Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur'dan Şehir Plancıları Odası’na ‘Gültepe’ sitemi

Başkan Batur'dan Şehir Plancıları Odası’na ‘Gültepe’ sitemi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan dava sonucu iptal edilen Gültepe İmar Planları’nı revize edilmiş haliyle Temmuz ayında yeniden meclise getirmeyi planladıklarını söyledi. Batur ayrıca iptal edilen planlarla ilgili Şehir Plancıları Odası’na sitemde bulunarak, "Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum ama benimle hiç muhatap olmadan direk mahkemeye gittiler. Mahkemeye gitmeye ne gerek vardı? Zaman kaybettik ama yılmadık. Geri adım atmak yok, bu kentin silüetini değiştireceğiz” dedi. Batur ayrıca İzmir Körfezi’ndeki koku sorunuyla ilgili de “Artık koku yoksa bile millet ‘koku’ demeye başladı. Ama ben kesin ve kalıcı bir çözümün üretileceğine inanıyorum” yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 21.06.2022 - 15:29

EGEPOSTASI – Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 10. Köy programının konuğu oldu.

Birol Soylu’nun Türkiye ve İzmir gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Batur, 3 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirilen ve yapılması planlanan projelerle ilgili konuştu. Batur ayrıca Konak’ın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden Gültepe ve Beştepeler imar planlarıyla ilgili son durumu da paylaştı. 

Batur’un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI AMA BUNA RAĞMEN AYAKTAYIZ”

“Konak’ta sabahları 200 araç kontak çeviriyor. Mazot fiyatları Personel giderlerimiz artmaya başladı. Buna rağmen ayakta kalıyoruz ve iş yapıyoruz. Belediyeleri tebrik etmek lazım. Pandemi, deprem, sel, orman yangınları.. başımıza gelmeyen kalmadı. Ama buna rağmen belediyeler ayakta duruyor. Maaşlar zamanında ödeniyor ve yatırımlar devam ediyor. Ülkede iş dünyasından emekçiye kadar herkesi etkileyen bir ekonomik kriz var. İhaleye çıkıyoruz, kimseye girmiyor. İnsanlar yarın ne olacağını bilmiyor. Geçen gün Vali Bey’i (Yavuz Selim Köşger) ziyaret gittik. Vali Bey, Damlacık’ta 11 binanın restorasyonuyla ilgili 4 defa ihaleye çıktıklarını, ancak 4.sünde ihalenin sonuçlandığını söyledi. 

“HİZMET BİNASI İHALESİNE TEMMUZ’DA ÇIKACAĞIZ”

Her seçim döneminde belediye başkanları olarak çıkıp, yapacağımız işleri halkımıza sunarız. 3 yıl sunumumda da ifade ettim. Bu kadar krize rağmen vaat ettiğimiz çalışma programının yüzde 75’ini bitirmişiz. İsmetpaşa Mahallesi’nde cem evi projesi, hizmet binası ve kadın sığınma evi projeleri kaldı. Hizmet binasıyla ilgili Temmuz ayında ihaleye çıkacağız. Ama onunla ilgili finasnsal sıkıntımız yok. Kredilerimizi bulduk. Hizmet binası projesinin ihalesinden sonra cem evi binasının ihalesini yapacağız.

“ŞPO BENİMLE MUHATAP OLMADAN MAHKEMEYE GİTTİ”

Gültepe ve Beştepeler bölgesinde vatandaşlar kentsel dönüşüm istiyorlar. O kadar haklılar ki… Bir metrekare yeşil alan yok, iki otobüsün yan yanA geçemediği noktalar var. 300 hektarlık alanı içeren Gültepe planlarını 9 ayda bitirip, askıya çıktık. Hem Büyükşehir, hem de Konak Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçirdik. Askı süresince sunum yapıp, bilgi vermemize rağmen maalesef Şehir Plancıları Odası’nın mahkemeye gitmesiyle Gültepe Planları iptal oldu. Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum ama benimle hiç muhatap olmadan direk mahkemeye gittiler. Mahkemeye gitmeye ne gerek vardı? Beştepeler planının parselizasyonunu Harita Mühendisleri Odası’yla beraber yapıyoruz. Çevre Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası’yla bir araya geliyoruz. Odalarla iç içeyiz. Tunç Başkan da odalardan gelen her önerinin değerlendirmesini yapıyor. Ama Şehir Plancıları Odası’yla ilgili bir sıkıntımız var. 

Her şeye rağmen Gültepe planlarını değiştirdik. İstenen şeyleri de yaptk. Adalarımızı 10-12 dönümden 5 dönüme düşürdük. Geçtiğimiz hafta içinde Şehir Plancıları Odası’na sunum yapıldı. Biz bu kenti nasıl değiştireceğiz? Oradaki vatandaşlara sorsunlar. Nefes alamıyorlar. Rekreasyon alanı yok, yeşil alan yok. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0.86 metrekare, dönüşümden sonra ise 13 metrekare olacak. Ona da ‘fazla yeşil alan bırakıldı’ diye itiraz edildi. 

"BU KENTİN SİLÜETİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ" 

Beştepeler bölgesinin parselizasyon planlarına başlıyouz. Gültepe planlarını kısmet olursa Temmuz ayında meclise getirmeyi planlıyoruz. Temmuz’dan sonra askı süreci var. Zaman kaybetitk ama yılmadık. Geri adım atmak yok, bu kentin silüetini değiştireceğiz.

KONAK’A AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN ÖDÜL

Avrupa Birliği tarafından belediyecilik çalışmalarımız ve kardeş belediye ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında yaptığımız çalışmalardan dolayı Avrupa Birliği Şeref Madalyası Ödülü’ne layık görüldük. Önümüzdeki hafta Perşembe günü hem ödülümüzü alacağız, hem de Konak Belediyesi’ne AB bayrağı dikilecek. 

‘ALTIN ÜÇGEN’ HAYALİ

Tunç Başkan ve benim bir hayalim var. Kentin içinde tarihi ‘altın üçgen’ dediğimiz Basmane, Kadifekale ve Kemeraltı üçgeninde tarihi hazine var. Her tarafı çok güzel bir bina ama çökmek üzere. Onun yanında han olarak kullanılan bir bina var. Her taraftan zenginlik fışkırıyor ve bizim kentin en büyük sıknıtısı turizm açısından… Kente kruvaziyer turizmle gelen turistler otobüse biniyor, kentin içine hiç girmeden Selçuk’a gidiyor. Misyonumuz o tarihi görecek turisti oraya getirmek. 

KOKU SORUNU

Koku sorunu her sene oluyor. Özellikle arıtma bölgesindeki biriken teressübattan olabilir diyorlar. İZSU’daki arkadaşlarımız bu konuda çalışyıor. Tunç Başkan da alarm verdi. Bu konuyu çözmek lazım, artık koku yoksa bile millet ‘koku’ demeye başladı. Ama ben kesin ve kalıcı bir çözümün üretileceğine inanıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.