Dolar 32,5135
%-0.1
Euro 34,7838
%-0.24
Altın 2.427,060
%-0.13
Bist-100 9.713,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur’dan 2 yıl raporu: Çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım

Başkan Batur’dan 2 yıl raporu: Çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başkan olarak görev yaptığı iki yılını düzenlenen basın toplantısıyla raporlandırdı. Yaklaşık 25 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi olan Başkan Batur, Konak’ta daha ilk dönemi olduğunu hatırlatarak heyecanı ve enerjisinden hiçbir şey kaybetmediğini söyledi ve “Benim daha ilk dönemim Konak'ta yani daha çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım”

  • Ege Postası
  • 31.03.2021 - 12:54

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 31 Mart 2019 Yerel Seçimleriyle Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başkan olarak görev yaptığı iki yılını Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptığı sunu ile raporladı.

Konak’ta hayata geçirilen projeleri anlan Başkan Batur, gelecek dönem planları hakkında da bilgi verdi.

Sunuma, Konak Başkan Batur’un yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ve İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise 2014-2019 yılları arasında Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve kendisinin de İzmir Büykşehir Belediye Meclis üyesi olduğu dönemde Göztepe ve Altınordu’ya yapılan 950 bin TL’lik nakdi yardımı Sayıştay'ın "zimmet" olarak görmesi nedeniyle 174 meclis üyesine açılan "kamu zararı" davası nedeniyle Ankara'da Sayıştay'da savunma verdiği için sunuma katılamadı.

Sunum öncesinde yaptığı konuşmasında, başkanlığı hizmet makamı olarak gördüğünü ve bu anlayışla hareket ettiğini vurgulayan Başkan Batur, “2019 yılında bir serüvene başlattık. Narlıdere’den sonra Konakta devam eden bir serüven. Narlıdere’deki çalışmalarımızdan sonra Konak’ta görevlendirilmek benim için çok onur vericiydi. Çünkü hiçbir ilçe başkanına daha önce böyle bir onur verilmemişti. Adaylığımız belli olduktan sonra Konak’ta çalışanlarımıza başladık. Seçim kampanyasına başlamadan önce CHP’nin Konak ilçe teşkilatıyla bir araya geldik. Onlar beni bağrına bastı. Çünkü kardeşliğin olduğu yerde başarı da vardır. Biz seçimlerde yerel yönetici olarak Konak tarihinin en yüksek oyunu aldık. ‘Birlikte Konak’ sloganıyla yola çıktık. Çünkü Konak’ta herkesi kucaklayan, seven ve herkese eşit olan, dertlerini dinleyen, halkın içinde olan bir belediyecilik anlayışını sürdürmeye devam ediyoruz. ‘Birlikte Konak’ bizim için bir slogandan daha öteydi. Bu şekilde bir yönetim anlayışını belirttik. 2 yılık görev süremiz boyunca da bu anlayıştan sapmadık. Ben Konak’ta herkesin belediye başkanıyım. Kimine göre belediye başkanlığı iş, kimine göre görev. Ben belediye başkanlığını hep hizmet makamı olarak gördüm ve bu anlayışla devam ediyorum. Halka hizmet etmek bizim için bir onur. Bazılarıyla çok fazla belediye başkanlığı yaptığımız konusunda beni eleştiriyor ama heyecanımızdan ve bir işin en güzelini yapa isteğinden hiçbir zaman ödün vermiyoruz. Motivasyonumuz tam heyecanımız yerinde. Konak’ta daha güzle işler yapacağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE PLANLAR ADIM ADIM TAMAMLANIYOR

Adaylık döneminde Konaklı vatandaşların Konak’ın da Narlıdere gibi dönüşmesini istediklerini söylediğini aktaran Başkan Batur, bu talepler doğrultusunda ilçede atılan kentsel dönüşüm adımlarına değindi ve şunları söyledi; “’Konak’ı da Narlıdere gibi mi yapacaksınız’ diye seçim sürecinde orta ve dar gelirli mahallelerdeki vatandaşlarımızın talepleri olmuştu. Gerçekten orası gibi yapacağız. O yüzden yola çıkarken kentimize 3 ana temayı kendimize ilke edindik. Bunlar çok önemliydi. Bir, kentin en önemli ihtiyacı olan kentsel dönüşümü hayata geçirmek. İlk etapta buna başladık. Kentsel dönüşümle ilgili Gültepe mahallesindeki kentsel dönüşüm planlamasını 8 ayda yaptık ve hem Konak Belediye Meclisi’nden hem de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçen planlarla ilgili itirazlar da değerlendirildi ve şu anda parselasyon çalışmalarına başladık. Bu şekilde kentsel dönüşümün ana yasasını bitirmiş olduk.

