Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Doğruer’den başkanlık açıklaması: Üçüncü dönem için hazırım

Başkan Doğruer’den başkanlık açıklaması: Üçüncü dönem için hazırım

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, üçüncü dönem adaylığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Partisinden ve halktan destek gördüğü takdirde tekrar aday olacağını belirten Doğruer, ‘’Kuru kuru projelerle vatandaşa dokunamazsanız bir işe yaramaz. Ben her partiye yakınımdır. Bir devlet hastanesi yapıyorsunuz, bunun partisi olmaz. Nasip olursa partimin ve halkın takdiri devam ederse üçüncü dönemde de hizmet etmeye hazırım’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2022 - 17:00

EGEPOSTASI- Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

‘Ankara ile Kınık arasında köprü olduk’

Başkan Sadık Doğruer,  ‘’ Temel projeden çok samimiyetle bu işe başlıyoruz. Ben meslek olarak Kınık ve Bergama’da hekimlik yaptığımda sağlığın tüm idarecilik kısımlarına çalıştım. Bunun bir avantajı oluyor. Seçildikten sonra iktidarın da avantajı oldu. İktidar gücü ya da bakanlıklardaki projeleri Kınık’a getirmesinde ben her zaman, ‘Ankara ile Kınık arasında siyaset yapacağız’ dedik. Biz Kınık’a proje karşılığında hibeler ve bakanlık projelerini getireceğiz ve vatandaşa dağıtım konusunda eşit dağıtacağız. Ankara ile Kınık arasında elçi, köprü olduk. Kınık’ta yatırımların geçikmelerini telafi etmeye çalışıyoruz’’ dedi. 

‘Kınık’ı yaşanabilir bir kent yaptık’

Kınık’ta hayata geçirilen projelerden bahseden Başkan Doğruer, ‘’Elimizden geldiği kadar bakanlık projelerini, kalkınma ajansı projelerini, iller bankası kredileri ile projelerini getirdik. Sağlıklı yaşam hakkı için devlet hastanemiz yoktu. Onun girişimini gerçekleştirip, imar değişikliğirini yaptık. İlçe devlet hastanesini açtık. Sosyal tesis anlamında Kınık uzak bir köşeydi. Az bilinen bir ilçeyi daha bilinir yapmak için sosyal tesislerden başladık. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için çalıştık. İlçemizde doğal gaz yoktu. Taşımayla doğal gazı getirdik. TOKİ’yi getirdik ve 286 konut bitti. TOKİ’nin gelmesiyle kiralar dengeye girdi ve daha kaliteli evlere sahip  olduk. Biz Kınık’ı yaşanabilir bir kent yaptığımız için göç durdu. Başka ilçelere servisle giden memurlar burada yaşamaya başladı. Burada yaşamaya başlayınca esnaf bir miktar rahatladı. Organize sanayi canlanmaya başladı ve artık dıştan iç göç başladı. Yüksek mebladaki kömür rezervleri yaklaşık 40 yıl Kınık’a yetecek durumda. Zor günleri daha kolay atlatır hale geldik. Bizim önceliğimiz samimiyetle başlayıp, çalışmakla devam etti’’ ifadelerine yer verdi. 

Karma OSB 6 ayda şekillenecek 

Karma Organize Sanayi Bölgesi’ni anlatan Doğruer, ‘’Karma OBS’mizde yerimiz yok. İlgili firma da geldiğinde hem İHA, SİHA sekötründeki kompozit yapımında stratejik öneme sahip bir firma olduğu için öncelik tanıdık. Sayın Varank’ın da toplu açılış listesine girdik. Bakanımızın katılımı ile açıldı. Yaklaşık 6 ayda şekillenecek. Hem işçi hem de SİHA’ların teknolojisi, terörle mücadeleki önemli, devletçilik ve vatan milliyetçiliğindeki tartışılmaz özverili çalışmaları sebebiyle bir stratejik önemden dolayı öncelik tanıdık. Diğer avantajı İstanbul otobanının açılması sebebiyle İstanbul- Bursa- Balıkesir- Kınık 3 saate düştü. Lojistik ve sevkiyatında İstanbul avantajı da oldu. Organize sanayide formalin gelmesinde ikinci etken ulaşım kolaylığı oldu. Karma OSB’de yerimiz yok. Yaklaşık 2 ay sonra 17 bin metrekare bir alanda fabrikanın açılış töreni gerçekleştireceğiz. 300 kişi istihdam edilecek’’ ifadelerine yer verdi. 

