Dolar 32,4915
%0.14
Euro 34,7554
%0.1
Altın 2.484,320
%0.89
Bist-100 9.487,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İnce’den adaylık açıklaması: Bundan sonra söz…

Başkan İnce’den adaylık açıklaması: Bundan sonra söz…

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bugün düzenlenen basın toplantısıyla görevdeki 3 yılını değerlendirdi. İlçede hayata geçirilen projelerden hayata geçirilmesi planlanan projelere ilişkin bilgi veren Başkan İnce, ilçedeki vapur seferlerinden kent İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ilçede kurmayı planladığı kampüse ilişkin gelinen noktalar hakkında bilgi verirken 4. Dönem aday olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı. Başkan İnce ayrıca Canan Kaftancıoğlu’na ilişkin de değerlendirmede bulundu.

  • Ege Postası
  • 13.05.2022 - 12:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bugün düzenlenen basın toplantısıyla görevdeki 3 yılını değerlendirdi.

A’dan Z’ye ilçede yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Başkan İnce, hayata geçirilecek projeleri de açıkladı.

Başkan İnce, İlçede uzun süredir beklenen vapur seferlerinden kent merkezi ile yarımada arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak yola, ilçedeki “pahalılık” eleştirilerinden İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ilçede kurmayı planladığı kampüse ilişkin gelinen noktalar hakkında bilgi verirken 4. Dönem aday olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı.

“KAVGAYLA DEĞİL UZALAŞIYLA OLUYOR”

Önceki 2 dönemine ilişkin kısa bir değerlendirmenin ardından 2019 seçimi sonrasındaki dönemin değerlendirmesini yapan Başkan İnce, “İki dönemi bitirip 3. döneme geçerken halkımıza verdiğimiz güven sayesinde yüzde 70 üzerinde bir oyla 2019 seçimlerinde halkımız bizi seçti. Demek ki bizler bir şeyler doğru yapmışız ve halkımız memnun kalmış. Seçimden sonra hizmetlerimiz art arda geldi. Tematik Parkımızı seçimden önce planlamıştık seçim biter bitmez bu parkı tamamladık. Ardından Yelki’de kapalı Pazar açtık. İzmir Körfezi’nin ilk mavi bayraklı plajını Güzelbahçe İkinci Liman Siteler Mahallesi’nde aldık. Yaptığımız parklar ve yeşil alanlar bize yetmedi. Yangınlar Türkiye’de her yeri kasıp kavuruyor. Ormana dikmeye karar verdik. Zeytin ağacına karar verdik. Z Kuşağı Ormanı, Özgürlük-Barış-Demokrasi ve Birliktelik Ormanı kurduk. Çamlı Baraj Havzası üzerinde olan yaklaşık 100 dönümlük arazideki zeytin ağaçlarının bakımını yapmaya devam ediyoruz Bunun üzerine 5 bin ağaçlık bir zeytindik oluşturduk. Meşhur Go-kart pistinin yukarısına her genç için bir zeytin ağacı dikerek Z Kuşağı Ormanı’nı uluşturduk. Bizim temel ilkemiz şuydu: Biz Güzelbahçe’de otobanın ücretsiz olmasını ve yeni balıkçı barınağının yapılmasını başardık. Her şey kavgayla değil uzlaşıyla oluyor. Bu konuda son Başbakan Binali Yıldırım’ın katkısı çok büyüktür. Yapılan tüm projelerin tasarımı benim arkadaşlarım tarafından yapıldı. Mesela çarşı alanı. Biz bu proje için ciddi para harcadık ama esnaftan tek kuruş almadık. Kapının önüne sandalye koyacak parası olmayan esnaf için esnaf odasıyla bir protokol imzaladık. Biz kapının önüne konulacak masa ve sandalyelerin ücretinin yüzde 80’ini karşıladık. Bizim amacımız burayı tam bir cazibe merkezi yapmaktı. Şimdi Güzelbahçe’de çarşıda, tezgah kuracak kadınlardan hiçbir ücret almıyoruz. Tezgâh da veriyoruz işgaliye de almıyoruz” dedi.

“HALKIMIZIN KARŞISINDA BAŞIMIZI ÖNÜMÜZE EĞMEDİK”

Tarımsal destekler ve pandemi desteklerine ilişkin de kısa bir bilgi veren “Köylü milletin efendisidir demiş Atatürk. Evet köylüye destek verirseniz yapamayacakları şey yok. Ama bu dönemde çok zor. Köylünün kıştan bakım yapmak zorunda olduğu ürünler var. Kükürt zamanı geldi. Biz köylümüze onu da verdik. Çiftçimizin tüm kükürt ihtiyacını karşıladık. Biz kaliteli üzüm ve bardacık için çiftçimizin yanında olduk. Ayrıca kooperatiflerimizi destekledik. Hem üretim hem d ürünlerin desteklendirilmesi yönünden destek veriyoruz. Gelelim pandemiye… Dünya ve ülkemiz yeni bir dönem yaşadı. Bu dönemde halkımız belediyenin her anlamda yanlarında olduğunu gördü. Bu dönemde sosyal desteklerimizi de artırdık. Ayrıca kahvehanelerimiz açıldığında buralara hijyen paketi desteği de yaptık Biz 3 dönem durmadan çalıştık. Bu dönemde bize güvenen halkımızın karşında başımızı öne eğdirmedik. Ama daha bitmedi. Daha gidecek çok yolumuz var” diye konuştu.

