Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İduğ'dan TV35'te çarpıcı kongre mesajları! Başkan Soyer'i işaret etti

Başkan İduğ'dan TV35'te çarpıcı kongre mesajları! Başkan Soyer'i işaret etti

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, TV35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İduğ, CHP'deki kongre süreci öncesi "CHP’li belediye başkanlarının kongrelere karışmaması talimatı var. Benim işim değil. Bana Bornova emanet edildi" derken nasıl bir ilçe başkanıyla çalışmak istediğinin tarifini yaptı. İduğ, İl Başkanı Deniz Yücel içinse, "22 ilçeyi 25 ilçeye çıkaran genç, başarılı. Yetkinliği yüksek. Adaylar çıkacaktır. O da adaylardan bir tanesi. Seçilerek geldi. Tekrar aday olduğunu biliyorum. Başarılı bir il başkanıdır. Tunç başkanın görüşünün önemli olduğunu düşünüyorum bu konuda" dedi. Başkan İduğ'dan TV35'te çarpıcı kongre mesajları

  • Ege Postası
  • 12.12.2019 - 12:07

EGEPOSTASI- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, TV 35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programında Kutluhan Nesil'in sorularını yanıtladı. Göreve geldiği günden bugüne belediyenin 35 milyonluk borcunu ödeyen ve projeleri birbiri ardına hayata geçirmeye başlayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, atak bir belediye olacaklarını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı  Mustafa İduğ, “Keşke koltuğa oturabilsem. Oturmak mümkün değil. Başkanlığımızın 11 Nisan’dan bugüne kadar olan bölümünde, ilk yaptığımız iş toplu iş sözleşmesiyle çalışanlarımızın haklarını onlara vermek oldu. Güven odaklı çalışma ortamı. Araç satın alma doğru bir yöntemle başladı. Pazar yerini kurduk. Dijital sınıf. 39 tane kurdelesini keseceğimiz projemiz hazır. 2020 yılında çok daha atak bir belediye olacağız” dedi.

Özkanlar Pazar yeri 28 Aralık’ta açılıyor

Çözülemeyen sorun haline gelen ve uzun süre İzmir gündemini meşgul eden Özkanlar Pazar Yeri’nin açılacağı müjdesini veren Başkan İduğ, “Özkanlar Pazar yeri 28 Aralık’ta açılacak. 720 esnafın mağdur olduğu Pazar yeri kapalıydı. Karayolları vakfının bize yaklaşımı, oda-dernek başkanlarıyla iletişime geçtik. Bir yol bulduk. İş dünyasından geliyorum ve çözüm odaklı çalışıyorum. İletişim en doğru anahtardır. Doğru bir yer tespit edilememiş. Biz doğru yeri bulduk. Hazır olan viyadük altında 13 dönüm bir yer vardı. Olaya odaklanırsanız ve niyetiniz doğru iş yapmak ise merak etmeyin. Bence en etkin konu kaynak yönetimi ve halkla olan iletişim. Bunların içinde olursanız çözüm oluyor. Dışarıda çözüm aramayın. Çözüm içinizde” mesajını verdi.

Muhtarlar, meclis üyeleri ve birim müdürleriyle çalıştay

Muhtarlar, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katılacağı iki günlük bir kampa gireceklerini de kaydeden Başkan Mustafa İduğ, “Bu cumartesi ve Pazar tüm muhtarlarımızın, meclis üyelerimizin ve birim müdürlerinin ve temel tüm aktörlerin bir arada olduğu Nabız 2020 toplantısı yapacağız. Çalıştay olacak. İki günlük bir kampa giriyoruz. Duymak istediğimiz herşeyi duymak istiyoruz. Bu vizyon çalışmasının gelecekte çok fayda  sağlayacağını düşünüyorum. Tüm çalışanların katılımcı olarak fikrini söylemesi lazım. Fikirlerini alarak projelerimiz arasına katmak istiyoruz. Ortak akılla hareket edebilmek için bir araya gelmek lazım. O nabzı tutacağız” diye konuştu.

Nasıl bir ilçe başkanıyla çalışmak istiyor'

Yeni seçilecek ilçe başkanının yetkin, vizyonu olan ve katma değer katacak bir isim olmasını arzuladığını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Bornova’daki tüm kararlarda ilçe başkanı bizimle birlikte çalışacaktır. Yetkinliği, konulara yaklaşımı, ilçemize uygun vizyona saip olması önemli. Katkı koymayan bir ilçe başkanı belediye başkanı ikilisi olmaz. Katma değer sağlayacak bir başkanla çalışmayı arzuluyorum. Yetkinliği düşük bir aday çıkarsa o zaman il başkanı ve genel başkanımızın ve yardımcılarının görüşü alınmalı. Bizim görevimiz bunu bildirmek olmalı” ifadelerini kullandı.

