Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda’dan ’55 bin liralık börek’ iddialarına yanıt: İspat etsinler istifa edeceğim

Başkan Arda’dan ’55 bin liralık börek’ iddialarına yanıt: İspat etsinler istifa edeceğim

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, hakkında çıkan “Gaziemir’de böreğe doyulmuyor’ başlıklı haberde yer alan iddialara TV35 Ana Haber Bülteni’nde açıklık getirdi. Söz konusu yemek faturalarının Gaziemir’de hizmet veren Alzeimer Demans Merkezi’nin öğle yemekleri için kesildiğini ve iddia edildiği gibi 55 bin liralık değil 4 bin liralık fatura olduğunu söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın kamuoyunu yanılttığının altını çizen Başkan Arda, “Bunları gündem değiştirme çabası olarak görüyorum. Atmaca beni yüzü kızarmadan seyrediyor. İnsanda biraz vicdan olur. Ben ispat ederlerse istifa edeceğimi söyledim. Ama ispat edemezler” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2021 - 20:29

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, TV35 Ana Haber Bülteni’nde Mehmet Ali Deniz’in sorularını yanıtladı.

Gaziemir’deki nükleer atıklar ve Alzeimer Demans Derneğine kesilen 55 bin liralık börek faturası iddialarına değinen Başkan Arda, 55 bin liralık börek iddialarının ispat edilmesi halinde istifa edeceğini belirtti.

“İNSANDA BİRAZ VİCDAN OLUR”

Başkan Arda, Gaziemir ve İzmir’e hizmet noktasında birçok adım atılırken bu gibi konularla suni gündem yaratılmasının doğru olmadığının altını çizdi ve şunları söyledi; “Tabi Gaziemir böyle konularla gündeme gelmesi beni de üzüyor. Çünkü biz özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında toplantıda çok önemli bir karar aldık Bu karar Türkiye’de bir ilk. Depremde hasar görmüş binalar ve 1998 yön önce yapılmış binaların o günkü imar haklarını koruyucu bir karar aldık. Akşamında da Gaziemir Belediyesi’nin meclis toplantısı vardır ve önemli kararlar aldık. Bunlardan en önemlisi Gaziemir’deki 300 iş yerinden katı atık bedelinin alınmamasıydı. Biz bu kararları alırken bir taraftan hiç ha etmediğimiz bir şekilde suçlandık. Bizim bir Alzeimer Demans Merkezimiz var. Burada alzeimer hastalarımız buraya gelip gün boyunca eğitmenlerimiz gözetiminde orada bulunuyorlar biz bu hastalarımıza her gün öğle yemeği veriyoruz. 31 Aralık 2019 yılında doğrudan teminle bir firmayla öğle yemeği almak için anlaşmışız 55 bin 250 lira. Doğrudan teminde bir dosya açılıyor. Ocak ayında 2 bin küsur liralık ilk faturayı firma bize kesiyor. Mart ayında 2 bin küsur liralık bir fatura daha kesiliyor. Toplada 4 bin liralık yemek almışız. Sonra pandemi süreci başlıyor ve biz merkezi kapatıyoruz. 2020 yılının sonuna kadar merkez açılmadığı gibi yemek alımı da yok. Ve bu dosya yıl bitince kapatılıyor. Başka hiçbir ödeme yok ve fatura yok. AKP Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, denetim komisyonunda bu dosyayı önüne alıyor ve iki fatura olmasına rağmen Erhan Gülenç isimli yazara bunu servis ediyor. Erhan Bey bu haberi onaylamadan 'Gaziemir’de böreğe doyulmuyor’ diye bir haber yapılıyor. Yazıda tek seferde bir börekçiden 55 bin liralık börek alınmış diyor. Neresinden tutsanız elinde kalıyor. 100 yılı geçmiş bir gazetenin yazarı yanıltılıyor. Bir taraftan AKP Grup Başkanvekili böyle yalan bir haber yapıyor. Ben AKP’li arkadaşlarımın Uğur İnan Atmaca gibi düşün ediklerini biliyorum. Hem meclis üyelerine hem basına yalan söylemiş oluyor ve Gaziemir’de hak etmediğimiz bir tutumla karşı karşıya kalıyoruz. Ben şunu beklerdim. Ya Erhan bey yanlış anlaşıldı. Bu ifadenin tekzip edilmesini bekledim. Ama maalesef bunun düzeltilmesiyle ilgili bir haber çıkmayınca mecliste gerçekleri açıkladım. Ben Gaziemirlilerin bana emanet ettiği yapıyı, 1 kuruşun hesabını tutarak yönetiyorum. Harcanmamış bir parayı harcamış gibi beni kamuoyunun önüne atmalarına müsaade etmem. Bunları gündem değiştirme çabası olarak görüyorum İzmir’in gündemi bu faturalar değil. Atmaca beni yüzü kızarmadan seyrediyor. İnsanda biraz vicdan olur. Ben ispat ederlerse istifa edeceğimi söyledim. Ama ispat edemezler. Bekliyorum. Burada denetim devam ederken bir dosyayı bulup halkı yanıltmak, hepsi bizim yaptığımız güzel işleri gölgelendirmek için.