“YÜRÜYÜŞ PARKURU İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

Gelecek projelerine ilişkin de bilgi veren Başkan İnce, yürüyüş parkuru için çalışmaların devam ettiğini belirtti ve “Yapacak yatırımlarımız var. Bir kısmı büyükşehir bir kısmı kamu bir kısmı da bizim tarafımızdan yapılacak. Projesi hazır. Çamlı Köyü’nde Atatürk Mahallesi gibi bir çalışma yapacağız. Buraya doğalgazın girmesini ve elektriğin yer altına alınmasını bekliyoruz. Bizim projemiz ihaleye çıkacak durumda. Plajlarımız… 3 dönemdir bekliyor. Bizim için bir şey yapmak çok kolay ama 3 dönemdir bürokrasiyi aşamıyoruz. Rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina buradaki yapıları yıktı. Buraya doğular yapıldı. Bunların imar planlarına işlenmesi lazım. Ayrıca burada ikinci liman ve vapur iskelesi bölgesinde de İZSU’nun pis su hattı var. Poyraz estiğinde olumsuz bir etki oluyor. Bunun düzeltilmesi lazım. Ertan Bey’in döneminde bunun için bir projesi olmuş ama yargılanmakla sonuçlandı. Bunlar devam ederken yeni kıyı düzenlemelerinin yapılması gerekiyor. Biz gerekenleri yaptık şimdi ÇED raporu bekleniyor. Biz bunları gönderiyoruz ama teker teker istekler geliyor. En son safhada 2. Limanın olduğu bölge ve Adnan Kahveci bulvarı arasındaki bir yürüyüş yolumuz yok. Bunu yapmamız gerekiyor. Sorumluluk ve yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde. Biz bunu Büyükşehir’le birlikte tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“BU YOL ALTERNATİF OLACAK”

75. Yıl bulvarı üzerinden kent merkezine bağlanacak yol için de çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan İnce şunları söyledi; “En büyük hedeflerimizden biri… Kültür Merkezi’nin bulunduğu yer. 1990’lı yıllarda bir bağışçıdan alınmış. Buranın imar planları yapılmış. Herkes bir ley yapmak istemiş. Ben projeyi yatım. 1998 yılında bu yola ismi verilen Sayın Hülya Hanım ‘ın çıkardığı bir çalışma kitapçığı var. Şu deniyor: 75. Yıl Bulvarı üzerindeki ağaçlar taşınarak Güzelbahçe yeni bir yola kavuşacak. Kamulaştırmalar ve imalat Büyükşehir’de Bu yol neden gerekli? Bu yol bana gerekli değil çok. Çünkü Otoban ücretsiz ya da deniz kesimin buradan çok etkilenmiyor. Ama yarım adadan gelen ve belediye otobüsünü kullanmak zorunda olan halkımızın otobana girme olasılığı yok. Bu, toplu taşıma için alternatif olacak ve bu nedenle çok önemli. O nedenle ben Büyükşehir’e ortak proje olarak sunmadım. Sadece Güzelbahçe’yi değil tüm bölgeyi ilgilendirdiği için yapılması gereken bir yol olduğunu söyledim” diye konuştu.

EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NE ÇAĞRI

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ilçede kuracağı kampüs için de çağrıda bulunan Başkan İnce, unları söyledi; “Öğrencinin bu kadar çok olduğu bir bölgede 50’nin üzerinde yurt içi ve yurt dışı üniversitelere öğrenci verdiğimiz okullar var. Bunların bir kütüphaneye ihtiyacı var. Eğitim Güzelbahçe’nin çeşitli yerlerine dağılmış. Ama ısrarlarımızla ve o dönemin İZTO başkanıyla Güzelbahçe’nin içinde bir üniversite alanı planlandı. Alan belirlendi. Bu alan kabaca 200 dönüm. Toplam üniversite alanı 1 milyon 300 bin metrekare. Bir bu kadar da dışında var. Şu anki Ekonomi Üniversitesi Projesini getirişe inşaat ruhsatı alacağı yer. Projesini özlemle bekliyoruz. Hemen bir ekip kuracağız ve çalışmaları yapacağız. Ayrıca başka bir yer öngörümüz de var. Bir sanayi sitemiz var. Burada bir belediye mülkiyeti vardı. Biz buraya bir bilim müzesi kurmak istiyoruz. Buradaki çalışmaları da Ekonomi Üniversitesiyle ortak bir çalışmayla yapabiliriz. Bizim projemiz var inancımız güçlü ama paramız çok değil. Ama finansman olmadığı yerde projemizi yapıp finansmanı sağlayabiliyoruz.”

