Dolar 32,4786
%-0.19
Euro 34,9606
%0.38
Altın 2.436,080
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda’dan Atmaca’ya yargı resti: Hepsini yedireceğim size

Başkan Arda’dan Atmaca’ya yargı resti: Hepsini yedireceğim size

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın belediye iştiraki olan Serdaş A.Ş. üzerinden kendisiyle birlikte toplamda 5 kişiye yönelttiği “organize suç örgütü kurma” iddialarına yanıt verdi. Konuşmasında belge vurgusu yapan Başkan Arda, “Elinizde belge mi var? Bunların hepsini yedireceğim size. Ben Gaziemir Belediyesi'nin kuruşunu hesap ederken, yapılan suç duyurularından sonra çok naif bir şekilde gelin birlikte olalım” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.08.2021 - 20:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi. Oturuma damgasını vuran konu ise 10 gündür Türkiye’nin 130’dan fazla noktasında çıkan ve büyük tahribata neden olan orman yangınları oldu.

Oturum açılışında konuşan Başkan Arda, 10 gündür ülkenin dört bir yanında devam eden yangınlar ve açık sınır politikasıyla Türkiye’ye giriş yapan Afgan mülteciler üzerinden iktidarı eleştirdi ve  “Yaklaşık 2,5 yıldır zor bir dönemden geçtiğimizi dile getirdim. Ömrümün 40 yılını çok iyi hatırlıyorum ve ülkede o zor günler hiç bitmedi. Anacak bu günlerde maalesef yaşadığımızı orman yangınları karşısında hayatımda hiç olmadığım kadar kendimi ve ülkemizi çaresiz hissettiğimizi görmedim. 1,5 yıldır pandemi ile uğraşıyoruz, sınırlarımız kevgire dönmüş, 4 bin kilometre ötenden gelen Afganlar ellerini kolunu sallayarak ülkemize geliyor. Biz sınırlarımızı koruyamıyoruz. Kaç defa kadın cinayetleri ile ilgili hem toplumu hem meclisin dikkatini çekmeye çalıştım. Hem kadınlarımızı hem çocuklarımız koruyamıyoruz. Şimdi de ormanlarımız koruyamıyoruz. Canla başla çalışan görevlilerimiz ve vatandaşlarımızı var ancak doğamızı koruyamıyoruz. Burada nükleer atıklarımız var toplumun dikkatini çekmeye çalışıyoruz ancak hiçbir adım atılmıyor. Dibinde su olmasına rağmen ormanlarımız söndüremedik, 10 göndür yanıyor. Balıkesir Gönen tarafına gitmiştim, oralar da sıcak oralarda da orman var ancak oralar yanmıyor. Neden güney yanıyor, belli bölgeler yanıyor ve söndüremiyoruz. Benim yüreğim yandı. Oranın eski haline gelmesini görmeye benim ömrüm yetmeyecek. Görmediğim bir yuvarlak çay vardı oranın da yandığını gördüm. Sadece fotoğraflarda kalacak şekilde ormanlarımızı kaybettik" dedi.

'K ALANLARI' YENİDEN BÜYÜKŞEHİR'E GÖNDERİLDİ

Oturumda, 30 Ekim depreminin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarında depremden etkilenen vatandaşların konutlarını yenileme sürecinde mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce kabul edilen ve ardından ilçe belediyelerine ‘K Alanı’ belirlenmesiyle ilgili görevin yüklendiği, ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1999 yılındaki yönetmelik öncesi  ruhsat alan yapıların dönüşümüyle ilgili plan notu gündeme geldi. 

Gaziemir Belediyesi de ilçe sınırlarındaki bazı alanlar için belirlediği 'K' planlarını Büyükşehir'e göndermiş ve komisyonlarda görüşülen ‘K alanları’  'sosyal ve teknik altyapı alanları yönünden yetersiz' olduğu gerekçesi ile Gaziemir Belediyesi'ne geri gönderilmişti. 

Büyükşehir Belediyesi'nin retti sonrası Gaziemir Belediyesi Meclisi'ne gönderilen K alanları Ağustos ayı olağan Meclis oturumunda ise yeniden düzenlenip kabul edilerek oy birliği ile Büyükşehir'e gönderildi.

GÜNDEM YANGINLAR OLDU

Gündem dışı konuşmalarda söz alan birçok meclis üyesi halen devam eden yangınlar hakkında konuşurken yangın söndürme uçaklarının olmaması ve yangınlara müdahalede yetersiz kalınması üzerinden merkezi iktidarı eleştirdiler. Yapılan eleştirilerin arasında belediyenin Sarnıç’taki hizmetlerinin yetersizliği de yer aldı.

