Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda'dan bomba ifadeler! İhale isteyen ismi açıkladı

Başkan Arda'dan bomba ifadeler! İhale isteyen ismi açıkladı

Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda, bomba açıklamalarda bulundu. Başkan Arda, “Benden çiçek ihalesini isteyen isim Levent Çağlarsu. Bunu kongre salonunda da açık bir şekilde söyledi. Bir belediyenin meclis üyesine çiçek işini vermesi normal bir şey m? Benim isyan etmem gerekmiyor m? Buna dur demem gerekmiyor mu'” dedi. Arda, ilçedeki geri toplama işi için açık ihaleye çıktıklarını bu yolla belediyenin kasasına yıllık bir milyonun üzerinde para gireceğini belirterek, “Daha önce bu konuyla ilgili belediyenin karı olmamış. İlçe Başkanı Kasım Özkan, bu ihaleyi eski meclis Ali Kaya’ya vermemi istedi. Ben kabul etmedim” dedi. Başkan Arda'dan bomba ifadeler

  • Ege Postası
  • 23.12.2019 - 15:41

CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde çok sert açıklamalarda bulunan ve kendisinden bir meclis üyesinin çiçek ihalesini istediğini açıklayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Gündeme Bakış’a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arda, “Ben 8 aydır tarafsız davranıyorum. Genel başkanımı talimatları noktasında hareket ediyorum. Delege seçimlerinde hiçbir yere müdahil olmadım. Ama buna rağmen taraf olmakla suçladılar. Belediye çalışanlarını işten atma tehdidinde bulunmuşum.  Böyle bir şey yok. Almanya’ya gideceğimi bile bile o güne benim mahellemde delege seçimi yaptılar. Oy kullanamadım. Bana savaş açtılar.  Alevi olayı yaşadık. İlçe başkanı ve yönetimi beni arayıp ne oluyor ne bitiyor diye sormadılar. Eşkıya sendika arkadaşıma saldırdı. Kolu kırıldı. Geçmiş olsun demediler. Benim yanımda durmadılar. Siyasetin kötü yüzünü ilçemizde görmenin üzüntüsünü yaşıyorum” dedi.

İHALEYİ İSTEYEN LEVENT ÇAĞLARSU!
Arda kendisinden ihale isteyen ismin CHP’li meclis üyesi Levent Çağlarsu olduğunu açıklayarak, şunları söyledi:

“Bir belediyenin Meclis üyesine çiçek işini vermesi normal bir şey m? Benim isyan etmem gerekmiyor m? Dur demem gerek mi yorm? Ben partimi koruyorum. Partimi temsil ediyorum. Çiçek ihalesini isteyen kişi Levent Çağlarsu…Kendisi kürsüde itiraf etti. ‘Benim oğlum onun yeğeni ne olursa verse’ dedi. Ben böyle bir şey izin vermem”

İLÇE BAŞKANI ESKİ MECLİS ÜYESİ ALİ KAYA’NIN FİRMASINA İHALEYE BİR YIL SÜREYLE DAHA VERMEMİ İSTEDİ KABUL ETMEDİM
Başkan Arda, ilçedeki geri dönüşüm malzemelerinin toplanması için açık ihale yaptığını, bu yolla her yıl belediyenin kasasına 955+KDV olmak üzere 1 milyon TL’nin üzerinde para gireceğini belirterek, “Bu işi eski Meclis Üyesi Ali Kaya’nın şirketi yapıyordu. Eski İlçe Başkanı Umut Tekin’in de bu şirkette bir dönem sigortalı çalıştığı iddiası var. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, bir yıl süreyle daha bir kuruş bile almadan Ali Kaya’ya bu ihaleyi  vermem istendi. Ben reddedim.

Açık ihale yaptım. İhaleye giren firma her yıl 1 milyon TL’nin üzerinde para verecek.  İhaleyi kaybeden ve ikinci en iyi teklifi veren firma bize mektup yazdı. Daha önce biz hiç böyle bir ihaleye Gaziemir’de davet edilmedik’ dediler. Her şey çok açık. Ben bazılarının işleyişine çomak soktum. Bu yüzden bana saldırıyorlar” dedi.

TÜM BU KONULARI GENEL MERKEZE TAŞIYACAĞIM! BENİM KARŞIMDA KASIM BAŞKAN YOK!

Tüm bu konuları genel merkeze taşıyacağını anlatan Başkan Arda, “Bunlarla ilgili bizzat genel başkanıma bilgi vereceğim. Benim karşımda kasım başkan yok. Karşımda eski İlçe Başkanları Umut Tekin, Yüksel Demirsoy ve Abdürrahim Nursoy var. Esas ekip onlar var' diye konuştu. (Gündeme Bakış)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.