Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İduğ: Çalışanların sağlığı ve 7/24 kesintisiz hizmet için

Başkan İduğ: Çalışanların sağlığı ve 7/24 kesintisiz hizmet için

Koronavirüs salgını nedeniyle evsel atık miktarının artmasından sonra Bornova Belediyesi Temizlik Hizmetleri 24 saatlik vardiya esasına göre çalışmaya başladı. Vardiya sayesinde çöp toplama hizmeti aralıksız sürecek, çöpler konteynırlarda kısa süre kalacak ve temizlik hizmetlerinde çalışanlar daha küçük gruplarda bir araya gelmiş olacak.

  • Ege Postası
  • 11.04.2020 - 10:18

Salgının yayılımını önlem için tüm imkanlarını kullandıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalılar evde kal çağrısına büyük ölçüde uyuyorlar. Evsel atığımız üçte bir artarak günde 14 tondan, 21 tona çıktı. Bir yandan da salgın döneminde çöpün hızlı toplanması da önem kazanmaya başladı. Aldığımız bu kararla üç vardiya halinde çöp toplayacak, çöpler birikmeden ve beklemeden alınmış olacağız” dedi.

Salgın nedeniyle Temizlik İşleri personelinin yaklaşık dörtte birinin idari olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “İş yükümüz arttı ama 339 mesai arkadaşlarımız 78’i kronik rahatsızlıkları nedeniyle idari izinli bulunuyorlar. Tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim, fedakarca görevinin başındalar ve aralıksız çalışıyorlar. Belediye olarak iş yükümüz çok arttı ama bir problem yaşamadan süreci götürüyoruz. Bu yoğun çalışmayı yürütürken mesai arkadaşlarımı kalabalık gruplar halinde bir araya getirmemek, sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak da önemliydi. Bir yandan üç vardiya halinde hizmet aksamadan sürecek,  diğer yandan ekipler küçüldüğü için riski en düşük düzeye indireceğiz” diye konuştu.

08.00-16.00, 16.00-00.00 ve 00.00-08.00 şeklinde uygulanan vardiye sistemine çöp kamyonlarını kullanan şoförler, araç arkası personeli, çöp taksiciler, kanal açıcılar ve çavuşlar dahil edildi. Süpürgeciler, gece girilmesinde sıkıntı yaşanan dar sokaklarının temizliğini yapan özel ekip, moloz toplama ekibi ile süpürge araçlarını ve kepçeleri kullanan personel ise işleri gereği vardiye sisteminin dışında tutuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.