Dolar 32,5152
%-0.1
Euro 34,8284
%-0.11
Altın 2.425,970
%-0.17
Bist-100 9.700,00
%0.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur ‘metruk bina’ eleştirilerine ateş püskürdü: Dışarıdan gazel okumak kolay

Başkan Batur ‘metruk bina’ eleştirilerine ateş püskürdü: Dışarıdan gazel okumak kolay

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş ilçenin Sakarya Mahallesi’nde bulunan İsmet Paşa İlkokulu’na komşu metruk binaya ilişkin yapılan eleştirilerine ateş püskürdü. MEclis oturumunda konuşan Batur, “Bu binanın yıkımı ya da kamulaştırılmasıyla ilgili bizim yapacağımız bir şey yok. Belediye sadece yapacağı bu tür çalışmalarla güvenliği sağlar. Biz tedbiri almak mecburiyetindeyiz. Yol kapanacaksa yolu da kapatırız, zamanı gelince de açarız. Biz bir kurumuz sorumluluğumuz var.  Sorumluluğu olmayan kişiler bol keseden atıyor. Dışarıdan gazel okumak kolay tabi ki de” dedi. 

  • Ege Postası
  • 01.12.2022 - 18:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi.

Oturum açılışında belediyenin bir aylık faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme yapan Batur, belediyenin yeni hizmet binası için yapım ihalesi tarihi verirken ilçenin Sakarya Mahallesi’nde bulunan İsmet Paşa İlkokulu’na komşu metruk binaya ilişkin yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

Geçtiğimiz ekim ayında metruk binayı çevreleyen karkasın yıkılmasıyla birlikte AK Parti kanadından tepki sesleri yükselmişti. 

Bölgede açıklama yapan AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, “7 mahalleden yüzlerce öğrencinin geldiği bu okulun yanındaki binanın karkası okul açıkken yıkılsaydı çok daha kötü sonuçlar yaşayabilirdik. Bunun adı beceriksizliktir” diyerek Başkan Batur’a yüklenmişti.

İsim vermeden meclis salonunda bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş’a mesaj veren Batur, “Sorumluluğu olmayan kişiler bol keseden atıyor” dedi.

“ELİNE MİKROFON ALAN…”

Eleştirilere yanıt veren Başkan Batur, binayı yıkma inisiyatifinin belediyede olmadığının altını çizdi ve Sakarya Mahallesinde bulunan metruk yapı önündeki metruk yapı önünde güvenlik önlemini aldık. Tip geçit yaptık. Çelik konstrüksiyonla yaya yoluna dönüşen bir çalışma yaptı. Bu bizim işimiz. Binanın çökmesine dayanacak şekilde yaptık bu çalışmayı. Maşallah eline mikrofonu alan buraya gitti. Bu binanın yıkımı ya da kamulaştırılmasıyla ilgili bizim yapacağımız bir şey yok. Belediye sadece yapacağı bu tür çalışmalarla güvenliği sağlar. Bu olay bize ilk geldiğinde kurula yazıyoruz. Kurul gelip yerinde incelem yapıyor. ‘Binanın yıkılmaması ve ilgili tedbirin alınması’ diyor. Biz tedbiri almak mecburiyetindeyiz. Yol kapanacaksa yolu da kapatırız, zamanı gelince de açarız. Biz bir kurumuz sorumluluğumuz var.  Sorumluluğu olmayan kişiler bol keseden atıyor. ‘yok efendim kapattılar ‘ bilmem ne… güvenlik için kapatacağız heralde. Dışarıdan gazel okumak kolay tabi ki de” diye konuştu.

YENİ BELEDİYE BİNASI İÇİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Batur ayrıca, 30 Ekim 2020 depreminde hasar gören ve yıkılan belediye hizmet binası yerine yapılacak yeni hizmet binası için yapım ihalesine çıkılacak tarih hakkında da bilgi verdi ve “9 Aralık tarihinde yani yapım ihalesini gerçekleştireceğiz yeni belediye binamızın. Bu bire zaruriyetti. Bu dönemin en önemli çalışmalarından biri olacak.”Zorluklardan güzellikler doğar demişler. Burada da Konak’a yakışan belediye binamızı hayata geçireceğiz. 1 yılda bitirmiş olacağız. 

SERHATBEYİ’NİN GÖREVLERİNİN VEKİLLERİ BELLİ OLDU

Oturumda ayrıca, geçtiğimiz haftalarda vefat eden CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Serhadbeyi’nin yürüttüğü meclis üyeliği ve Divan Katip üyeliği görevlerine getirilen yeni kişiler de belirlendi.

 Alınan kararla birlikte Serhatbeyi yerine meclis üyesi görevine geçmişte konak belediyesinde bürokratlık yapan 2013 yılında konak belediyesinde meclis üyesi olarak görev yapan Mustafa Cinkılıç getirilirken Divan Katipliği görevine de Sibel Hür getirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.