İl başkanımız genç, başarılı, yetkinliği yüksek

İl Başkanı Deniz Yücel’in başarılı olduğunu da vurgulayan Başkan İduğ, açıklamalarını, “İl başkanımız 22 ilçeyi 25 ilçeye çıkaran genç, başarılı. Yetkinliği yüksek. Adaylar çıkacaktır. O da adaylardan bir tanesi. Seçilerek geldi. Tekrar aday olduğunu biliyorum. Başarılı bir il başkanıdır. Tunç Başkanın görüşünün önemli olduğunu düşünüyorum bu konuda. Doğru il başkanı bize katma değer katacaktır. İl başkanlığı onurlu bir görev. Orayı dolduracak insanların olması lazım. Mevcut başkanın görevini başarıyla yaptığını söyleyebilirim” şeklinde sürdürdü.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Proje konusunda iyi çalışan bir ekibe sahibiz. Pozitif yönleri çok fazla. Bu projelerin hayata geçmesi bizim için çok değerli. Hem kaynak hem de ekibin çok istekli olmasına bağlıdır projelerin hayata geçmesi. Pozitif sonuçlarını 2020’de göreceğiz.

Doğru alım yapıyoruz. Doğru fiyatlarla alım gerçekleştiriyoruz. Tedarikçiye ne zaman para ödeneceğini planlayabiliyorsanız sizin güncel fiyatlarla almanız mümkün oluyor. Karşı taraf belirlememiş oluyor. Biz öncelikle doğru alımla başladık bu da tasarrufu yanında gelmeye başladı.

Belediyelerin hepsinde borç var. En az borç olan Bornova. 35 milyon idi. Önemli bir kısmı ödendi. Şu anda herşey yolunda bir sıkıntı yok.

Araç kiralama yerine satın olma modeli

Araç kiralama zaten her ay 2,5 milyon lira ödenen bir sistemdi. Biz 2,5 milyon ödeyerek kendimiz yapıyoruz. Çok fazla matematik gerektirmiyor. Satın alma için ödediğimizde 14 ay içinde amorti etti. Bu araçlar sıfır. Yıllık 36 milyon kira on yılda 360 milyon lira yapar. Bu para belediyenin kasasında kaldı. Geçmiş dönemlerde doğru karar olmayabilir biz gelir gelmez bunu fark edip karar verdik. Çünkü bütçenin yüzde onunu kapsayan bir giderden bahsediyoruz. Onu azaltmak için satın alma modelinin doğru model olduğunu gördük ve uyguladık.

Özkanlar Pazar yeri açılıyor

Özkanlar Pazar yeri 28 Aralık’ta açılacak. 720 esnafın mağdur olduğu Pazar yeri kapalıydı. Karayolları vakfının bize yaklaşımı, oda-dernek başkanlarıyla iletişime geçtik. Bir yol bulduk. İş dünyasından geliyorum ve çözüm odaklı çalışıyorum. İletişim en doğru anahtardır. Doğru bir yer tespit edilememiş. Biz doğru yeri bulduk. Hazır olan viyadük altında 13 dönüm bir yer vardı. Olaya odaklanırsanız ve niyetiniz doğru iş yapmak ise merak etmeyin. Bence en etkin konu kaynak yönetimi ve halkla olan iletişim. Bunların içinde olursanız çözüm oluyor. Dışarıda çözüm aramayın. Çözüm içinizde.

Yedi katlı yeni merkezde eğitim başlıyor

Biz eğitim spor ve kültür konusunda öncelikli belediyelerden birisiyiz. Türkiye’de gençlerin üniversite ve LYS’de aldığı başarı oranları net. 40 matematik sorusunun iki üç tanesini yapabilen gençler var. Eğitim konusunda dijital sınıf projesi başlattık. 60 bin öğrenciye aktarım yapacağız. Kaymakamlığın orada aldığımız bina önemli. 2003 yılından bu yana Belgem dershanemiz vardı. Bornova 500 bin nüfuslu. Büyütmek için yola çıktık. Pazartesi günü tapusunu alacağız. Orayı da Bornova Belediyesi yaparak, yabancı dil ve etüd merkezi yapacağız. Yedi katın tamamı derslik olacak. Hepimizin en değerli varlığı çocuklarımız. Onların iyi eğitim alması önemli. Sosyal belediyecilik anlamında bu konuya odaklanmalıyız. Biz sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz.

