Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Engin: Vatandaş iyi ki CHP’ye oy verdim diyebilmeli

Başkan Engin: Vatandaş iyi ki CHP’ye oy verdim diyebilmeli

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin TV35 ekranlarında, Mehmet Ali Deniz ile Kent ve Siyaset programının konuğu oldu. Engin, ikinci yıl değerlendirmesi, şeffaf belediyecilik konularına değindi. Bir sonraki yerel seçimlerde aday olup olmayacağına, halkın karar vereceğini belirten Engin, “Vatanadaş bizi 5 yıllığına seçti” dedi. Öte yandan AK Parti’nin 2024 yılındaki yerel seçimlerde 15+ 1 olarak İzmir’de iktidar olacaklarını iddialarına yanıt veren Başkan Engin, “Hedef koyabilirler. Yerel seçimlerden önce de ‘15-20 ilçeyi alacağız’ demişlerdi ama olmadı. Biz şuna bakıyoruz, vatandaş iyi ki ben CHP’ye oy vermişim diyebilmeli” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 05.04.2021 - 14:40

EGEPOSTASI- Narlıdere Belediye Başkanı CHP’li Ali Engin, TV35’te Kent ve Siyaset programının canlı yayın konuğu oldu. Engin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, “belediye yönetiminde ben değil biz” bilinciyle hareket ettiklerine vurgu yaptı.

Engin’in satır başları;

‘VATANDAŞ BİZİ 5 YILLIĞINA SEÇTİ’

Bir diğer dönem belediye başkanlığına aday olur musunuz? sorusunu yanıtlayan Başkan Engin, Şu anda bunu söylemenin çok erken olduğunu, seçime altı ay kala bu sorunun cevabını vermenin daha doğru olacağını ifade etti. Ayrıca Engin, “Vatandaş bizi 5 yıllığına belediye başkanlığına seçti. Bizim aday olup olmamıza vatandaş ve parti örgütü karar verecek” diye konuştu.

‘BAHANEYE SIĞINMADAN KRİZİ YÖNETMELİYİZ’

İkinci yılını değerlendiren Başkan Engin, “Şunu belirtmemiz lazım. Bir bahaneye sığınıp pandemi, vardı, deprem oldu diyemeyiz. Biz bir şeyleri tam da burada yapmalıyız. Krizi yönetmek, deprem sonrasında, pandemi sonrasında vaat ettiklerimizi vatandaşa ulaştırmak bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.

Göreve gelir gelmez, seçim vaatlerini masaya koyduklarını belirten Başkan Engin, İlk önce bütçeye, alacağa vereceğe baktık. Bu para ile neler yapılır dedik. Daha sonra büyükşehir ve Valilikle neler yapabiliriz diye görüştük. Dedik ki, 45 gün içerisinde Narlıdere’de temizlik sorunu ve 54 parkımızda çim biçme, yeşillendirme sorunu kalmayacak. 30 günde yaptık. Şu anda Narlıdere parkları yemyeşil. Seçim zamanında 45 günde çözeceğiz dediğimiz sorunu, 30 günde yaptık. Şehrin ekonomisini kalkındırmak, vatandaşla hedef belirlemek, şehrin bilinirliğini artırmak adına çalışmalara başladık. Yaptığımız spor, sanat faaliyetleri var. Yerini oluşturacağımız yeni bir alan var. Mezarlığın araka tarafında, yaklaşık 40 bin metrekare, bunun 11 bin metrekaresini Göztepe Spor Kulübümüzle beraber spor salonu ve yüzme havuzu yapacağız. Diğer 30 bin metrekaresini de yürüyüş alanları, oturma grupları, şehrin nefes alacağı bir yer yapacağız. Sahil evlerine deniz kortu yapacağız. Önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağız. Türkiye’ye bir örnek 80 kişilik çocuk senfoni orkestrası oluşturduk. Pandemiye rağmen konserler yaptık” dedi.

