Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Acar’ın ‘darp’ davasında savcılıktan kritik karar

Başkan Acar’ın ‘darp’ davasında savcılıktan kritik karar

Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar’ın kendi partilisi olan Fatih Kürşat Kaplan’ı makamında darp ettiği ve istifaya zorladığı iddialarıyla açılan davada flaş bir gelişme yaşandı. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilk iddianamede “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” ve “basit yaralama” suçları olarak ikiye ayrılan davada dosyaların birleştirilmesine karar verildi. Karar kapsamında, Başkan Acar, hem “basit yaralama” hem de “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” suçlamalarıyla yargılanacak.

  • Ege Postası
  • 03.06.2021 - 16:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz kasım ayında MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, kendi partilisi olan meclis üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı makamında darp ettiği iddiaları gündeme oturmuştu. İddialarda ayrıca, Başkan Acar’ın Kaplan’ın önüne boş bir kağırkoyup istifasını istediği ve istifa etmesi için zorladığı da belirtilmişti.

Yaşanan olaya ilişkin konuşan Kaplan, olayın yaşanmasının hemen ardından darp raporu aldığını ve olayın yargıya intikal ettiğini söylemişti. 

Öte yandan;  Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı araştırmalar neticesinde Kaplan’ın Başkan Acar’a açtığı davayı “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” ve “basit yaralama” suçları olarak ikiye ayırmış ve her iki evrakın tefrikine karar vermişti.

İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali davasına ilişkin herhangi bir karar verilmezken yaralama davasının ilk duruşmasının  28 Eylül Salı günü Aliağa 2. Asliye Mahkemesinde görülmesine karar verilmişti.

SAVCILIKTAN YENİ KARAR

İlk iddianamede ikiye ayrılan dosya hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaplan’ın avukatlarının yaptığı itirazları değerlendirdi ve yeterli delil olmasını gerekçe göstererek daha önce tefrikine karar verilen iki dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

Karara göre; Başkan Acar, hem “basit yaralama” hem de “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” suçlamalarıyla yargılanacak.

Konuya ilişkin Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturma evrakında şu ifadelere yer verildi;

“... Fatih Kürşat Kaplan’a yönelik kasten yaralama suçu yönünden kamu davası açılmışsa da belirtilen kavga esnasında oluşan cebrin iş ve çalışma hürriyetinin ihlali suçunun unsuru olduğu ve yargılamanın birlikte yürütülmesi gerektiği ve nihayet Serkan Acar’ın müsteki Fatih Kürşat Kaplan’a yönelik iş ve çalışma hürriyetinin ihlali suçunu işlediği hususunda kamu davası açmak için yeterli şüphe oluştuğundan, birleştirme talepli iş bu iddianame tanzim olmuştur.
Yukarıda açıklanan nedenlerle şüphelinin mahkememizce yargılanmasının yapılarak, eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri gereğince CEZALANDIRILMASINA, hakkında TCK’nın 53. maddesince güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.