“GAZİEMİR’DE ASLA İKTİDAR OLAMAYACAKLAR”

Bütün bunlar olurken partili meclis üyelerinin sessizliğini koruduklarını söyleyen Başkan Arda, “Meclis üyelerinin hiçbir bilgisi yok ve Uğur İnan Atmaca bu şekilde meclis üyelerinden aldığı yetkiyi kötüye kullanmış olduğunu gösteriyor. O’nun o koltuğu boşaltması gerekiyor. Gaziemir’de Halil Arda’yı herkes biliyor. 1 kuruşun hesabını nasıl yaptığımı bildikleri için bana güvenleri devam ediyor. Beni Sayıştay denetliyor ve bu harcamalar Sayıştay denetimine tabi. Yani ortada bir suç unsuru olsa Sayıştay görevini yapacak. Bunların hepsi benim alnımın akı. Ben kendisine iktidar olduğunuzda ki Gaziemir’de asla iktidar olamayacaklar. ‘Bu merkezdeki arkadaşlarımıza yemek vermeyin’ dedim. Onlar ister ki 55 bin liralık değil 155 bin liralık yemek yesinler. Ben öderim. Helali hoş olsun Ama yenilmemiş bir yemeğin bu şekilde siyasete alet edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Ben vicdansızlık diyorum. Vicdanı ve yüreği kurumuş diyorum. AKP’li ve MHP’li arkadaşlarımızın bunun hesabını soracağını düşünüyorum” dedi.

“YÖNETMELİK KİME SÖZ VERECEĞİM BANA BIRAKMIŞ”

Dün gerçekleştirilen meclis oturumunda CHP’li meclis üyesi Levent Çağlarsu, oturumun başından söz hakkı istemiş ancak Başkan Arda kendisine söz hakkı vermemişti. Meclisin sonuna doğru Çağlarsu ısrarla konuşunda Başkan Arda belediye zabıtasını çağırarak Çağlarsu’yu meclis salonundan attırmıştı. Başkan Arda, Çağlarsu’nun meclis ahengini bozduğunu belirtti ve Meclisin son maddesi dilek ve temennilerde oldu. Bu arkadaşımız CHP’den kesin ihraç talebiyle disipline verildi. Beni Hitlere benzetmişliği var. Yargılandığım bir davayla ilgili darısı başımıza diye paylaşım yapmışlığı var. Daha çok parti iç meseleler bunlar. Ama 5393 yasa, belediye çalışma yönetmeliği, belediye meclisini başkanın yöneteceğini söylüyor. Kime söz vereceğimi, meclisi nasıl yöneteceğimi bana bırakmış. Dolayısıyla benim söz vermediğim birisin ısrarla konuşmaya çalışması ve meclisin ahengini bozması doğru değil. Öyle yaşanmış küçük bir hadise. Kendisi 2019 faaliyet raporuna da ret veren bir arkadaşımız” diye konuştu. 

“ORANIN TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUM” 

Gaziemir ilçesinde eski kurşun fabrikasına ait arsada bulunan nükleer atık alanı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Arda, sorunun çözüme kavuşturulması için çağrıda bulundu ve  “Ben Gaziemir’in sorunlarıyla ilgili negatif bir dil kullanmayı tercih etmiyorum Burada 15 yıl önce tespit edilmiş bir nükleer atık var. Türkiye’de böyle bir ürün yok. Yurt dışından getirilmiş. Orada toprağın altına gömülmüş. Yaklaşık 200 ton olduğu söyleniyor. Özellikle yağmurda toksitlenme yaşanıyor. Emrez Mahallesindeki arkadaşlarımız bunun ceremesini çekiyor. Ben göreve geldiğimde bunu sürekli gündeme getirdim ve yeni İzmir valimizi de göreve davet ettim. Gelin bu sorunu bir masada a toplanıp konuşalım ve kimin üstüne ne görev düşüyorsa yapılsın dedim. Onun için çağrılar yapıyorum. Ama u ana kadar bir adım atılmış değil. Maalesef o atıklar da orada duruyor İzmir’in yeraltı sularına var insanların sağlığına etki ediyor. Oranın temizlenmesini istiyorum. Bu sadece Gaziemir’in değil İzmir’in sorunu” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.