Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İduğ: ”Doğru zamanda doğru kararlar verdik”

Başkan İduğ: ”Doğru zamanda doğru kararlar verdik”

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, en büyük başarılarının doğru zamanda doğru kararları vererek, Bornova Belediyesi’ni öz kaynaklarıyla yatırım yapabilen, kasasında nakit parası olan rekabetçi bir belediye haline getirmek olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2022 - 09:51

Bornova Belediyesi Değerlendirme Toplantısı’nda Belediye Başkan Yardımcıları ve Müdürlerle bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi’nin 2022 çalışmaların ve 2023 hedeflerini değerlendirdi. 2023 yılında yatırımların büyük ölçüde artacağının altını çizen Başkan İduğ, “Güçlü mali yapımızın altında doğru zamanda doğru kararlar vermiş, doğru satın almalar yaparak doğru yatırımları tamamlamış olmamız bulunuyor. Asfalt tesisini, araçları aldığımız için bu yıl geçen yılların 3 katına yakın asfalt döktük. Görev süremizde yaptığımız yol, ondan önce 10 yılda yapılandan fazla. Önümüzdeki yıl bu yılın da çok üstünde yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.

Mali yapımız güçlendi

Daha önce kiralık olarak kullanılan 142 aracın satın alınması, Şehir Stadı’na yeni belediye hizmet binasının yapılmasından vazgeçilmesi, asfalt şantiyesinin kurulması gibi kararları göreve gelir gelmek alarak hemen harekete geçtiklerini söyleyen Başkan İduğ, “Bu sayede mali yapısı güçlü rekabetçi bir belediye haline geldik. Yaptığımız yatırımların bugünün koşullarında hayata geçirmek çok büyük yük getirirdi. Biz vakit kaybetmeden yatırım kararlarımızı aldığımız için, bugün hiç borcu olmayan rekabetçi fiyatlardan mal ve hizmet satın alabilen belediye durumundayız” dedi.

Bornova’nın geleceğine yatırım

Yaptıkları yatırımların Bornova’nın sadece bugününe değil, geleceğine de destek verir nitelikte olduğunu da dile getiren Başkan İduğ, “Yüzme havuzu 50 sene, asfalt üretim tesisi 30 sene, araçlar en az 15 sene kullanılacak.  Taziye evleri, çocuk oyun ve aktivite merkezleri, bunların hepsi sosyal devlet, toplumcu belediyecilik çalışmalarının örnekleri” dedi.

Başkan yardımcıları ve müdürlerin yaptıkları faaliyetler ve hedeflerini ortaya koyduğu toplantıda 2023 yılı vizyonunu ortaya koyan çalışmalar yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.