Dolar 32,5194
%-0.08
Euro 34,7922
%-0.21
Altın 2.418,370
%-0.48
Bist-100 9.760,00
%1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur’dan AK Partili Kaya’nın ‘Gültepe’ çıkışına yanıt

Başkan Batur’dan AK Partili Kaya’nın ‘Gültepe’ çıkışına yanıt

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Gültepe planlarına ilişkin yaptığı ‘Ben yaptım oldu anlayışı’ eleştirilerine yanıt verdi. Sürecin en başından beri şeffaf ve katılımcı bir şekilde yönetildiğinin altını çizen Başkan Batur, “Halka rağmen ya da halkın içinde olmadığı ve halkın istemediği bir kentsel dönüşümün başarısı sıfırdır. Biz Mahmut Bey’e bu konuda bir bilgilendirme yapmak isteriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2021 - 16:49

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de kentsel dönüşümün sembollerinden biri haline gelen ve örnek proje olarak nitelendirilen Gültepe Kentsel Dönüşüm Planları’nın itiraz süreleri doldu ve belediye, parselasyon planları için hazırlıklara başladı. 

Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, dün Konak Gültepe bölgesindeki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Gültepe’de kentsel dönüşümün planlanması sürecinde bölge halkının itirazlarının gözardı edildiğini belirten Kaya, “Bölgede yaşayanların itirazlarını dikkate almadan, 'ben yaptım oldu' anlayışıyla yürütülen bir sürecin bu kente faydası olmaz. Biz buna geçit vermeyiz” ifadeleriyle eleştirmişti.

“‘BEN YAPTIM OLDU’ ANLAYIŞI BU MU?”

Kaya’nın iddialarına yanıt veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sürecin ilk andan bu yana şeffaf bir şekilde yönetildiğinin altını çizerken Kaya’nın konu hakkında yeteri kadar bilgisi olmadığını ifade ederek, “Biz Mahmut Bey’e bu konuda bir bilgilendirme yapmak isteriz. ‘Biz yaptık, oldu’ anlayışını zaten başından beri benimsemeyen bir belediyecilik anlayışımız var. Kentsel dönüşümde bu anlayışla başarmanın imkanı yoktur. Halka rağmen ya da halkın içinde olmadığı ve halkın istemediği bir kentsel dönüşümün başarısı sıfırdır. Biz bunu Narlıdere’den biliyoruz. Biz sayın vekilimizi bilgilendireceğiz. Nasıl bir yol haritası çizdiğimizi meclis üyesi arkadaşlarımız zaten biliyorlar. Kentsel dönüşümün başlaması sadece bu planlar değil, şimdi parselasyon planları yapılacak ve ondan sonra hisseler paylaşılmaya başlanacak. Biz bunları mahallelere de asacağız. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı bu mu? Biz planları bile mahallelerde askıya çıkardık ve Konak Belediyesi tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Tamamen şeffaf yürüteceğiz bu süreci. Kapalı kapılar arkasında kentsel dönüşümün başarı şansı sıfırdır. Biz ona uyuyoruz” dedi.

“VATANDAŞA RAĞMEN BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ”

Kaya, eleştirilerinde vatandaştan gelen itirazların göz ardı edilmesiyle birlikte mecliste daha önce planlara ‘Evet’ oyu kullanan AK Partili meclis üyelerinin bu durumu eleştirdiğini ve mecliste fikir ayrıkları yaşandığını ifade etmişti. Mecliste birlik içerisinde çalıştıklarını hatırlatan Başkan Batur, Kaya’ya şu şekilde yanıt verdi; “Mecliste bu konuya karşı çıktıklarını çok fazla görmedik. Hatta yapılan itirazların değerlendirilmesi noktasında da meclis üyesi arkadaşlarımız katkı sundular. Beştepe planlarında Sayın Hakan Yıldız destekleyici bir konuşma yaptı. Biz belediye meclis grubumuzdan memnunuz. ‘Birlikte Konak’ anlayışını mecliste de kentsel dönüşümde de sergiliyoruz. Yani herkes şunu bilsin: Vatandaş bu işin içinde olacak ve bilgilendirilecek. Vatandaşa rağmen bir şey yapamazsınız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.