Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Acar ve Kaplan davasında flaş belge: Başkan’ın darp raporu savcıyı inandırmadı

Başkan Acar ve Kaplan davasında flaş belge: Başkan’ın darp raporu savcıyı inandırmadı

Adı sık sık darp ve hakaret iddialarıyla gündeme gelen Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, son olarak, kendi partilisi olan ve süreçte meclis üyeliğinden istifa eden Fatih Kürşat Kaplan’ı makamında darp ettiği iddialarıyla gündeme gelmişti. Yargıya taşınan darp olayında flaş bir belge ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; olayın yaşandığı gün Başkan Acar da Aliağa Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Ancak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan tutanakta, darp edildiğine ilişkin bulguya rastlanmadığı belirtildi ve raporun yeniden düzenlenmesi ve darba ilişkin ayrıntılı bilgi verilmesi istendi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2021 - 15:58

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz kasım ayında MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, kendi partilisi olan meclis üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı makamında darp ettiği iddiaları gündeme oturmuştu.

Yaşanan olaya konuşan Kaplan, olayın yaşanmasının hemen ardından darp raporu aldığını ve olayın yargıya intikal ettiğini söylemişti. 

Kaplan, darp iddialarından yaklaşık 2 hafta sonra olayların Belediye Meclisi çalışmalarına etki etmemesi için görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Öte yandan;  Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, davayı İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali ve Basit Yaralama suçları olarak ikiye ayırmış ve her iki evrakın tefrikine karar vermişti.

İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali davasına ilişkin herhangi bir karar verilmezken yaralama davasının ilk duruşmasının  28 Eylül Salı günü Aliağa 2. Asliye Mahkemesinde görülmesine karar verilmişti.

DARP RAPORU SAVCIYI “İNANDIRMADI”

Başkan Acar ve Kaplan arasındaki davanın ilk duruşmasına aylar kala mahkeme olaya ilişkin delillerin toplanmasını isterken davaya ilişkin flaş bir belge ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre; darp olayının yaşandığı 30 Kasım günü Başkan Acar da Aliağa Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Raporda, Acar’ın “beyin cerraihisi” yönünden “basit tıbbi müdahale ile giderilemez” nitelikte darp edildiği ifadelerine yer verildi.
Ancak Cumhuriyet Başsavcısının rapora ilişkin hazırladığı tutanakta, yaralanmasının neden ve ne şekilde olduğuna ilişkin herhangi  bir tespit yapılmadığı ve beyin cerrahisi yönünden nasıl yaralandığına ilişkin herhangi bir bulgu bulunmadığını belirterek konunun incelenmesi ve yeni bir raporun düzenlenmesini istedi.

Tutanakta şu ifadelere yer verildi; “Op. Dr. O Saffet Doğanya tarafından düzenlenen 30.11.2020 tarihli 1900 protokol numaralı kati hekim raporunun 2. maddesinde müşteki şüphelinin beyin cerrahisi yönünden yaralanmasının “basit tıbbi müdahale ile giderilemez” nitelikte olduğunun belirlendiği, fakat müşteki şüphelinin yaralanmasının nerden ve ne şekilde olduğuna ilişkin herhangi bir tespitin yapılmadığı yine müşteki şüphelinin beyin cerrahisi yönünden nasıl yaralandığına ilişkin herhangi bir bulgunun olmadığı anlaşıldığından raporun yeniden incelenerek sehven mi veya tespit sonucu mu yazılmış olduğu hususunun incelenerek düzenlenecek yeni raporun varsa tespit sonuçlarının da ayrıntılı olarak yazılmasıyla İVEDİ olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi hususu rica olunur.”

HASTANE BAŞHEKİMİ MHP’Lİ ÇIKTI

Öte yandan hastane başhekimi olan Yalçın Koçyiğit’in 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı. 

Başhekimin MHP ile bağlantısının, darp raporunda yanlı davranıldığı ve raporun objektifliğine gölge düşürdüğü iddiaları gündeme geldi.

GAZETECİYİ DARPTAN ONANMIŞ CEZASI VAR

Adı sık sık darp iddialarıyla gündeme gelen Başkan Acar, geçtiğimiz aylarda Kuzeyin Sesi haber sitesi sahibi ve Yankı Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bülent Pınarbaşı’na darp ve hakaret suçlarıyla gündeme gelmişti.
Yargıya taşınan olayda Başkan Acar’a Pınarbaşı’na hakaretten 90 tam gün adli para cezası ile cezalandırılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.