar bizim namusuz, bunları yapacağız’ diyoruz. Yapılanları özetmek gerekirse… 75. Yıl Bulvarımızı açmak da büyük ihtimalle bana nasip olacak. Şu an sıcaklar başladığı için faaliyetlerimizi durdurduk ama kasıma ayında yeniden başlayacağız. Bu dönemin en büyük projesi sanırım Güzelbahçe’nin denizle arasında olan 24,5 metre genişliğindeki yolun açılması olacak” dedi.

ÇARŞI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR

Güzelbahçe’nin tarihi bölgesi olan çarşı için de bir restorasyon çalışmasına başladıklarını belirten Başkan İnce, “Bir de Atatürk Mahallesi’ndeki esnafımızın bütün cephelerini yeniliyoruz. Meydanını yeniliyoruz. En eski Güzelbahçe olan çarşımızı esnafımızın penceresinden yeniliyoruz. Bunu yaparken o çarşının tarihini de yaşatıyoruz. Projemizin ihalesini yaptık. Önümüzdeki ay yer teslimini yapacağız ve Büyükşehir ile ortak bir projeyle çalışmalara başlayacağız. 15 Mayıs’ta yer teslimi yapacağız ve Güzelbahçe’nin kurtuluşu olan 11 Eylül’de burayı açmayı istiyoruz. Yılsonu itibariyle de büyükşehir ile yeni yolun yapımına başlayacağız. 75. Yıl Bulvar aslında Güzelbahçe’nin ihtiyacı değil sadece. Karaburun, Urla, Çeşme ve Seferihisar’dan gelen, merkeze gitmek isteyen ve toplu taşıma kullanan kişiler bu yola mahkum. Bu meydan ve yol çevre ilçeler için de önemli. Trafiğin yarım ada girişinde sıkışmamasını sağlayacak. Narlıdere metrosu da açılacak. Bu şekilde, Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne giden yolun da raylı sisteme açılmasının önü açılmış olacak” diye konuştu.

“BURASI HİÇBİR ZAMAN İMARA AÇILACAK BÖLGE OLARAK SEÇİLMİYOR”

Güzelbahçe’den geçen otobanın ilçeye etkilerini de değerlendiren Başkan İnce, otoyol olduğu için bölgenin imara açılacağı algılarının yanlış olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi; “Güzelbahçe’de otoban olması Güzelbahçe’nin değerini yükseltti. Yeni bir yol daha da yükseltecek. Kimse şunu düşünmesin: Bu yolun deniz tarafında yerleşim var, dağ tarafında yerleşim yok. Buralar imara açılacak. Bizim böyle bir hedefimiz yok. Burası tarım alanı. Bizim öngörülerimizde burası hiçbir zaman imara açılacak bölge olarak seçilmiyor.”

“GÜZELBAHÇE ARTIK SANAYİ DEĞİL, TEMİZ TİCARET İSTİYOR”

Geçtiğimiz aylarda ilçeye yapılması planlanan Go-kart pisti kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Pistin yapımını engellemek için bölge halkı ve Başkan İnce büyük çaba sarf etmişlerdi. Go-kart pisti gibi bir alanın kentin çehresini olumsuz etkileyeceğine bir kez daha dikkat çekerek, “Go-kart ya da modern pisler belki İzmir’e gereklidir ama bizi bölgemizde ve onların çalıştığı bölgede bu yanlıştı. Bu konuyla ilgili mahkemeler de sürüyor. Bizim iddia ettiğimiz konuları doğrulayan mahkemeler var. Her iki taraf da düşüncelerini söylüyor. Ben bu şehrin seçilmiş belediye başkanıyım ve bunu yaptırmayacağımı söyledim. Şimdi Güzelbahçe’de bugüne kadar var olmuş metal gemi üretim tesisiler, tahta gemi üretim deposu var ve bunun yanında yatların demirleyeceği bölgeler isteniyor. Güzelbahçe artık değişti. Güzelbahçe’de tarımsal alanlarda bu tür çalışmalar yapılamayacak. Bu konu meçlimize geldi ve ilgili komisyon inceliyor. Var olan işlemeler varlıklarını sürdürmeye devam edecek ama meclis uygun görürse bu işletmeler devredilemeyecek ve yeni yatımcılar gelmeyecek. Güzelbahçe temiz bir kent olacak ve bacasız sanayi olacak. Deniz yolunda araba galerileri gibi şeyler istemiyoruz. Güzelbahçe’nin vizyonuna yakışmayan faaliyetler Güzelbahçe’de olmayacak. Go-kart olayından sonra Güzelbahçe’ye yatırım yapacak kişilere bunu söylüyoruz. Tarımsal faaliyetse buna uygun iş yapacak. Güzelbahçe artık sanayi değil, temiz ticaret istiyor. Güzelbahçe’yi kirletecek işletmeleri istemiyoruz” dedi.

“BİZ ARTIK TECRÜBELİYİZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttükleri ortak bir proje olduğuna da değinen Başkan İnce, “Bir projemiz var. Güzelbahçe’nin kıyısını yeniden düzenlemek istiyoruz. Plajları ve yürüyüş ve bisiklet yollarıyla. Bunu 2013 yılından beri planlıyoruz. Rahmetli Piriştina döneminde bu bölge doldurulmuş. Buradaki vatandaşların olduğu yerler denizin içinde ve bu alanlar kamulaştırılamamış. Biz oranın önüne yürüyüş ve bisiklet tolları yapmak, plaj ve spor alnı yapmak istiyoruz. Büyükşehirle yapmak istiyoruz bunu. Çünkü Güzelbahçe mavi bayraklı bir plaj. Ama son anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bizim burada yaptığımız jeolojik etüt olmasına rağmen ÇED raporu istedi. Proje durduruldu ve ÇED sürecine geçildi. Eğer ÇED gerekli değildir denirse projeye devam edilecek. Urla’da bir liman varmış. Eski dönemlerde zeytinyağı gibi ürünlerin Urla’dan çıktığı biliniyordu. Ama çıkarılan haritalara göre Güzelbahçe’de de bir liman varmış. Biz hastane ve yol gelsin diye uğraşmıyoruz sadece. Biz tarihimizle ilgileniyoruz. Biz artık tecrübeliyiz. Biz kentimize açılacak işletmelerin ve yatırımların kimliğini belirlemeliyiz. Bunun yanında tarihimizi de gün yüzüne çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.

23 NİSAN İÇİN ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI

Pandemi gölgesinde gerçekleştirilecek ikinci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için de bir projeleri olduğunu söyleyen Başkan İnce, “23 Nisan için hazırladığımız çok güzel bir sürprizimiz var. ‘Çocuk gözüyle Covid-19’ resim yarışması yapacağız .22 Nisan’a kadar çalışmalar sürecek. Daha sonra amatör ve profesyonellerden oluşan bir jüri bu resimleri değerlendirecek. 23 Nisan’da da sonuçları açıklayacağız. Geleceğimiz olan çocukları 23 Nisan’da yalnız bırakmak istemiyoruz. Eğer mümkün olursa ödül alan çocuklarımıza ödüllerini kapıdan bilfiil kendim vermek istiyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.