Meslek lisesi öğrencilerini daha nitelikli hale getirmeliyiz

İki yılda dört milli eğitim bakanı değişti. Eğitimde çok değişiklik yapılıyor. Kalıcı ve doğru stratejiler geliştirilmeli. Uygulamalı eğitime önem verilmeli. Nüfusumuz giderek artıyor. Herkes üniversite mezunu olacak değil mesleki eğitimde insanların yetiştirilmesi önemli. Meslek liselerinde yetişen öğrencilerin daha nitelikli hale getirilmesini önemsiyorum. Almanya’da meslek lisesi mezunu üniversite mezunlarından üç kat daha fazla. Sanayide ve endüstride dev olan bu ülkenin ana kaynağı insan sermayesi. Yaş ortalaması 29. Eğitim modelinde dikkate alınmalı.

Merkezde yabancı dil eğitim merkezi de olacak

Yabancı dil konusunda iş dünyasını özellikle biraraya getirmeyi çok istiyorum. Çünkü ihracat yapan üreticinin dil sorunu var. Fuara gittiğinde ya da misafiri geldiğinde tercüman gerekiyor. Küresel rekabette dil önemli. Bu konuda yeni açacağımız yerde dil eğitim merkezi olacak. Güzel bir gençliğimiz var, onların donanımlarını arttırabilirsek yakın zamanda başarıya ulaşacağız.

Kreş sayısı Bornova’da da artacak

Kadına şiddeti yakından takip ediyorum. Ekonomiyle de eğitimle de alakalı. Ülkemizde artmasının nedenlerinden birisi kadının ikinci sınıf olarak görülmesi. Nüfusun yarısı kadın. Atatürk kadınlara oy kullanma hakkı veren ilk liderlerden birisi. Toplumda ne kadar yer alırsa kadın toplum o kadar gelişir. Pozitif ayrımcılık şart. Anne olunca işine ara veren yapı içerisinde kadın. Aşılması için kreş ve bakım evlerini ne kadar arttırırsak o kadar fazla kadının çalışmasını sağlayabiliriz. 2020’de Bornova’da ve İzmir’de kreş sayısı artacak. Tunç Başkanın da desteğiyle. Bize düşen görev budur. Kadınlara yeteneklerini sergileyebilecekleri alanı sağlamamız lazım. 40 ilden daha büyük bir ilçeyiz. Büyük çıkışlar yapacağız. Kadın başımızın tacı.

Emzirme iznini 6 aya çıkardık

Belediye başkanı olduğumuzda kadının çocuğunu emzirme süresi 4 aydı. Biz sendika ile yaptığımız anlaşmayla bunu 6 aya çıkardık. Bunu bütün belediyelerin uygulamasını arzuluyorum.

Spor bütçemiz önde

Bornova’da 60 bin öğrenci var. Çamdibi, Altındağ gibi mahallelerimiz var. Buralarda Makedonya, Bulgaristan’dan gelen fizik yapıları çok iyi olan gençler var. Onların basketbol gibi fizik güç alanlarında başarılı olduğunu gördük. Sporda çocukların bulundukları alanlardaki spor alanlarını genişletmeye çalışıyorum. Yüzmeyle başlıyoruz. Birçok noktada yüzme havuzu yapacağız. Altındağ Çamdibi, Aşık Veysel’de iki yüzme havuzu ile başlıyoruz. Geçen yaz 3 bin öğrenci yüzme kurslarına gelmişti. Dört havuzda en az 15-20 bin kişi faydalanacak. Yüzme bilmeyen kalmasın istiyoruz. Tesisleri oluşturan belediye. Beden eğitimi öğretmenlerine de iş alanı oluşturacağız. Bornova’da Aziz Kocaoğlu stadı var. Süper lig maçları oynanıyor. Şubatta Göztepe kendi stadına geçecek. Altay’ın da bitecek. Bornova’da 3. Lig takımı hayali var. Bunun oluşması için 50 amatör kulüp arasından bir karma 3.lig hayalimiz var. Yarışan tarafta olmak istemiyorum. Daha çok yetiştirmek istiyorum. Bornova bir amatör evlerinin oluştuğu spor tesisi konusunda eksiği olmayan bir dönem yaşayacak. Projelerimiz arasında spor bütçesi en önde olan alanlardan birisi.

2020 yılında çok daha atak bir belediye olacağız

Keşke koltuğa oturabilsem. Oturmak mümkün değil. Başkanlığımızın 11 Nisan’dan bugüne kadar olan bölümünde, ilk yaptığımız iş toplu iş sözleşmesiyle çalışanlarımızın haklarını onlara vermek oldu. Güven odaklı çalışma ortamı. Araç satın alma doğru bir yöntemle başladı. Pazar yerini kurduk. Dijital sınıf. 39 tane kurdelesini keseceğimiz projemiz hazır. 2020 yılında çok daha atak bir belediye olacağız. Bu yılı yarım yaşadık.

