Dolar 32,5146
%0.21
Euro 34,7352
%0.04
Altın 2.488,270
%1.06
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk’ün imzası Bornova’da

Atatürk’ün imzası Bornova’da

Bornova Belediyesi’nin İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılı için hazırladığı etkinlikler kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını stilize eden kişi olarak tanınan Etem Çalışkan Bornovalılar ile buluştu. Türkiye'nin en önemli hattatlarından olan Çalışkan söyleşinin yanı sıra ‘K.Atatürk’ imzasını da Bornovalılar için atarken, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ için de aynı yazı sitilini kullanarak ‘Bornova Hepimizin’ yazdı.

  • Ege Postası
  • 07.09.2022 - 09:30

Bornova Kaymakamı Fatih Genel’in de katıldığı etkinlik Bornova Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde gerçekleşti. Etkinlikte ilk olarak ‘özgürlük’ teması ile çalışılan resim ve heykellerden oluşan ‘Zafer ve Kurtuluşun 100. Yılı Karma Sergisi’nin açılışı yapıldı. 18 eserinden yer aldığı sergiyi gezen Bornovalılar ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını stilize eden ve Anıtkabir kitabelerini yazımında görev alan ünlü Türk hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan ile söyleşi gerçekleştirdi. 94 yaşındaki sanatçı katılımcılara 100. Yıl için hazırladığı gösteriyi de sundu.

9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılında Bornova’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren sanatçı Çalışkan, “Benim burada olmamı sağlayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a ve Bornova Kaymakam’ı Fatih Genel’e çok teşekkür ederim. Bu özel günde aranızda olmaktan gurur duyuyorum” dedi. 

Büyük bir çınar 

Kuruluşun ve zaferin 100. Yılında anlamlı etkinliklerle unutulmaz yapmak istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Etem Çalışkan her şeyden önce büyük bir Atatürkçüdür. Onun Atatürk sevgisini şefkatli ve gülümseyen bir ifade ile yaptığı Atatürk portrelerinden anlayabiliriz. Geleneksel hattatlar eserlerini eski alfabeyi kullanarak yaparken, kendisi yeni Türk alfabesini kullanmıştır. Biz de böyle büyük bir çınarı Bornovalılar ile buluşturmaktan guru duyuyoruz” diye konuştu. 

İzmir 100 yıldır Cumhuriyet’in kalesi 

Başkan Mustafa İduğ, İzmir’in işgalden kurtuluşunun 100. Yılı coşkusunu “İzmir tam 100 yıldır Cumhuriyet’in özgürlüğün, demokrasinin, bağımsızlığın ve çağdaşlığın yıkılmaz kalesidir. Ne mutlu 100 yıldır bu coşkuyu yaşatanlara ve ne mutlu Türk’üm diyene” sözleriyle dile getirdi. 

Türkiye’nin önemli bir duayeni olan Ethem Çalışkan’ın Bornova’da olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bornova Kaymakam’ı Fatih Genel ise, “Atatürk ve Atatürkçülük deyince herkesin aklına ilk gelen yer İzmir’dir. Pek çok kişinin araçlarına ya da dövme ile kollarına yazdırdığı 'K.Atatürk' imzasını oluşturan Etem Çalışkan’ı İzmirlilerin sevdiğini düşünüyorum. Bugün burada bizlerle birlikte olduğu için de kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.