Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ata’nın sevdiği şarkılar Güzelbahçe’den yükseldi

Ata’nın sevdiği şarkılar Güzelbahçe’den yükseldi

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında Güzelbahçeli gençler Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

  • Ege Postası
  • 11.11.2021 - 09:42

Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ilçe sınırlarında oturan veya okuyan 9-13 yaş, 14-25 yaş kategorilerinde yarışmaya katılan gençler arasında düzenlenen “Geleceğimiz Atatürk için söylüyor” 3. şarkı yarışması Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’ Tuncel Kurtiz Salonu’nda yapıldı.

Programa CHP İl Sekreteri Fulya Alçay, CHP İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘O’nu anlamaya ömür yetmez’

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Aslında bugün konuşmaktan daha çok anlamanın ve anlatmanın vaktidir. Gerçi söz konusu O’ysa, belki de anlamaya bir ömür yetmez. Ama bugün belki de tarihin en çok farkında olmamız gereken günüdür. Bugün Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve onun kazanımlarını anlamak için en önemli gündür. 10 Kasım aslında yaşatmaktır. Bizler de yarınımız olan geleceğimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla ebedi liderimizi yaşatmaktan onur duyuyoruz. Bize kalan mirasını, bu memleketi, onun ışığında, onun yolundan sapmadan koruyacağımızın sözünü bir kez daha buradan vermek istiyorum. Bugün burada bir yarışmadan daha çok, Ata’mıza yakışır bir anma gecesinde bizimle olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu

Konuşmaların ardından Sanatçı İlkay Akkaya, Sanatçı Suavi, Sanatçı Korhan Özgören ve İlçe Milli Eğitim şube müdürü Reşat Palaz’dan oluşan jüri, yarışmaya katılan 25 gencin, sahnede canlı performanslarını dinledi ve not verdi. Sahne performanslarının yanı sıra, sesini doğru kullanma, şarkıyı ritmine uygun seslendirme, şarkı sözlerini doğru söyleme ve şarkıyı doğru tonda seslendirme gibi kriterler üzerinden değerlendiren jüri üyeler 9-13 yaş grubunda; Almira Kara birinci, Zeynep Simitçi ikinci ve Demir Ege üçüncü oldu. 14-25 yaş grubunda; Nilsu Gençel birinci, Mert Karasalan ikinci, Yiğit Kırıkkaya üçüncü oldu. Birincilere tam, ikincilere yarım üçüncülere çeyrek altın hediye edildi.

Program sonunda jüri üyelerine ve katkı sunanlara plaket ve katılım belgeleri verildi. Gece, jüri üyelerinin, yarışmacıların ve salondaki izleyicilerin “İzmir Marşı’nı hep bir birlikte söyleyerek son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.