Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gümrükçü ‘işkence’ iddialarında sessizliğini bozdu

Başkan Gümrükçü ‘işkence’ iddialarında sessizliğini bozdu

Geçtiğimiz aylarda ‘işkence’ iddialarıyla gündeme gelen Çiğli’de bulunan Harmandalı Geri Gönderme Merkezi, yeniden gündeme oturdu. İşkence iddialarına ilişkin sessizliğini bozan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yetki alanı vurgusu yaptı ve “Elbette ki işkenceye karşıyız. Geri Gönderme Merkezi, bizim görev alanımızda olmadığı için çok söz sahibi olduğumuz alanlar değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2021 - 13:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye, mülteci kriziyle bir kez daha iki kutba bölünürken İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Çiğli’de bulunan Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde göçmenlerin işkenceye maruz kaldığı iddiaları bir kez daha gündeme geldi. 

Geçtiğimiz aylarda da İzmir ve ülke gündeminde büyük yankı uyandıran iddiaların kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanırken İzmir Valiliği açıklama yaparak, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti.

Konuyu kamuoyunun gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle birkaç kez soru önergesi vermiş ancak herhangi bir yanıt alamamıştı.

Geri Gönderme Merkezi’ndeki işkence iddialarına ilişkin tartışmalar hala devam ederken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'de konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

YETKİ ALANIMIZ DIŞINDA

Merkez, lokasyon itibariyle yetki alanları sınırları içerisinde kalsa da kurumun yetki sınırlarının dışında olduğunun altını çizen Başkan Gümrükçü, “Biz konuyu kamuoyundan takip ettik. Elbette ki işkenceye karşıyız. Nerede yapılırsa yapılsın kim tarafında yapılırsa yapılsın… Şu an için somut bir bilgi sahibi değilim. Ben de inceleyip konuya bakmaya gayret ederim. Geri Gönderme Merkezi, bizim görev alanımızda olmadığı için çok söz sahibi olduğumuz alanlar değil” dedi.

İddialar kanıtlansa dahi yargı yollarının kendileri için kapalı olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçü, “Devlet kurumu üzerinde bizim hiçbir yaptırım gücümüz olamaz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.