Dolar 32,5791
%0.29
Euro 34,9915
%0.06
Altın 2.456,660
%0.84
Bist-100 9.775,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda’dan çok konuşulan atama tepkilerine yanıt

Başkan Arda’dan çok konuşulan atama tepkilerine yanıt

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir İl Yönetimi tarafından disipline sevk edilen Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu’yu Belediye Başkan Yardımcısı olarak atamasına gelen tepkileri değerlendirdi. Kadrosunda boşluk olduğunu ifade eden Başkan Arda, atama zamanının disiplin sürecine denk gelmesinin tesadüf olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2021 - 09:57

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu, geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir İl Yönetimi tarafından parti içi disipline uymadığı gerekçesiyle disipline sevk edilmişti.

Belediye meclisinde CHP Grubu içerisinde yaşanan fikir ayrılıklarında da adı sıkça geçen Zenginobuz Derinsu, disiplin kararından dört gün sonra Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Başkan Arda’nın ataması kamouyunda şaşkınlık yaratırken parti kulislerinde verilen disiplin kararına bir misilleme olarak görüldüğü ifade edilmişti.

Yapılan atamaya ve gelen tepkilere ilişkin konuşan Başkan Arda, konunun bir süredir masada olduğunu ve atama zamanının disiplin sürecine denk gelmesinin tesadüf olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Bu değerlendirme kim tarafından tepki aldı bilmiyorum ama ben çok olumlu tepkiler aldım onu söyleyeyim. Siyasi Başkan Yardımcılığı kadrom boştu. Uzun zamandır kendisiyle bunun görüşmesini yapıyordum. Kendisinin avukatlık ofisi vardı ve dosyalarının teslimiyle ilgili bir süreç yaşıyordu. Disiplin sürecine denk gelmesi sadece bir tesadüf. İzel Hanım o görevi layıkıyla yapacak yeteneklere, bilgi ve birikime sahip. Kendisi ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi üyemiz, divan katibimiz, Hukuk ve Toplumsal Eşitlik komisyonları üyesi ve Gaziemir Belediyesi’nde meclis birinci başkan vekili. Benim olmadığım dönemde meclisi yönetiyor. Ayrıca bizim Sarnıç bölgesinde bir başkan yardımcılığı boşluğumuz vardı o görevi kendisine verdim. Yani diğer konuyla ilgili sadece bir tesadüf.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.