Dolar 32,5033
%0.28
Euro 34,6252
%0.38
Altın 2.483,750
%0.02
Bist-100 9.577,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Erdoğan davasında yeni perde: Duruşmada neler konuşuldu?

Başkan Erdoğan davasında yeni perde: Duruşmada neler konuşuldu?

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis üyesi müteahhit Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Belediye çalışanları Ali Murat Çelik, Burçin Çelik ve Ahmet Tolga Aydın hakkında, görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla açılan davanın 3. duruşması bugün görüldü. Tanık ifadesinin dinlendiği duruşmada, iddianameye konu kilit parke döşeme işinin yapımına ilişkin konuşuldu.

  • Ege Postası
  • 04.07.2022 - 10:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis üyesi müteahhit Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Belediye çalışanları Ali Murat Çelik, Burçin Çelik ve Ahmet Tolga Aydın hakkında, görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla açılan davanın 3. duruşması bugün görüldü.

Erdoğan, belediye tarafından yapılan kilit parke döşeme işini ihale yoluyla değil doğrudan temin yoluyla verdiği ve kanunlara aykırı hareket edildiği gerekçesiyle yargılanıyordu.

İzmir Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan avukatları ile katıldı.

“ŞİRKETİME ÖDENEN PARAYI FAİZİYLE İADE ETTİM”

Duruşmada ifadesi alnın tanık Süleyman Y., “Nisan ayında bir petrol ürünü şirketine yüzde 50 ortak oldum. Diğer ortağı Sercan Sefer’di. Ben 2017 yılına Sercan’a yüzde 50 ortak oldum. Daha sonra ayrıldım. Şirkete ortak olma amacım ticarete girmekti. Sercan Sefer de bir süre bana işi öğretmek için ortaklığa devam etti. İddianameye konu ihaleyle benim şirketimin bir ilgisi yoktur. Sercan Bey beni bir gün aradı belediye muhasebesinden çağrıldığımı söyledi. Belediye muhasebesine gittim. Gülay Güngör ile görüştüm. O bana fatura kesileceğini söyledi. Ben de söylediği şeyleri kalem kalem yazdım.. Faturayı keserek oradan çıktım. Yaklaşık 1,5 ay sonra İlkay Başkan beni aradı. Muhasebeden şirkete paranın yanlış yattığını söyledi. Ben de tekrar muhasebeye gittim ve şirkete ödenen parayı faiziyle iade ettim. İddianameye konu iş benim sahibi bulunduğum Üstündağ Petrol Şirketi tarafından yapılmamıştır. İşi kimin üstlendiğini de bilmiyorum” dedi.

Süleyman Y.’nin ifadesinin ardından davacı avukatı, belediyeye kesilen fatura tarihinden önce Sercan Sefer ile ortaklıklarının bittiğini belirtirken “Fatura kes denildiğinden neden keseceğini sormadan mı gitti” sorusunu yöneltti.

Tanık Süleyman Y., ise, “Biz daha önce de belediyeye iş yaptığımız için sorgulamadım. Sercan Sefer beni aradığında belediyenin muhasebesine gitmemi söyledi. Biz belediyeye sık sık fatura kestiğimiz için bunu da sorgulamadım” ifadeleriyle yanıt verdi.

Tanığın ifadesinin alınmasının ardından davacı ve davalı tarafların avukatlarına söz verildi. Avukatlar, dava sürecine ilişkin herhangi bir talep olmadı.

Duruşma, 6 Ekim saat 15.20 tarihine ertelendi.

İDDİANAEMEDE NELER YER ALMIŞTI?

AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı'nın şikayetinin ardından Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan hakkında, Karaburun'un Mordoğan Mahallesinin meydan  kilit parke ve oluk/bordür döşeme  işinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında doğrudan temin yöntemiyle, ihaleye çıkılmadan yüzde 50 hissedarı belediye meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na ait olan şirkete  verildiği ve bu şirkete yapılan 36 bin liralık ödemenin kanuna aykırı bir işlem olduğu iddia edilmiş ve geçtiğimiz Şubat ayında duruşmalar görüşmeye başlanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.