“OYUNCAĞIMIZ ALINDI ÜZGÜNÜZ”

Güzelbahçe’de uzun süredir beklenen vapur seferlerine ilişkin gelinen nokta hakkında da değerlendirmeler de bulunan Başkan İnce, “Tunç Soyer ve İZDENİZ yetkilileriyle bir görüşmelerimiz sürüyor. İZDENİZ, yolcu kapasitesinin yetersiz olduğunu söylediler ve bunu zarar neden olacağı göz önünde bulundurulduğunda daha küçük teknelerle yapılmasına karar verildi. Güzelbahçe’de çok büyük masraflarla oluşturulan ve yanaşma iznini bizim aldığımız iskelemizden seferlerimizin sürmesi için daha küçük bir tekne ile hizmetlerin başlayacağını söylüyorlar. Sürecin takipçisiyiz sonucu bekliyoruz Henüz bir tarih verilmedi ben de bir tarih veremiyorum. Oyuncağımız elimizden alındı üzgünüz’’ dedi.

İSTANBUL’DAN GELEN VAR MI?

Güzelbahçe’mizde daha çok Alman vatandaşlarımız vardı. Bir süre sonra daha çok İzmir içinden ve Ege bölgesinden çok sayıda hemşerimiz oluştu. Bunun nedeni nitelikli okullarımız. Hiçbir aile çocuklarını servislerde saatler harcamasını istemiyorlar. Burada iç göç var. Ama İstanbul, Ankara ve Bursa gibi birçok ilden Güzelbahçe’yi tercih edenler var. Bu da arsaların rayiç bedellerinde bir artışa neden oluyor. Bizim belediye olarak belirlediğimiz emlak vergileri de yüzde 10. Bu değerler Güzelbahçe’de yükseldi. Arsa var mı? Büyükşehir planlama görevliler Güzelbahçe’deki mevcut Yelki planlarında hala yeterli arazinin olduğunu ve yeni bir 25 binlik ve 5 binlik planın olmadığı kanaatindeler.

Evet bir pahalılık var. Ama her yerde her şey pahalı. Şu anda Güzelbahçe’de asgari ücretli de yaşıyor. Düşük bedelli marketler de var yüksek bedelli de. Yani Güzelbahçe’de her kesimden insan yaşayabiliyor.

“SÖZ HALKIMIZ VE PARTİMİZİNDİR”

4. dönemde de belediye başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan İnce, kararın halkta ve partisinde olduğunu ifade etti ve “Artık 3. dönem gibi bir dönemde size tanıtabildiğim bütün her şeyiyle sunabildiğimce duygularımı yansıttım. Bunlar zaten görülüyor. Bugüne kadar... 2009’da bir görev aldım ve ateşten bir gömlek giydim. Ben bunu 210 norm 36 dolu kadromuzla işimizi yapıyoruz. Bu sorunları kolay aşmadık ama bunun içinde bir süreç yaşadık. Ben, birinci dönemden sonra ikinci dönemde söylediğim gibi ortaya çıkıp ‘Adayım’ söylemi yapmak için çok erken. Bunun için bir süreç var. Seçim için söz verdiğimiz ve bitiremediğimiz işler var. Ama bu konuda söz artık halkımızı ve partimizindir. Bu konuda ortaya çıkacak bir durumumuz yok artık” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK BEKLENTİMİZ DEVAM EDECEK

Başkan İnce ayrıca, ilçeye bir hastane gerekli olduğunu belirtirken belediyenin bunu yapacak finansmanı olmadığını ve yetkileri arasında da olmadığını belirtirken ilçeye hastane yatırımı konusunda çağrıda bulundu ve “Bizim bunun için 1 milyon metrekare alanımız var. Eğitim vizyonumuz sürecek, sağlık beklentimiz devam edecek” dedi.

“CANAN KAFTANCIOĞLU’NDA ZAMAN İLAÇ OLACAK”

Dün Yargıtay tarafından 4 yıl 11 aylık cezası onanan ve siyasi yasak getirilen Cana  Kaftancıoğlu sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan İnce, şunları söyledi; “Bundan önce bu ülkede siyasi yasak getirilen sırf Canan  Kaftancıoğlu değil. Ama o yasaklar sonuç ne olduğunu herkes gördü. Sonuçta hukuka saygılı olmakla birlikte halkın dediği olacaktır. Halk seçimlerde bu yöndeki tercihlerini gösterecek ve süreç görülecek. Demokrasinin temeli çoğunluk rejimine dayanıyor. Ama azınlık da yok sayılamaz. Fikirler özgürce paylaşılmalı. Canan Kaftancıoğlu’nda zaman ilaç olacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.