Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda’dan 'organ bağışı' çağrısı

Başkan Arda’dan 'organ bağışı' çağrısı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 3 – 9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında, Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce Optimum Alışveriş Merkezi’nde açılan organ bağış masasını ziyaret ederek eşi Deniz Arda, Gaziemir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Gaziemir Gönüllü Çalışma Platformu üyeleri ile birlikte organlarını bağışladı. Başkan Arda’dan 'organ bağışı' çağrısı

  • Ege Postası
  • 09.11.2019 - 09:39

Gaziemir Belediyesi önünden iki otobüs ile yola çıkan Başkan Arda ve beraberindekiler, organ bağış masasında Gaziemir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sunay Yılmaz ile buluştu. Başkan Halil Arda ve beraberindeki heyet, müdürlük yetkililerinden organ bağışı hakkında bilgi aldı.

Nakil sayısı yetersiz

Farkındalık yaratmak için organ bağış kampanyasına destek verdiklerini belirten Başkan Arda, “Türkiye’de 28 binin üzerinde organ bağışı bekleyen hasta var. Bu hastalara canlıdan canlıya nakil tam beklenen oranda olmasa da yapılıyor; ancak en büyük eksikliğimiz, kadavraların ya da beyin ölümü gerçekleşmiş hastaların organlarının da kullanılabilmesi. Organ bağışı yaparak bir ya da daha fazla kişiye hayat vermek mümkün. Şu anda nakil sayısı yetersiz. Türkiye’de son bir yılda nakil yapılan hasta sayısının 5 bin, en çok aranan organların ise karaciğer ve böbrek olduğunu öğrendik. Yılda ortalama 4 binden fazla yurttaşımız organ nakli olamadığı için yaşamını yitiriyor. Yani bir nevi bekleme listesinden hayatını kaybederek ayrılmak zorunda kalıyor. Biz de eşim Deniz Arda, Gaziemir Belediyesi meclis üyelerimiz, belediye çalışanlarımız ve Gaziemir Gönüllü Çalışma Platformu üyelerimiz ile Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce oluşturmuş organ bağış masasını ziyaret ederek organlarımızı bağışladık. Gaziemirli yurttaşlarımızdan da sadece bu hafta ile sınırlı kalmamak üzere organlarını bağışlamalarını ve umutla bekleyen hastalara can vermelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.