Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arazi satışına Millet İttifakı’ndan ‘onay’ muhalefetten ‘şerh’

Arazi satışına Millet İttifakı’ndan ‘onay’ muhalefetten ‘şerh’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşiminde mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olan 2 parselden oluşan yaklaşık 5 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması konusu gündeme geldi. Söz konusu satışa Millet İttifakı grubu onay verirken AK Parti grubu, mülkün değerini gerekçe göstererek karara ‘şerh’ koydu.

  • Ege Postası
  • 11.04.2022 - 19:48

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturumda, Çiğli’de bulunan ve mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan yaklaşık 5 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması konusu gündeme geldi. İlgili gündem maddesi CHP ve AK Parti grubu arasında fikir ayrılığına neden oldu.

ÇİĞLİ’DE TAŞINMAZ SATIŞINA MUHALFETTEN ŞERH

Oturumda ayrıca Çiğli ilçesi sınırları içinde bulunan ve imar planlarında kamusal kullanıma konu alanlar dışında kalan taşınmazların sağlıklı çevre oluşturmak, düzenli kentleşmeyi sağlamak, işgalleri sonlandırmak ve aynı zamanda ekonomiye kazandırmak açısından değerlendirilmesi amacıyla satılması hususu gündeme geldi.

İlgili önergeye, AK Parti grubu “kıymetli ve ileride para ile dahi bulunmayacak bir özellikte gayrimenkul olması” gerekçesiyle karşı çıktı.

“İBB’NİN VİZYONSUZLUĞU O ARSAYI SATMAKSA…”

Konuya ilişkin söz alan AK Partili meclis üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Fikret Mısırlı, alanın çok değerli olduğuna dikkat çekti ve “Muhalefet şerhimiz var. Belediyemize ait 10 bin 30 tane gayrimenkulümüz var. 4 bin küsuru arsalardan oluşuyor. Sözü edilen 5 bin metrekarelik bir alan. İçerisinde 27 tane satışa hazırlanmış arsa var. Bize bu büyüklükte İBB’ye ait 2 tane tek parsel yok. Burayı neden satıyoruz değerlendirmesi için bit bürokrat geldi. O da bize sahip çıkmak için dedi. Yani biri işgal etmesin diyeymiş. Bu bize mantıklı gelmedi. Bu kadar kıymetli ve büyük bir arsanın üzerinde İBB, Ahmet Anan Saygun gibi bir merkez yapabilir ya da sosyal donatı alanı yapılabilir ya da Çiğli Belediyesi’ni tahsisi edilebilir Yani İBB’nin vizyonsuzluğu o arsayı satmaksa biz bu nedenle muhalefet şerhini koyduk” dedi.

“KENTİMİZE YATIRIM İÇİN KULLANILACAK”

CHPli meclis üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bülent Sözüpek ise, “Bu parseller kamusal alanda olan ve kullanılmayan alanlar. Etrafında da yapılaşma tamamlanmış. Biz işgali önlemek amacıyla satış kararı aldık. Buradan gelen para da kentimize yatırım olarak kullanılacak” diye konuştu.

ÇİĞLİ’YE TAHSİS ÖNERİSİ

AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe ise alanın Çiğli Belediyesi’ne tahsisini önerdi ve “Biz alana giderek alanı gördük. Alanın üzerinde işgaliye yok ve İzmir’in en güzel alanlarından biri. Biz burayı Çiğli Belediyesi’ne kat karşılığı ya da tahsis edilme şekkinde verilirse… Bütün yapılaşmalar Çiğli’de oluyor çünkü” ifadelerini kullandı.

“EN DOĞRU KULLANIM SATIŞ”
Önergeye ilişkin son olarak konuşan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, alanın tek değerlendirme yolunun satış olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Ben bürokratımızla görüştüm. Kendisi konut alanında olduğu söyledi. Belediye hizmet alanı ya da işbirliği protokolüyle kullanılamayacağını ifade etti. İBB için buranın en doğru kullanımının satışı olduğunu söyledi.”
İlgili gündem maddesi Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ oylarına ilişkin Millet İttifakı’nın ‘kabul’ oyları ile oyçokluğuyla kabul edildi.

“KÜÇÜK BİR AZINLIĞIN MENFAATİ İÇİN…”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li meclis üyesi İlhan Dal, 30 Ekim 2020 depreminin ardından boşaltılan ve resmi olarak yıkımı başlayan Buca Cezaevini alanına yapılacka proje için “yeşil alan” çağrısında bulundu ve “Yangından mal kaçırırcasına 63 yıldır Buca Cezaevinin bütün yükünü çekmiş olan Bucalılar ve İzmirliler orada ne yapılacağını hala bilmiyoruz. Halbuki çok basit. Biz pandemi ve deprem yaşadık. Burada hala yeşil alan dışında bir seçeneğin konuşulması bana acı veriyor. Bu karar alınırken en azından Bucalı’lara sorulması gerektiğini düşünüyorum. Bir anket yapılabilir. Şimdi arkadaşlar oradaki ticaret kullanım kararını büyükşehir imzaladı denilecek. Evet ama 2003 yılında yani revizyon planlarından önce. Nüfusun 350 bin olduğu bir dönemden bahsediyoruz. Bugün ise resmi nüfus 550 binlerde. Bu nedenle oradaki yeşil alan ihtiyacımız bir talebi dile getirmek. Yoksa orada küçük bir azınlığın menfaati için konut kararının getirilmesi Bucalıları memnun etmeyecek” dedi.

Dal’a kısa bir yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İnanın ki Buca’ya ve İzmir’e en güzel proje orada yapılacaktır hiç endişe etmeyin” diye konuştu.

MECLİS ÜYELERİNİN SARAYBOSNA GEZİSİNE OYBİRLİĞİ

Oturumda, başkanlık makamından gelen önergeler kapsamında, tüm meclis üyelerinin “Srebrenitsa Katliamı Anma Günü” kapsamında Kentimiz İzmir'i temsilen Saraybosna'ya bir ziyaret gerçekleştirmesi önergesi gündeme geldi.

Önerge kapsamında; Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin tamamının 10-12 Temmuz 2022 tarihlerinde Saraybosna'da gerçekleşecek Anma Gününe katılması oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis üyelerinin gezi boyunca kullanacağı harcırahlar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Müdürlüğünün Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Harcama Kaleminden karşılanacak.

"ORTAK ÇABALARI BULMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Son olarak söz alan ve CHP Grup eski BaşkanvekiliMustafa Özuslu’nun ardından  CHP Grup Başkanvekili seçilen Murat Aydın ise şunları söyledi; "3 yıldır grup başkanvekilliği görevini yapan Mustafa Özuslu'ya çok teşekkür ederim. Ben de bu görevi elimden geldiğinde en iyi şekilde yapmak için gayret göstereceğim. İzmir halkının seçtiği tüm meclis üyelerine, İzmir'in yararını gözetme görevini verdiğinin farkındayım ve biz de bundan sonra yine bu bilinçle, ortak çabaları bulmak konusunda çalışacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.