Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur açıkladı: Konak’ta kaç mülteci var?

Başkan Batur açıkladı: Konak’ta kaç mülteci var?

Geçtiğimiz haftalarda binlerce Afganlı mültecinin Türkiye’ye gelmeye başlamasıyla birlikte mülteci polemiği bir kez daha gündeme geldi. Konuya ilişkin genel siyaset iki kutba ayrılırken yerel yöneticiler de mülteciler konusunda fikir ayrılıkları yaşıyor. Konuya ilişkin konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, konuya hümanist bir bakış açısıyla yaklaştığını söyledi. Başkan Batur ayrıca Konak’taki mülteci sayısını da açıkladı.

  • Ege Postası
  • 10.08.2021 - 15:02

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Suriye’de iç savaşın başlamasıyla birlikte Türkiye’de patlak veren ve uzun yıllardır devam eden mülteci polemiği, binlerce Afgan erkeğin Türkiye’ye akın etmesiyle birlikte yeniden patlak verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kentteki yabancı uyruklu vatandaşlara ilişkin açıklamalarının ardından ülke siyaseti mülteciler konusunda iki kutba ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP’nin iktidara gelmesinin ardından iki yıl içerisinde mültecileri ülkelerine göndereceklerini açıklamıştı. Konuya ilişkin AK Parti  kanadından yapılan açıklamalarda ise mültecilerin Türkiye ekonomisi açısından öenmine vurgu yapılmıştı.  AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay’ın, “Çok önemli bazı yerlerden Suriyelileri bir çekin, Suriyeliler bir gitsin ülke ekonomisi çöker" demişti.

Mültecilere ilişkin genel siyaset kadar yerel yönetimlerde de iki kutba ayrılmış durumda. Özkan yabancı uyruklu vatandaşların elektrik ve sularına 10 kat fazla zam yapacağını açıklarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bir belediye başkanı olarak kentte yaşayan herkese hizmet etmekle yükümlü olduğunu ifade etmiş ve “Hayatın içinde onlarla beraber yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

“İNSANCIL VE HÜMANİST OLARAK BAKIYORUZ BU İŞLERE”

Öte yandan İzmir’de mülteci nüfusunun en yoğun olduğu ilçelerin başında ise Konak Basmane bölgesi geliyor. İlçedeki mültecilere ilişkin konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede yaşayan herkese hizmet etmekle yükümlü olduğunu ifade etti. 

Ayrım gözetmeksizin herkesin belediye başkanı olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, “Bu konuda partimizin genel başkanı gerekli açıklamaları yaptı zaten. Biz aynı zamanda bir parti mensubuyuz. Bakış açımız da daha çok insancıl ve hümanist olarak bakıyoruz bu işlere. Biz belediye başkanıyız. Özellikle bu kente gelen ve sığınan kişilere ayrımcılık yapamayız. ‘Bu bizim partiden değil’, ‘Bu öbür partiden’ gibi şeyler söyleyemeyiz. Bu kentte yaşayan insanların hepsine aynı noktadan bakma mecburiyetindeyiz. Ben olaya o şekilde bakıyorum” dedi.

İlçedeki mülteci sayısına ilişkin de bilgi veren Başkan Batur, “Şu anda İzmir genelinde 148 bin mülteci var. Konak’ta ise 20-25 bin civarında mülteci var” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.