Tüm muhtarlar ve meclis üyeleriyle iki günlük kampa giriyoruz

Bu cumartesi ve Pazar tüm muhtarlarımızın, meclis üyelerimizin ve birim müdürlerinin ve temel tüm aktörlerin bir arada olduğu Nabız 2020 toplantısı yapacağız. Çalıştay olacak. İki günlük bir kampa giriyoruz. Duymak istediğimiz herşeyi duymak istiyoruz. Bu vizyon çalışmasının gelecekte çok fayda  sağlayacağını düşünüyorum. Tüm çalışanların katılımcı olarak fikrini söylemesi lazım. Fikirlerini alarak projelerimiz arasına katmak istiyoruz. Ortak akılla hareket edebilmek için bir araya gelmek lazım. O nabzı tutacağız.

Her konuda atak olacağız

5 yıl uzun süre. Ben bugün ne yapabilirimi planlıyorum. Şu anda benim ihtiyacım olan düğün salonu, taziye evi, park iken 2 yıl sonra ihtiyaçlar değişecek. Ben ihtiyaç analizini ve uygulamayı güncel olarak yaparım. 5 yıl sonra Bornova’nın bugünkü durumundan çok daha iyi noktaya geleceğini söylüyorum. 325 milyonluk bütçesini 600 milyona çıkarıyoruz. Her konuda atak olacağız.

Teşvik konusunda çalışmalarımız var

Bornova sanayi kenti aynı zamanda. Yatırımları daha fazla getirecek teşvik konusunda bir çalışma içerisindeyiz. Bu aşılabilirse bizim bahsettiğimiz projeler de hızla hayata geçebilir. Teşvik konusunda İzmir fakir bir il. İZKA vi İZTO gibi STK’ların lobileriyle çözülebilecek konular.

Tunç Bey vizyonu geniş olan bir lider

Tunç Soyer’e bakışımız aynı. Üretim odaklı, katma değeri yüksek işlere imza atmak istiyoruz. Vizyonu geniş olan bir lider. İzmir açısından şanslıyız. İzmir Büyükşehir 8.4 bütçesi ve 30 bin çalışanı olan bir kurum. 5 ayda sihirli değnek yok kimsenin elinde. Tanımak , içine girmek ve hakim modele girdikten sonra etkilerini göreceğiz. Soyer iyi bir lider. İzmir’i büyütmek için hazırız.

Kongrelere müdahale benim işim değil

CHP’li belediye başkanlarının il ve ilçe kongrelerine karışmaması yönünde talimat var. Benim işim değil. Bana Bornova emanet edildi. Gerçek muhatapları örgüttür, delegedir. Kendi içinde çözülmesi gereken bir konu. Başkanların müdahalesi çok yanlış. Ancak bir şey olursa müdahale olmalı. Onun dışında kendi içinde çözülmeli. Uzlaşı çok önemli. CHP bu dönemde kendi içinde bunu çözecektir.

İlçe başkanının yetkin ve vizyon sahibi olması önemli

Bornova’daki tüm kararlarda ilçe başkanı bizimle birlikte çalışacaktır. Yetkinliği, konulara yaklaşımı, ilçemize uygun vizyona saip olması önemli. Katkı koymayan bir ilçe başkanı belediye başkanı ikilisi olmaz. Katma değer sağlayacak bir başkanla çalışmayı arzuluyorum. Yetkinliği düşük bir aday çıkarsa o zaman il başkanı ve genel başkanımızın ve yardımcılarının görüşü alınmalı. Bizim görevimiz bunu bildirmek olmalı.

Mevcut il başkanı başarılı

İl başkanımız 22 ilçeyi 25 ilçeye çıkaran genç, başarılı. Yetkinliği yüksek. Adaylar çıkacaktır. O da adaylardan bir tanesi. Seçilerek geldi. Tekrar aday olduğunu biliyorum. Başarılı bir il başkanıdır. Tunç başkanın görüşünün önemli olduğunu düşünüyorum bu konuda. Doğru il başkanı bize katma değer katacaktır. İl başkanlığı onurlu bir görev. Orayı dolduracak insanların olması lazım. Mevcut başkanın görevini başarıyla yaptığını söyleyebilirim.

Sorumluluklarımızın farkındayız

Biz iiyi ekiple çalışıyoruz. Dijital bir Bornova oluşturmaya çalışıyoruz. En son imar uygulamasını da dijitalleştirdik. Herşey dijitalleşmeli. İş yükümüz de o kadar azalır. İş dünyasından gelen biri olarak Bornova Belediyesi’nin iş dünyası ile aynı paralelde olmasını istiyorum. Bornova’nın öncelikle teşekkürü hakkediyor. Bizi yüzde 58 oy oranıyla başkan yaptılar. Sorumluluklarımızın farkındayız. Beklentilerini karşılayacak bir ekibimiz var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.