Dolar 32,5976
%0.38
Euro 34,7758
%0.13
Altın 2.496,840
%0.5
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda’dan ön seçimde 'üye yapısı' vurgusu

Başkan Arda’dan ön seçimde 'üye yapısı' vurgusu

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, dün gerçekleştirilen CHP İzmir İl Danışma Kurulu’na damgasını vuran ön seçim konusunu değerlendirdi. Ön seçimi desteklediğini belirten Başkan Arda, bazı sorunlara işaret etti ve “Sağlıklı bir ön seçim olabilmesi için partinin üye yapısının da çok güçlü olması lazım. Ama şu anda onun öyle olmadığını görüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2021 - 10:47

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Yaklaşık iki yıldır düzenlenemeyen CHP İzmir İl Danışma Kurulu, dün İl Başkanı Deniz yücel idaresinde gerçekleştirildi. 

Yaklaşık 6 saat süren toplantının açılış konuşmalarında ilk seçimlerde CHP iktidarı mesajı verilirken basına kapalı gerçekleştirilen oturumlara damgasını vuran konu ise “ön seçim” tartışmaları oldu.

Birçok partili, ön seçimin demokrasinin gereği olduğunu savunurken CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel ve Tacettin Bayır, ön seçim olmadığı takdirde önümüzdeki seçimlerde aday olmayacaklarını kesin bir dille ifade etmişlerdi.

Öte yandan konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ön seçme ilişkin olumlu görüş belirtirken partinin üye yapısının buna uygun olmadığını söyledi. 

“ÜYE KAYITLARI YENİLENMELİ”

Ön seçim için partinin üye kayıtlarının yenilenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Arda, “Ön seçim tabii ki olmalı. Ön seçimi ben de destekliyorum. Ama sağlıklı bir ön seçim olabilmesi için partinin üye yapısının da çok güçlü olması lazım. Partinin üye kayıtlarının yenilenmesi lazım. Partiye yeni üyelerin kaydedilmesi lazım. Sağlıklı bir örgütten sağlıklı bir ön seçim sonucu çıkar. Dolayısıyla üye yazılımının daha kolaylaştırılıp partiye gönül veren insanların daha rahat bir şekilde üye yapılması lazım. Ama şu anda onun öyle olmadığını görüyorum” dedi.

“212 ÜYE ONAYLANMASI İÇİN BEKLETİLİYOR”

Üye kaydı konusunda Gaziemir’in mevcut durumuna ilişkin de bilgi veren Başkan Arda, “Gaziemir’de yaklaşık son 10 yıldır üye sayısında bir artış söz konusu değil. Duyduğum kadarıyla 212 üye de onaylanması için bekletiliyor” ifadelerini kullandı.

“KENDİ İÇİMİZDE YAŞADIĞIMIZ BİR ŞEY”

Başkan Arda, geçtiğimiz hafta Gaziemir Belediye Meclisi CHP’li 6 meclis üyesi hakkında “grup kararına uymadıkları” gerekçesiyle disiplin dilekçesini vermişti. Yaşanan olayları “parti içi mesele” olarak değerlendiren Başkan Arda, şunları söyledi; “Parti içi bir mesele. Kendi içimizde yaşadığımız bir şey. Bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum. Zaman zaman bu tip şeyler yaşanabilir. Farklı görüşler olabilir. Kendi içimizde yaşadığımız bir mesele. Basına duyurulması gereken bir şey değil.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.