Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Engin’den 3 yıl raporu

Başkan Engin’den 3 yıl raporu

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 2019 yerel seçimlerinin ardından görevde geçirdiği 3 yılı düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi. Programda konuşan Başkan Engin, kentte hayata geçirilen yatırımlar hakkında bilgi verirken kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkat çekti. İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesinde yüzde 100 uzlaşı vurgusu yapan Başkan Engin, “Bizler eğer ki mahkeme kararı lehimize çıksa bile o yapacağımız referandumlardan yüzde 70-80 oy almadan bu işi yapmayız. Gerekirse Bakanlığa yetkiyi devrederiz. Herhangi bir kutuplaşma istemiyoruz. Biz ne yapacaksak vatandaşımızla yüzde 100 uzlaşıyla yapacağız. Belediyemiz üzerindeki yaklaşık 30 bin metrekarenin tapuyu da vatandaşlarımızın lehine kullanacağız. Yaklaşık 300 tapuyu vatandaşımızın lehine kullanacağız. Bıraktık rant elde etmeyi belediyemiz, vatandaşlarımız için fedakarlık yapacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.05.2022 - 11:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Narlıdere Belediye Başkanı Ali engin,2019 yerel seçimlerinin ardından görevde geçirdiği 3 yılı düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi.

İlçede hayata geçirilen yatırım ve hizmetler hakkında sunum yapan Başkan Engin, ilerleyen dönemlerde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Programda konuşan Başkan Engin, kentsel dönüşüm çalışmalarında yüzde 100 uzlaşı vurgusu yaparken referandum yapılacağını belirtti. Engin ayrıca Narlıdere Metro hattının açılışı için de tarih verdi.

İlerleyen dönemlerde ilçelerin nitelikleri ve yaşanabilirlikleri üzerinden rekabet içinde olacağını ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Engin, “Şehirler, kasabalar, işleçler, önümüzdeki yüzyıl içerisinde yarışma halinde olacaklar. Sadece devletler ya da şirketler değil rekabet içinde olacaklar. Aynı şehir ve ülke içindeki tüm ilçe ve kasabalar da yarış halinde olacaklar. Bunun için en önemli olan şey de ekonomiden pay almak. Dünyada kültür, sanat, gelişim ve turizme dayalı bir ekonomi var dünyada. Son 20 yılda milli gelirin 3 misli arttığı söyleniyor. Üniversite sayıları ve öğrenci sayıları arttı. Narlıdere de bundan ciddi pay almalı. Her ilçe ve kurumun buna göre konumlanması lazım. Biz de göreve geldiğimiz andan itibaren kentimizin ihtiyaçlarını ortak akılla ve daha seçim döneminde araştırarak belirledik. Daha sonra da kaynaklarımız belirledik. Sizlerden topladığımız vergiler ve diğer kamu kurumlarıyla yaptığımız ortaklıklardan kaynaklanıyor bu gelirler. Bizler, vaat ettiğimiz projelerin bazılarını tamladık, bazıları hala yapım aşamasında. Bizler en geç 1 yıl içinde vaat ettiğimiz tüm projelerimizi gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla CHP’nin adayı olarak halkımızın karşısında hesap vermeye hazırım” dedi.

“BELEDİYELER TİCARETHANE DEĞİL”

Kentin göç potansiyeline dikkat çeken Başkan Engin, kentsel dönüşüm çalışmalıyla bu göçün sorun olmasını engellediklerini belirtti ve “Narlıdere nüfusu 50 binden fazla olan bir ilçe. Önümüzdeki 20-30 yıl içinde de kentsel yenilemeyle birlikte kentin nüfusunun 120 bin olacağı öngörülüyor. Amacımız şehrimizi hem koruma hem kalkındırma hem de büyütme ekseninde. Şehrimiz her geçen gün nitelikli ve refah seviyesi yüksek göç alıyoruz. Ama bu göçü yönetmek ve kontrol ederek şehrimizi kalkındırmak temel hedefimiz. Bizler nu pastadan pay alabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Belediyeler hizmet kurumları, ticarethane değil” ifadelerini kullandı.

“KAMU KURUMLARINA ‘EĞİTİM ÇAĞRISI”

Eğitim sorununa da değinen Engin, sorunun çözümü için kamu kurumlarına çağrıda bulundu ve “Ülkemizin en önemli sorunlarından olan eğitim sorunu… Bu sadece ilçe belediyelerinin çözeceği bir sorun değil. Cumhuriyetin ilk 10 yılında çok büyük atılımlar yapıldı ancak eğitimde büyük başarılar sağladığımız görülemez son zamanlarda. Bu eğitimdeki yamalı bohça, niteliksiz ve orantısız üniversite sayısı geleceğimizi ve ülkemizin planlamasını yok ediyor. Narçiçeği Anaokulunda eğitim için çalışıyoruz. Kısa zamanda sayısı 3 olan anaokullarının sayısını 5 ‘e çıkaracağız ve 400 öğrenciye eğitim vereceğiz. Eğitim bir memleket sorunu. Bu, parayla olacak bir konu değil. Kamu kurumlarının yoğun bir çaba göstermesi lazım bu konuda” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK ÖDÜL ALDIK”