Bunun yanında Beştepeler bölgesinde de kentsel dönüşüme başladık. Bu alan 200 hektarlık bir alan. Bu alanın da planlamasını tamamladık. Son meclisimizde oy birliği ile geçirdik. Bu neyi sağlayacak? Bu planlar uygulandığında bu bölgede yaşayan insanların yaşam kaderleri değişecek. Şu anda bir metrekare bile park alnı yok, sosyal tesisi alanı yok. Yaşam, evlerin içinde kalmış. İnsanların nefes alacakları yer yok. O yüzden bu planlarla birlikte hem kentin çehresi değişecek, görüntü kirliliği ortadan kalkacak ve buradaki vatandaşlımız insanca yaşamanın onurunu yaşayacaklar. Beştepeler Planı, bu ay içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye meclisine de gelecek. İzmir’e gelip Yeşildere Caddesi’nden geçenler hep eleştirmiştir. İşte o gecekonduları ortadan kalkacağı, insanların insanca yaşayacağı bir planlamaya çalışmasını bitirdik. Bunlar 2 sene içerisinde tamamlandı. Şimdi de Gürçeşme 1. ve 2. etap çalışmalarına başladık. Yani Konak Belediyesi olarak kentin değişim ve dönüşüme ihtiyacı olan alanlardaki planlama çalışmalarını yaklaşık 6 ay sonra bitirmiş olacağız. Böylelikle verdiğimiz sözlerin en önemlisini yerine getirmiş oluyoruz.”

BAŞKAN BATUR’DAN TEDBİR UYARISI

Hizmet dönemlerinin yarısında koronavirüs salgınıyla mücadele ettiklerinin altını çizen Başkan Batur, İzmir’de artan vaka sayısına da dikkat çekerek vatandaşları uyardı ve “Biz bir taraftan pandemi sürecini yaşamaya devam ediyoruz. Geçen yıl 11 Mart’ta başladı bu. Bu tarihten sonra da hiçbir ülkenin başına gelmeyen felaketi bertaraf etmek, halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için önemli çalışmalar yaptık. Bir kriz belediyeciliği ortaya çıktı. Bu şekilde krizlerle baş edebilecek gücü de kazandık. Bugünlerde yine çok dikkat etmemiz lazım. 100 binde 115’ten 156’lara geldik. Arta bir pandemi süreci yine hepimizin sıkıntısı. Bir an evvel bu sıkıntıdan kurtulmak en büyük dileğimiz. Deprem dedik. Başımıza gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Deprem, sel, tsunami, hortum… Bir göktaşı düşmedi demiştik ama geçenlerde düşmüş sanırım. Bu süreçte hem belediyecilik hizmetleri yürütüp hem de bu felaketlerle başa çıkmaya çalıştık. Özellikle 30 Ekim depremi sadece Bayraklı’yı değil çevresindeki ilçeleri de buldu Bizim hizmet binamız hasar gördü. Hasar gördüğü için biz de karar vererek binamızı yıktık. Çevresindeki iki arsayı da kamulaştırdık ve daha geniş ve yeni bir bina yapmaya karar verdik. Önceliklerimiz başka şeylerdi ama bu tür felaketler bazı öncelikleri değiştirme konusunda elimizi kolumuzu bağlıyor. Biz bu konudaki planlamalarımızı yapıyoruz. 2023 yılına yetiştirip bu dönemde Konak’a güzel bir hizmet binası hatırası bırakmak istiyoruz” dedi.

YENİ TESİSLER FAALİYETE BAŞLAYACAK

Salgına rağmen projeleri hayata geçirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Batur, hayata geçirilen projelere ilişkin şu bilgileri verdi; “Bu arada işlerimize de devam ettik. 1 Haziran’dan sonra da kentimizin özellikle seçim beyannamemizde halkımıza söz verdiğimiz projelerimize de o süreden sonra başladık. İhalelerimiz yaparak hayata geçirilmeleri için çalıştık. Mesela Toros’taki sosyal tesis alanını bitirdik. Her şeyiyle hazır maalesef pandemi nedeniyle açamadık. İçinde kreşten tutun kurslar, kadınlarımızın semt merkezi olarak faydalanacağı alanlar ve gençler için spor alanları var. Bunun yanında Nisan sonunda Gültepe Spor tesisleri için de harekete geçeceğiz. Bu, gençlerin başka alanlara gitmemesi için yapılan en önemli faaliyetlerden biri. Ay sonunda açılışını yapacağız.

