Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'dan Terra Madre'ye yakın markaj

Almanya'dan Terra Madre'ye yakın markaj

Almanya’nın Bingen am Rhein şehrinin Belediye Başkanı Thomas Feeser, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret ederek Şubat 2023'te Almanya'da yapılacak Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği buluşmasına konuşmacı olarak davet etti. 91. İEF ve Terra Madre Anadolu İzmir'i de ziyaret etmeyi planlayan Feeser’a Başkan Soyer, İzmir Tarımı'nı ve hedeflerini anlattı.

  • Ege Postası
  • 02.09.2022 - 10:46

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Başkanı (TCWTA) ve Almanya’nın Bingen am Rhein Belediye Başkanı Thomas Feeser’i makamında ağırladı. Ziyarete TCWTA Başkan Yardımcısı Jürgen Port, TCWTA Genel Sekreteri Hüseyin Baraner yer aldı. 2-11 Eylül tarihlerinde 91. İEF kapsamında düzenlenecek uluslararası gastronomi fuarının heyecanı içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Bu fuarı düzenlememizin bir temel nedeni var. Her vatandaşımızın yeterince ve sağlıklı gıdaya erişimini güvence altına almak. Gastronomi sadece lezzet değil. Sağlık, tarih, turizm, enerji her şey iç içe. Biz, yerelden ama tüm dünyaya ilham olabilecek güçte bir tarım politikası inşa etmek zorundayız” dedi.

Tohum hem kök hem de gelecek

Başkan Soyer 8 bin 500 yıllık İzmir’den tüm dünyaya hatırlatmak istedikleri bir şeyin olduğunun altını önemle çizerek, “Tohum hem kök hem de gelecek. Biz atalık tohum derken bir devir başlattık. Tohumları her yana yaydık. Terra Madre’de de İzmir hem bu konuda yaptığımız çalışmaları dünyaya yayacak hem de dünyaya bu çalışmaları aktaracak. Demokrasi insanlığın en büyük inovasyonuysa demokrasiyi, ekonomik ve ekolojik demokrasiyle desteklemek gerek. Ekolojik demokrasi sadece insan üzerinden değil doğadaki tüm canlıların haklarını içeren bir eylem olmalı. Özetle Terra Madre tüm bunları içeren bir platform olacak. Artık gezegenimiz hasta bir gezegen. Biz bu gezegende sağlıklı olamayız. O yüzden birlikte yaşadığımız gezegeni nasıl iyileştirebiliriz ona kafa yormamız gerek ” şeklinde konuştu. 

Sürdürülebilirlik kavramı artık zaruri olarak hayatımıza girmeli

Almanya'da Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin tüm dünyadaki üyelerini bir araya getiren büyük bir buluşma organize edeceklerini ifade eden Feeser, “Yerelde kalkınma çalışmalarınızı biliyoruz ve sizleri yakından takip ediyoruz. Şubat ayında düzenleyeceğimiz ve yerel kalkınma odaklı olacak buluşmada sizleri konuşmacı olarak aramızda görmek istiyoruz. Terra Madre ile ilgili bilgi ve birikiminizden yararlanmak istiyoruz. Sizlerle aynı fikirleri paylaşıyorum. Tohumun önemini biliyorum. Almanya’da üç aydır yağmur yağmıyor ve şarap üreticiliğiyle meşhur olan şehrimizde fiyatlar çok yükselecek. Sürdürebilir olmaktan sürekli bahsediyoruz ama ekolojik haklar olmadan dünya bu işi başaramaz. Terra Madre’yi hızlandırmamız gerek bu algıyı dünyanın dört bir yanına yaymamız gerek. Sürdürülebilirlik kavramı artık zaruri olarak hayatımıza girmeli” diye konuştu. 

Feeser, İzmir programı kapsamında 91.İEF ve Terra Madre Anadolu İzmir'i de ziyaret edeceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.