Yapılan yangın eleştirilerinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, algı yaratıldığını ifade etti. Sarnıç yangınında yangının söndürülmesinde etkili olan göletin durumuna ilişkin de eleştiriler getiren Atmaca, şunları söyledi; "Yangın teknik bir konu ve bu konuda bilgi kirliliği mevcut. Hepimizin içi yanıyor. Bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu senin benim meselem değil, Türkiye'nin meselesidir. Burada karşılıklı suçlamalara ile bir yere varmak mümkün değil. Nuray kardeşimiz zaten Büyükşehir yaptı dedi, hiçbiri şey yapılmadı demedi. Suçlamaya kalkarsak sabaha kadar konulur sadece birbirimizi incitiriz. Yangın çok teknik bir konu herkes bir şey söylüyor. Göletin kıyısına yürüyüş yapıyordum. Göletin kurulması amacı norma zamanlarda mesire yeri kullanılabilir hem de yangın zamanında su alınabilir. Göletin yağmurlar olmadığı dönemlerdeki kaynağı kuyu. Bütün kuyular Sarnıç Belediyesi döneminde belediyeye devredildi. Ben yürüyüş yaparken dikkatimi çekti su seçilmiş pompa çalışmıyor. Göletin suyu da yarı yarıya azalmış. Ben bunun fotoğrafını çektim ve kaymakam beye ilettim ve pompalar çalıştı. Bazı yerler yandı otel yapıldı deniliyor. Buna Gaziemir'den örnek vereyim. Gündeme getirdiğimiz bir alan vardı ve orada ağaç katliamı var dedik ancak ağaç katliamı yok şahıs mülkiyeti denildi. Marmaris Bodrum'da da şahıs mülkiyetinde olmadığını nereden biliyorsunuz? Algı yaratmayın…"

ARDA YENİ ASIR’A  ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yapılan konuşmaların ardından tekrar söz alan Başkan Arda, “Tabii ki ormanları yakanları herkes kınar. Söylemeyen arkadaşlarımız vardır ancak bu kınanmadığı anlamına gelmez. Yangınlardan bahsediyoruz ama ortada yakalanan birisi yok. Yakaladık ve kimin yaktığı belli oldu da kınanmadı mı? ‘Ormanların yanmasından üzüntü duyuyoruz’ diyoruz ancak arkadaşlarımız dile getirmemiş olabilir ancak yakanlara lanet okuyoruz. Bu ülkede orman yangınları çıktığında yanan ormanların yerine ağaç dikilecek diyen bakanlarımız varken Titanik Otel yapıldı oraya. Bunu kim yaptı oraya? Orman Bakanı söz vermişti, onu kınamayacak mıyız? Orman Bakanı’nı kınamayacak mıyız? Onu da kınayalım. İzmir'in yerel basını Yeni Asır’a ne diyeceğiz? Yerel basından Yeni Asır, bugün manşetinde yanan yerler ile ilgili çırpınan sanatçıları afişe ederek ‘Siz hangi ülkenin sanatçısısınız’ diyor. Adam çırpınıyor orada uçak istiyor. Evet Yeni Asır bunu manşet yapmış. Siz hangi ülkenin basınısınız? İşiniz gücünüz tetikçilik. Bir zamanlar beni hedef almışlardı şimdi de sanatçıları. Siz bu ülkenin sanatçılarını dahi içinize sindiremiyorsunuz. Sarnıç ile ilgili size gelen eleştiriler sorunlar varsa bize iletin. İlletiniz ve biz yapmadıysak o zaman konuşursunuz. Bu sıcakta o sorunlar yaşanıyor evet ancak belediye çalışanlarımız canla başla çalışıyor. Sarnıç için çalışıyoruz, sokaklarında dolaşıyoruz” dedi.

Konuşmasında AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın kendisi ve 4 kişi hakkında ortaya attığı ve yargıya intikal eden ‘yolsuzluk’ iddialarına da yanıt veren Başkan Arda, “AKP Grup Başkan vekili 'organize suç örgütü kurmaktan' suç duyurusunda bulunuyor. Elinizde belge mi var? Bunların hepsini yedireceğim size. Ben Gaziemir Belediyesi'nin kuruşunu hesap ederken, yapılan suç duyurularından sonra çok naif bir şekilde gelin birlikte olalım. Öyle bir dünya yok. Gaziemir'de iktidarın çözmesi gereken konuları siz çözeceksiniz. Batırdığınız ülkenin sorunlarını biz çözeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.