Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova esnafına tam kapanma desteği

Balçova esnafına tam kapanma desteği

Balçova Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan 18 günlük tam kapanma uygulamasında işyerlerini kapatan esnafa 500 TL maddi destek kararı aldı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, esnafa desteklerinden dolayı Başkan Fatma Çalkaya’ya teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 30.04.2021 - 13:01

Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan tam kapanma uygulaması sonucunda işyerini 18 gün kapalı tutmak zorunda olan küçük esnafa Balçova Belediyesi’nden ikinci can suyu geldi. Geçtiğimiz aylarda da genelge ile işyerlerini kapatan kahvehane, kıraathane gibi işletmelerin sahiplerine 1000 TL destekte bulunan Balçova Belediyesi, 18 günlük kapanmada işyerini hiç açamayacak olan küçük esnafa 500 TL maddi destek yardımı yapacak. Yardım yapılacak esnafların tespiti Balçova Esnaf ve Sanatkarlar Odasıyla birlikte yürütülecek.

Esnafa olan desteklerinden dolayı Balçova Esnaf  Odası Başkanı Ali İhsan Boyacı ile birlikte Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’ya teşekkür ziyaretinde bulunan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu “Esnafımız çok zor bir dönemden geçiyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de bizi yalnız bırakmayan Fatma Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyoruz. Biz ahilik kültüründen gelen bir teşkilat olarak böyle günlerde yapılan yardımın miktarına, sayısına değil ortaya konulan güzel düşünceye inanırız. Ahde vefa ilkesiyle yapılan iyilikleri asla unutmayız” diye konuştu.

Esnafın toplumun can damarı olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise “Salgın nedeniyle yaşanan krizin boyutları artık dayanılmaz hale geldi. Bu durumdan en çok etkilenen kesim ise küçük esnafımız oldu. Esnafımız bu toplumun can damarıdır. Esnaf biterse ülke de biter çünkü ülkeyi ayakta tutan can damarlarından en önemlisi esnaftır. Biz ilçemizde kimsenin aç ve açıkta kalmaması için, hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmemesi için tüm gücümüzü seferber ettik. Esnafımıza da bu kapsamda destek oluyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.