Kentteki sosyal hayat ve spor faaliyetlerine ilişkin hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi veren Başkan Engin, projeler sayesinde ödüllere de layık görüldüğünü belirtti ve şunları söyledi; “Ayrıca yollarımız… Bisikletlilere, yaşlılara ve engellilere göre dizayn edilmesi gerekiyor. Biz de bunun için çalıştık. Birçok noktada bu konuda iyileştirmeler ve düzenlemeler yaptık. Bizler Narlıdere’nin denizi olan bir ilçe olduğunun farkındayız. Park Orman Tesisiyle birlikte orman ve denizi buluşturduk. Açılışında bisiklet yarışı yapıldı. Bunu yapmamızın nedenlerinden biri de kentimizi hem İzmir’e he de ülkemize tanıtmaktı. Ayrıca Sahilevlerin’nde gelen talepler üzerine içinde büyük bir kortu olan bir tenis kulübünün bu ay içinde temelini tıp en geç önümüzdeki bahar aylarında hizmete sunacağız. Bu arada birçok ödül aldık. En son 2. Yüzyıl Derneği’nin ödülünü tüm Narlıdereliler adına aldım. Kadın Kooperatifi çok önemli. Biz ödülü Hoş geldin Bebek projesiyle almaya hak kazandık.”

“MAHKEME LEHİMİZDE KARAR VERSE BİLE…”

İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan  Çatalkaya, Narlı, Atatürk ile 2. İnönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesine de değinen Başkan Engin, yüzde 100 uzlaşı olmazsa yetkiyi Bakanlığa devredebileceklerini belirtti ve “Kentsel dönüşüm hem Narlıdere hem İzmir için çok önemli. Bir yandan çarpık yapılaşmayla boğuşurken bir yandan da 30-40 yıl önce yapılan apartmanlar da dönüşmek zorunda. Bu doğrultuda kentin yüzde 70’inin dönüştürülmesi lazım. Yapılmazsa depremlerde yıkımlar ve kayıplar olur. 2013 Yılında Sayın Abdül Batur’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yaptığı bir anlaşma var. Dönüşüm yetkisi ilçeye verilmiş. Biz de bu çalışmalar hızlandırdık. 43 hektar alanda planları onayladık ve askı süresi devam bitti. Plancılar Odası ve yurttaşlarımız davalarını açtılar. Bilirkişi aşamasında. Bizler prensip olarak dava sürecini bekleyeceğiz. Kesinlikle dava süreci bitmeden ne vatandaşlarla ne de kimseyle polemiğe gitmeyeceğiz. Zaten bizler vatandaşlarımızla yaptığımız toplantılarda, vatandaşlarımızın oylarına başvuracağız. Bizler eğer ki mahkeme kararı lehimize çıksa bile o yapacağımız referandumlardan yüzde 70-80 oy almadan bu işi yapmayız. Gerekirse Bakanlığa yetkiyi devrederiz. Herhangi bir kutuplaşma istemiyoruz. Biz ne yapacaksak vatandaşımızla yüzde 100 uzlaşıyla yapacağız. Belediyemiz üzerindeki yaklaşık 30 bin metrekarenin tapuyu da vatandaşlarımızın lehine kullanacağız. Yaklaşık 300 tapuyu vatandaşımızın lehine kullanacağız. Bıraktık rant elde etmeyi belediyemiz, vatandaşlarımız için fedakarlık yapacak” dedi.

“HER AY RAPOR VERİYORUZ”

Tüm projelerinin halk için yapıldığının altını çizen Engin, her ay rapor vereceklerini ifade etti ve “Bize oy verenleri mahcup etmeyelim diye partimiz biden her ay rapor istiyor. Bizim yaptığımız projeler kafamıza göre yaptığımız projeler değil. Sürdürülebilir, doğayla uyumlu ve halkın genelini ilgilendiren projeler. Bunlar zaten yapılan anketlerde de görülüyor” diye konuştu.

NARLIDERE METROSU AÇILIŞI İÇİN TARİH VERDİ

Yapım çalışmalarında sona gelinen Narlıdere Metro’sunun kente her açıdan avantaj sağlayacağını da belirten Başkan Engin, açılış için tarih verdi ve “Metro… 8-10 yıldır devam eden ve Narlıdere'nin yaşam kalitesini artıracak bir proje. Sona gelindi. İnşallah 2023 Mart ya da Nisan ayında hizmete sunulacak. Narlıdere hattı tamamlandığında daha çok İzmirli ilçemizi ziyaret edecek. Halkapınar’da Büyükşehir’in ihalesini bitirdiği büyük bir aktarma istasyonu yapılıyor. Kentin birçok noktasına demiryolu vasıtasıyla ulaşım sağlanacak. Bu demiryolu, Narlıdere’mize daha çok ziyaretçi sağlayacak. Bizler de ilçemiz esnafını ona göre organize ediyoruz.  Bizim koyduğumuz hedefler kolay hedefler değil. Ama ben azimle çalışırsak bunları gerçekleştireceğimize, iş bulacağımıza ve ekmeğimizin artacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.