Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İduğ: Uğur Mumcu’yu unutmayacağız

Başkan İduğ: Uğur Mumcu’yu unutmayacağız

24 Ocak 1993’te haince katledilen Uğur Mumcu, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte anıldı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki anma gecesine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutturmayacağız. Bizden sonra da hafızalardan silinmeyecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2022 - 10:31

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 29’uncu yılında Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı. “Uğur Mumcu’yu Şiirlerle Şarkılarla Anıyoruz” etkinliğine Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak ile İzmir Barosu adına Avukat Elçin Kılınçer Ot da katıldı.

Şiir ve şarkılarla anıldı

Gecede, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Hakan Taner Yıldırım, Uğur Mumcu’nun savunduğu değerleri anlatan “Sesleniş” şiirini seslendirdi. Yıldırım’a piyanoda Sedat Utku Gücoğlu eşlik etti. Şiir dinletisinin ardından başlayan İzmir Barosu Türk Halk Müziği Korosu konseri ilgiyle izlendi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konserin ardından Koro Şefi Turabi Değerli ve İzmir Barosu’nu temsilen anma etkinliğine katılan Elçin Kılınçer Ot’a çiçek vererek teşekkür etti.

Hafızalardan silinmeyecek

Gecede bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, hain suikastın üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Uğur Mumcu’yu unutmadık unutturmayacağız. Bizden sonra da hafızalardan silinmeyecek” dedi. Uğur Mumcu’nun bugün Türkiye’de yaşanan bütün olayları 30-35 yıl önce öngördüğünü ve yazdığını ifade eden Başkan İduğ, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 90-95 yıl önce Türkiye’nin bugünüyle ilgili öngörüleri, 30-35 yıl önce Uğur Mumcu tarafından da öngörülmüş. Bu ne büyük bir öngörüdür. Bizlere düşen görev bundan sonra hep beraber daha güçlü olmak için, ülkemizi ileriye taşımak için bir araya gelmek. Uğur Mumcu’yu unutmadık unutturmayacağız” dedi.

Zor bir dönemden geçiyoruz

“Uğur Mumcu bize büyük bir görev verdi” diyen CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Uğur Mumcu diyor ki yalanın, hırsızlın, haksızlığın, adaletsizliğin üstüne korkmadan cesaretle gitmek gerekiyor ve susmamak gerekiyor. Bize büyük bir görev düşüyor. Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik anlamda, eğitimde, sağlıkta, dış politikada hemen hemen her alanda karanlık bir dönemden geçiyoruz. Biz bu dönem susmayacağız, cesaretle korkmadan, omuz omuza yılmadan gerçekleri söyleyeceğiz” dedi.

Mücadelemizi sürdüreceğiz

İzmir Barosu’nu temsilen bir konuşma yapan Elçin Kılınçer Ot da şunları söyledi: “Değerli meslektaşımız Uğur Mumcu’yu katledilişinin 29’uncu yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. İzmir Barosu olarak ülkede yaşanan tüm olumsuz koşullara rağmen, umutla demokrasi insan hakları ve özgürlükler için mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.