Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gümrükçü harcanan her kuruşu takip ediyor

Başkan Gümrükçü harcanan her kuruşu takip ediyor

Çiğli Belediyesi tarafından, geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen elektrik hizmet alım ihalesi kapsamında ödenen güvence bedelinin iade edilmesi için yapılan itiraz sonuçlandı. 169 bin 132 TL tutarındaki güvence bedelinin iade edilmesine karar verildi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2021 - 15:31

Göreve gelir gelmez tasarruf odaklı uygulamaların hayata geçirilmesine öncülük eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, geçmiş dönemlere yönelik kurum içi giderlerin incelemesi amacıyla da geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda Gediz Perakende şirketiyle yapılan elektrik alım ihalesi kapsamında Çiğli Belediyesi’nden güvence bedeli alındığı tespit edildi. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa istinaden yapılan itirazlar sonucunda, ödenen 169 bin 132 TL tutarındaki güvence bedelinin Çiğli Belediyesi’ne iade edilmesi kararlaştırıldı.

Başkan Gümrükçü: “Bütçemizin her kuruşu Çiğlililere harcanacak”

Daha az maliyetle daha fazla hizmet üretmek adına tasarruf çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Çiğlimizin geleceğini şekillendirecek projeler için bütçemize ekstra katkı sağlayacak tasarruf uygulamalarını bir bir hayata geçiriyoruz. İlk olarak elektrik, su ve internet giderlerimizle ilgili tasarruf adımları attık. Hizmet araçlarımızın kullanım planlamasını yenileyerek yakıt giderlerimizi azalttık. Katı atık toplama ve geri dönüşüm ihaleleriyle Belediye bütçemize katkı sağlayacak sözleşmeler yaptık. Son olarak, kurumumuzun geçmiş dönem giderlerine yönelik yaptığımız incelemeler doğrultusunda elektrik hizmet alım ihalesi kapsamında hukuken ödemememiz gereken ancak belediyemiz tarafından ödenen 160 bin TL civarındaki güvence bedelinin iadesi için sürdürdüğümüz girişimler sonuç verdi. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de şeffaf belediyecilik anlayışıyla bütçemizin her bir kuruşunu kentimize ve hemşehrilerimize harcamaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.