Bu arada bir hafta önce ihalesini bitirdiğimiz bir projemiz var. Özellikle genlere yönelik olarak Çınarlıdaki rekreasyon alanında bir bilim merkezi kuruyoruz. Planatoryumu, çocukların bilimsel deneyleri yapabilecekleri alanlar olacak. Temelini yakın süre içinde yapıyoruz.

Konak’ta 3 bin 500’e yakın tescilli binamız var. Bu binaların tamamının aynı anda restorasyon görmesi mümkün değil. Ama biz kamulaştırdığımız, vatandaşın bize bağışladığı ve restorasyon görmesinde sakınca olmayan tüm binaların restorasyonunu yapıyoruz. Şu anda 3 tane binanın restorasyonunu yapıyoruz. Yani bize telsim edilen tarihi misyonu ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tamamlana bir restorasyonumuz var. İstikbal Okulu… Onun açılışını da 23 Nisan’da yapacağız. Burası bir gençlik merkezi olacak.

TARİHİ BİNALAR RESTORE EDİLİYOR

Tarihi misyonu ayağa kaldırmaktan sonra üçüncü önceliğimiz de ayrıcalık isteyen kesimlere hizmetin götürülmesi koşunda Burada da Roman vatandaşlarımız gözetiyoruz Roman vatandaşların hayata daha iyi tutunabilmeleri, gençlerin eğitimlerindeki sıkıntıların aşılması, madde bağımlılığıyla ilgi bazı alışkanlıkların ortadan kaldırılması noktasında birçok proje yapıyoruz. 8 Nisan’da Roman Kültür Merkezimizi açıyoruz. Burada gençlerimiz kurs görecek, kadınlarımız meslek edinecek.

Engelliler bizim için çok önemli. Bir engelsiz yaşam merkezi hayata geçirdik. Burada 3002e yakın zihinsel engelli ve Down Sendromlu vatandaşımız tedavi görüyor. İşte bu, haz duyduğumuz çalışmaların başında geliyor. Yakın sürede de açılışını gerçekleştireceğiz.”

“ALTIN YUMURTLAYAN BİR YER ORASI”

Benzin istasyonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Batur, Yenişehir’de inşa edilmesi planlanan yeni belediye binası projesinden vazgeçilmesinin ardından alanda bulunan akaryakıt istasyonunu faaliyete geçireceklerini söyledi, “Benim daha ilk dönemim Konak'ta yani daha çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım.  Benzin istasyonu bizim benzin istasyonumuzmuş ve altın yumurtlayan bir yer orası. Orayı yeniden benzin istasyonu yapacağız ve orayı belediyenin şirketi işletecek. Kimse ihale yapacak diye hayal kurmasın” dedi.

“BU BÖLGENİN GERÇEK SAHİBİ TMSF”

Yıllardır tartışılan ve akıbeti henüz belli olmayan Basmane Çukuru ile ilgili son durumu değerlendiren Batur, “Basmane çukuru ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer Büyükşehir'e yer arayışı içine girmişti. Burada bazı girişimler var, ancak bu bölgenin gerçek sahibi TMSF. Başkan Soyer’in verdiği tekliflerin iyi değerlendirilmesi gerekli. İyi niyetle yürürse çukurdan bizde kurtulacağız bölge de kurtulacak” diye konuştu.

“AMA BİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EVLATLARIYIZ”

Başkan Batur, aynı enerji ile çalışmalarına devam edeceklerini belirterek sözlerine son verirken, “Bir belediye başkanı için kendisine emanet edilen bölgenin bugünlerine ve yarınlarına katkı koymak, o hayale hemşerilerini ortak edebilmek çok mutluluk vericidir. Yolumuz uzun, önümüze zorluklar da çıkıyor. Ama biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız ve asla yorulmayız. 3. hizmet yılımıza da bugün bu heyecanla başlıyoruz. Konak’taki süreç bundan daha hızlı olacak. Konak Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken yeni bir Konak için yeni bir süreci başlatıyoruz Hemşerilerimizle daha çok buluşacak ve bu enerjiyi onlarla da paylaşacağız ve kentin tüm paydaşlarıyla omuz omuza yol almaya devam edeceğiz. Dayanışmamız büyüyecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.