‘’Kınık artık bildiği işi yapacak’’

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi’nin tarımda stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Doğruer, ‘’Biz temel attıkça ekonomi canlanıyor ve dış göçü durduruyoruz. Tarım İhtisas bölgesi yeni kuruldu. Tarım Bakanlığı tescilledi ve proje ortaklarından biri Kınık Belediyesi. 1 milyon 229 bin metrekare alandan oluşak ve tamamen tarıma dayalı bir ihtisas. Tamamen bitkisel üretim. Yaklaşık 90 başvuru var. Biz başvuruda daha seçiciyiz. Hem ihtisas konusu olacak hem metrekare başına daha çok işçi çalıştıracak hem de tohum fide ve tıbbı aromatik olmak üzere stratejik bir önemli olacak. Bilimsel olarak biz tıbbi aromatiği öne çıkarmak istiyoruz. Tarım İhtisas OSB’nin içinde Kınık Belediyesi’nin 17 dönüm bir parseli var. Bu parselde bir Ar-Ge merkezi kuruluyor. Firmalar bu şekilde daha güvende gelecek. Sanayi ve sera parseli olacak. Tamamı bitkisel üretim konulu sanayi parseli olacak. Ağır sanayi hiçbir şekilde giremeyecek. Kınık artık bildiği işi yapacak. Tarıma dayalı sanayisi ile birlikte paketleme ve soğuk hava depolarıyla sözleşmeli tarım yapılacak. Tarım ihtisas OSB’nin geleceği var’’ ifadelerini kullandı. 

‘’Kınık kuru domatesi artık markalaştı’’

Kınık Kuru domatesinin markalaştığını dile getiren Doğruer, ‘’Pandemiden sonra tarımın farkına vardık. Biz tarım ürünlerine, çiftçiye, toprağa ve üretici toplum olmaya verdiğimiz önemi arttırmak zorunda kaldığımızı anladık. Kuru domateste, Sanayi Bakanımız Varank ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile brlikte patentini aldık. Eskiden Kınık’ın samimiyeti diyorduk, şimdi samimiyeti artı kuru domatesi diyoruz. Kınık kuru domatesi ile ünlü. Kuru domates denilince Kınık akla geliyor. Kınık kuru domatesi artık markalaştı. Sıra kavunda ve diğer ürünlerde’’ dedi. 

'Havuz dershanesi ile hem dersler pekiştirildi, hem yüzme öğrenildi'

Kınık Belediyesi’nin eğitim alanında yaptığı çalışmalardan bahseden Doğruer, ‘’Sağlıklı yaşam eğitim merkezimiz var. Biz eğitim konusunda Milli Eğitim’e destek vermek için başladık. Birinci önceliğimiz çocuğun sağlıklı yaşam eğitim için hazırlamak oldu. Biz öğrencilerimizi deneme sınavına alarak oradan etüt merkezimizle hizmet ediyoruz. Akademik derslerin yanında kültür–sanat dersleri verdik. Liseden mezun olduktan sonra Anıtkabir’e gitmeyen kalmasın projemiz vardı. Mezun olan öğrencilerin tamamını teknik geziye kattık. Bu projemizle ödül aldık. Bizim Poyracık’ta 15 b,n metrekare alanımız var. O alanda hem aile havuzu, çocuk havuzu, kır düğün salonu, yazlık siname ve sosyal donatılı bir alanımız var ve rekreasyon alanında ödül aldı. Yüzme bilmeyen kalmasın projesi ile 600 öğrenciye yüzme dersleri verdik. Yazın öğrencilerimize havuz dershanesi yaptık. Çocuklar daha motive bir şekilde geldiler. Hem derslerini pekiştirdiler hem yüzdüler. Biz gençlik merkezi açılışı yaptık. Spor Toto aracılığıyla Kınık Belediyesi’ne ait yarı olimpik kapalı havuz için ihaleye çıkacağız. Seneye yazlık ve kışlık havuzumuz hazır olacak. 8 tane halı saha yapacağız. Dış mahalleleri yeni halı saha ve kapalı yüzme havuzumuza kavuşturacağız. Milli Eğitim ile birlikte halk eğitim merkezi ve öğretmen evi projemiz vardı. 8 bin metrekare bir kapalı alanımız vardı. Burası biraz kültür merkezini andırıyor’’ ifadelerini kullandı. 

‘’Bazı projelermizi askıya almak zorunda kaldık’’

Türkiye’de derinleşen ekonomik krizin etkilerinden bahseden Sadık Doğruer, ‘’Türkiye’de ve dünyada bir pandemi gerçeği var. Ekonomi br girdaba girdi. Ekonomik kriz dünyada olduğu gibi bize de yansıdı. Kriz sebebiyle bir yöntemimizi değiştirmek zorunda kaldık. Bazı projelermizi askıya almak zorunda kaldık. Havuz projemiz için İller Bankası’ndan kredi çektik’’ ifadelerine yer verdi. 

'Üçüncü dönemde hizmet etmeye hazırım'

Üçüncü dönemde de başkanlığa aday olacak mı sorusunu cevaplandıran Sadık Doğruer, ‘’Benim de bir partim var. Kişisel hizmetlerdeki ekip, partimiz ve projelerimiz en sonunda samimiyete büründüğünde teveccüh oluşuyor. Kuru kuru projelerle vatandaşa dokunamazsanız bir işe yaramaz. Ben her partiye yakınımdır. Bir devlet hastanesi yapıyorsunuz, bunun partisi olmaz. Nasip olursa partimin ve halkın takdiri devam ederse üçüncü dönemde de hizmet etmeye hazırım’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.