‘HER BELEDİYENİN BORCU VAR’

Narlıdere Belediyesi’nin bütçe çalışmalarından bahseden Başkan Engin, “Biz yaptığımız işleri kendi mühendisimiz, mimarımız, işçimiz, kamyonumuzla yapıyoruz. Ben bir iş adamıyım, bunları kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Birçok belediyenin borcu var ben bunu konu etmek istemiyorum. Biz tüm borcumuzu ödüyoruz. İşçilerimiz kıdem tazminatını, maaşlarını alabiliyor. Başından koyduğumuz hedeflerin hepsini yerine getirdik. Hiçbir bahane üretmeden beşinci yıla kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

‘BEN DEĞİL BİZ YAPIYORUZ’

Şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile başkanlık görevini yaptığını belirten Engin, yapılan eleştirilere de saygı duyduğunu belirtti.

Başkan Engin şöyle devam etti:

“Eleştirilere saygı duyuyorum. Eksiklerimiz de vardır. Demokraside eleştiri vardır. Saygı ile karşılamadığım tek konu, iftira ve yalan. Vatandaşlara sıkça ziyaretlere çıkıyorum, tek başıma çıkıyorum. Vatandaşlar, yapılan işlerin isabetli olduğunu söylüyorlar. Bizim meclis toplantılarımız, canlı yayınlanıyor. Yaptığımız icraatlar halka acık. Şeffaf bir belediye yöntemimiz var. Genel Başkanımız Kemal Kılıçadaroğlu’nun da talimatı bu. Şu anda vadettiklerimizin daha fazlasını yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaları ben yaptım değil, belediye olarak biz yaptık diyoruz. Sokakta herkes CHP’li belediyeye teşekkür ediyor. Ali Engin’e değil. 2 yıldır el birliğiyle bu hizmetleri yapıyoruz. Bana göre bu kadar başarılı olmamamız nedeni ortak çalışma bilinci.”

Soyer, ‘ortak akılla yönetiyor’

Soyer’in belediyecilik anlayışından bahseden Engin, “Tunç Soyer başkanımız, 2 yılda tarihin gördüğü en büyük depremlerden hemen bir ay sonra, depremzedeleri sıcak evlerine kavuşturdu. Mobilya, beyaz eşya, ısıtma, fatura… Bir ay sonra bunlar gerçekleşti. Hakikatten bunlar herkesin yapabileceği bir şey değil. Tam da kriz belediyeciliği. Ayrıca, tarihin en büyük ulaşım, yatırımları yapıldı. Bunlar iki yılda yapıldı. 450 otobüs temin edildi, bir kısmı elektrikli, konforlu, lüks otobüsler. Çiğli tramvayı, Buca, Narlıdere metrosu bitmek üzere yüzde 80’e geldi. Bizden üç beş kat bütçeli illerden daha fazla yollarımız asfaltlandı. Büyükşehir’in görevleri bunlar. Yağmur suyu ayrıştırması devam ediyor. Kültür sanat, spor, yeşil alan… İzmir’in dikkat ettiyseniz bu mevsimde ana halterlerin tamamı çiçeklerle bezenmiş. Hem Bayındır’ı çiçekçilerden alınıyor. Hem de İzmir’imize güzellikler katıyor. Büyükşehir’in görevleri var, bu görevlerini fazlasıyla iki yılda yaptığını hepimiz biliyoruz. İzmir hem de çevre yatırımları konusunda, bırakın Türkiye’yi dünyada birinci. Tarıma verilen destek, Tarım Bakanlığı’ndan daha fazla destek veriyor Soyer. Ortak akılla yönetiyor Tunç Soyer bizi. Hepimize eşit yaklaşıyor. Şehrin her kesimini dinlemeye çalışıyor. İş, dünyasını, çiftçileri, emekçileri…

İzmir’de her inançtan insanlar özgür yaşıyor. Ramazan yaklaşıyor ve bütün camilerimiz CHP’li belediyeler tarafından temizleniyor, yenileniyor. Bizim savunduğumuz laiklik anlayışı bu… Bütün inançlara, özgürlük diyoruz, inançlara saygı diyoruz. Böyle bir şehir daha başka partilerin yönettiği şehirlerde var mı ? Bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

Her eleştirinin değerlendirebilir olduğunu fakat iftiranın kabul edilemz olduğunu belirten Engin,”Babası Cumhuriyet Savcısı, Atatürkçü bir aileden gelen birini Tunç Soyer’i nasıl terörle bir araya getirebilirsiniz. Bu iftirayı sizin komşunuza, hele ki belediye başkanınıza , siyasi nedenlerle nasıl atabilirsiniz. Bunun için biraz el vicdan diyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.