Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa’da 23 Nisan coşkusu

Aliağa’da 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102.Açılış yıl dönümü ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Aliağa’da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2022 - 18:46

Aliağa’daki 23 Nisan etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz’ün Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Resmi töreni sonrasında kutlama programı Mehmet Saka İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Okul bahçesinde organize edilen programa; Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlama programının açılış konuşmasını yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sizler geleceğimizin öğretmenleri, sanatçıları, sporcuları, bilim insanları, siyasetçileri olacaksınız. İnanıyorum ki zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasinin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha ileri seviyeye götüreceksiniz”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı zamanda milli iradenin çok önemli bir göstergesi olduğunu belirten Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “23 Nisan dünya çocuklarına armağan edilen tek bayramdır. Ülkemizin geleceği ve egemenliğimizin teminatı çocuklarımızı geleceğe büyük bir güvenle hazırlıyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı kutluyorum. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajı okundu. Resim-şiir-kompozisyon ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlkokul ve Ortaokul şiir yarışması birincilerinin eserleri okundu.

DANS GÖSTERİLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kutlamalar kapsamında; Atatürk İlkokulu, Petrokimya İlkokulu, Mehmet Saka İlk ve Ortaokulu, Petkim İlkokulu, Namık Kemal İlkokulu, Özel Aliağa Fen Bilimleri Ortaokulu öğrencilerinin dans ve halk oyunları gösterileri kutlamalara renk kattı.

HELVACI’DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Aliağa genelindeki okullarda etkinlikler gerçekleştirilirken Helvacı Mahallesi’nde öğretmen ve öğrenciler tarafından düzenlenen gösteriler mahalle sakinlerine keyifli saatler yaşattı. Helvacı Mahallesi’ndeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisiyle başladı. Helvacı’da eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerinin birbirinden eğlenceli dans gösterileri de izleyenlerden sık sık alkış aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.