Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur: Gültepe'de zaman kaybettik

Başkan Batur: Gültepe'de zaman kaybettik

Başkan Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha vurguladı. Durdurma kararıyla yaşanan gecikmelerin bölgede yaşayanları zaman kaybına uğrattığını belirten Başkan Batur, “Gültepe’de durdurma kararı çıkmasaydı ve çalışmalara devam edebilseydik, bugüne kadar çok yol almış olacaktık. En azından bu dönem, iki bölgeden birinde dönüşüme başlamak istiyoruz. Başlamak, işin yarısıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2022 - 10:41

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu (İZGEP) üyeleriyle bir araya gelerek, Konak’ta belediyenin yaptığı çalışmaları değerlendirdi. İZGEP Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ moderatörlüğünde yürütülen toplantıda Başkan Batur, platform üyelerinin yönelttiği soruları samimiyetle yanıtladı, önerilerini dinledi. Konak Belediye Başkanlığı görevinin ilk aylarında İZGEP üyeleriyle bir araya geldiklerinde dile getirdikleri projelerin yüzde 70’ini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Batur, özellikle kentsel dönüşüme vurgu yaptı. Gültepe imar planlarıyla ilgili durdurma kararının bölge için zaman kaybına sebep olduğunu söyleyen Batur, bu dönem Gültepe ya da Beştepeler olsun, kentsel dönüşümüm başlamasını istediklerini belirterek, “En azından bu dönem, iki bölgeden birinde dönüşüme başlamak istiyoruz. Başlamak, işin yarısıdır” dedi.

Merkezde ne varsa, dönüşüm bölgesinde de olacak

Kentsel dönüşümün yapılacağı bölgelerde sosyal hayatı zenginleştiren yatırımlara öncelik verdiklerini anlatan Başkan Batur, sosyal tesis ve merkezlerin sayısını artırdıklarını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konak’ta dönüşüm birinci önceliğimizdi. Dönüşüm yapılan mahallelerde, kentin merkezinde ne varsa aynısı orada da olsun diye bir duruşumuz vardı. Bu duruşa uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm yaptığımız Gültepe ve Toros bölgesinde bir sosyal tesis alanını tamamladık. İçinde nikah salonu, düğün salonu, kadınlara yönelik semt merkezleri, okul öncesi eğitim, spor çalışmalarının yapılacağı alanların olduğu kompleksimizi bitirdik. Gültepe Spor Tesislerimiz de tamamlandı. O bölgede özellikle gençlerin spor yapabileceği güzel bir tesis oldu. 1.Kadriye Mahallesinde de Beştepeler bölgesinin ihtiyacını karşılayacak sosyal tesisimizin kaba inşaatı tamamlandı. Aynı Toros’taki gibi semt merkeziyle, pazaryeriyle, nikah salonuyla, amfi tiyatrosuyla bölgenin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis olacak.”

Tarihle iç içe

Başkan Batur, kentsel dönüşümün yanı sıra tarihi ayağa kaldıran ve günümüzle buluşturarak işlevsel kılan projelere dikkat çekti. Batur, Yenişehir ve Hilal’de Roman Kültür Merkezi ve Gençlik Destek Merkezi’nin tarihi binalarında hizmete başladığını, Kemer İstasyonu’nun hangar binasının ise Mimarlık Müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi. Basmane’de Kıllıoğlu Hamamı ve Silahhane binasındaki çalışmaların sürdüğünü, Kestelli’deki Yemişçizade Konağı’nın ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yaptıkları protokolle Cumhuriyet’in 100. yılında İzmir’e yakışır bir şekilde Kurtuluşumuzun 100. Yılı Anı Evi olarak kapılarını açacağını belirtti. İkiçeşmelik’te tarihi İstiklal Okulu’nun Yenilikçi Öğrenme Merkezi olarak çocukların kullanımına açıldığını da hatırlatan Başkan Batur, “Yenilikçi Öğrenme Merkezimiz Tarkem’le beraber ve valiliğin desteğiyle yaptığımız bir proje. O bina, eski İstiklal Okulu. Bilgi çağındayız ve bu merkezde robotik kodlama gibi yenilikçi bilgiler çocuklara aktarılıyor. İlkokul çağındaki çocuklarımızı, özellikle de merkezin bulunduğu çevredeki çocuklarımızı ve semt merkezlerimize giden kadınların çocuklarını faydalandırıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.