Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur afet bölgesinde incelemelerde bulundu

Başkan Batur afet bölgesinde incelemelerde bulundu

İzmir’de etkili olan ve gece saatlerinde şiddetini artıran kuvvetli sağanak yağış sebebiyle Başkan Abdül Batur, Konak Belediyesi ekipleriyle birlikte tam kadro sahaya çıktı. Taşkınlardan etkilenen bölgelerde incelemeler yapan Batur, vatandaşları yalnız bırakmazken, işyerlerini su basan esnafı da ziyaret etti. Batur, acil işi olmayan vatandaşların evlerinde kalmasını da istedi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 12:44

Metrekareye 36.3 kilogram yağışın düştüğü Konak’ta, Konak Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tam kadro çalışıyor. Gece boyu nöbet tutarak, teyakkuzda olan ekipler, gelen tüm ihbarları değerlendirerek, ağaç devrilmesi ve taşkınlara anında müdahale etti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için ekipleri yönlendirerek, çalışmaların koordineli bir şekilde sürdürülmesini sağlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da sahaya indi. Riskli bölgelerde önlemleri artırarak, sıkıntının yaşandığı yerleri tespit için sahaya inen Başkan Batur, taşkınlardan etkilenen alanlarda incelemelerde bulundu. Vatandaşları yalnız bırakmayan Batur, işyerlerini su basan esnafı da ziyaret etti.

“Bir afet yaşıyoruz”

Ekiplerin gece boyunca gerekli çalışmaları yaptığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Ben de alanda, ilçemizin su altında kalan sokaklarındayım. Zarar gören, taşkından etkilenen bölgelerimize giderek, alanda tespitler yaptık. Esnafımızın neler yaşadığını da bizzat ziyaret ederek gördük. Sıkıntıları biliyor ve bizzat yaşıyoruz da... Muhtarlarımızla da iletişim halindeyiz. Vatandaşlarımıza, esnafımıza, hepimize geçmiş olsun. Hayatın bir an önce normale dönmesi için bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Normal bir yağış olmadığını, “Sanki gökyüzü yere iniyor” diyerek ifade eden Başkan Batur, “Tüm dereler taştı. Bir afet yaşıyoruz. Şu anda en büyük tesellimiz can kaybımızın olmaması. Vatandaşlarımızın yanında, görevimizin başındayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz de, Başkanımız Tunç Soyer de görevleri başında; gereken tüm çalışmalar koordineli bir şekilde sürdürülüyor. Hep birlikte, omuz omuza çalışarak bu sıkıntıyı da aşacağız” diye konuştu. Başkan Abdül Batur, acil işi olmayan vatandaşların evlerinden çıkmamalarını da istedi.

Ekipler tam kadro çalışıyor

Gece boyu görev başında olan Konak Belediyesi ekipleri, sabah saatleriyle birlikte çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Su baskınlarından en çok etkilenen Güzelyalı, Yenidoğan ve Vezirağa mahalleleri olmak üzere ilçede 150’ye yakın personel vatandaşlar için seferber oldu. Çalışmalarda 40’dan fazla da iş makinesi kullanılıyor. İlçedeki tüm sokaklarda mazgalların kontrolü yapılırken, şiddetli yağışın etkisiyle tıkananlar temizleniyor. Kemeraltı Çarşısı, merdivenli sokaklar ve yamaçlarda kalan bölgeler kontrol edilerek, gerekli çalışmalar yapılıyor. Ekipler, mahalle muhtarları ve vatandaştan iletilen şikâyet ve talepler için hazır beklerken, kontrol ekipleri de herhangi bir olumsuzluğa karşı tespitlerini sürdürüyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.