Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atakent’teki tartışmalı arazi yeniden gündemde: Özel okul alanının planlarında düzenleme

Atakent’teki tartışmalı arazi yeniden gündemde: Özel okul alanının planlarında düzenleme

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ve AK Parti ile CHP grupları arasında tansiyonun yükselmesine neden olan Karşıyaka Atakent’te bulunan park, spor ve yeşil alanı” iken mecliste alınan karar ile “özel eğitim alanına” dönüştürülen alana ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Karşıyaka Belediyesi alanın /5000 değişiklik sonrasında 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında değişiklik yaptı.

  • Ege Postası
  • 30.07.2021 - 13:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- TOKİ tarafından yaklaşık 7 yıl önce satılan Karşıyaka bulunan Karşıyaka İlçesi Atakent Mahallesi 9846 ada 1 parselin spor tesisi imarlı arazinin imar planı, geçtiğimiz yıl temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde “park, spor ve yeşil alanı” iken mecliste alınan karar ile “özel eğitim alanına” dönüştürülmüştü.

Karar mecliste AK Parti ve CHP grupları arasında büyük tartışmalara neden olurken İzmir gündeminin en önemli konularından biri olmuştu ve söz konusu spor alanının özel eğitim alanı dönüştürülmesi AK Parti ve CHP arasındaki ipleri germişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, “park, spor ve yeşil alanın” “özel eğitim alanına” dönüştürülmesi hususunda “Yürütmeyi durdurma” davası açtığını duyurmuş ve oda tarafından yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Atakent sitesi projesine aykırı olarak imar değişikliği yaparak arazi sahibi özel okula, rant sağlandığını ifade edilmişti.

YENİDEN GÜNDEMDE

Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı itirazın ardından Karşıyaka Belediyesi, bölgenin 1/5000 değişiklik sonrasında 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında değişiklik yaptı. 

Bu doğrultuda, yapılaşma koşulu “Sosyal Tesis ve Spor Alanı” kullanımında olan taşınmazın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 28.05.2021 tarihli Belediye Meclisi Kararı ile kesinleşen 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı Değişikliği ile "Özel Eğitim Alanı" ve "Park" olarak düzenlenmesine istinaden alanın 1.00 olan mevcut Emsal Katsayısı 1.30 olarak düzenlendi.

Alanda yapılacak yapıların kat sayısı ise 4 ile sınırlandırıldı.

İlgili konu, Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerine sunulacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.